Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je malý, ale stejně zamilovaný i statečný jako dospělí. Dramatický příběh z prvních dnů okupace... Křehký příběh šestiletého Tomáška začíná krátce před druhou světovou válkou a je vzpomínkou na veliké emoce, které tehdy přepadly malého chlapce. Tím prvním citem byla dětská láska ke slečně učitelce, další přinesla německá okupace. Poznamenala tehdy malé i velké, Čechy i Němce; a nejenom v jedné vesničce v moravském pohraničí. (Česká televize)

(více)

Recenze (15)

stanslon 

všechny recenze uživatele

Hezký baladický příběh v podstatě o tom, co nám tu Němci prováděli za okupace a co bychom si měli neustále připomínat. Nebyli to jen ti fašisté a SS, na které to jejich kolaboranti u nás dnes svádí. Jen jedno jsem nepochopil. Proč tenkrát ti vesničané nechávali tak rádi domovní dveře v zimě dokořán. Možná ale jen měli doma přetopeno. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Jemné televízne ladenie (najmä kamera a kostýmy) v podstate len pomáhajú jemnému, no zároveň drsnému kratučkému príbehu o veciach dávno vypovedaných, no svojou prirodzenosťou stále majú čím zaujať. K tomu kratučká stopáž, príjemní herci (aj tí malí) a malebný filmík je na svete. 60%. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Trochu moc stylizace. Vlastně se na film ani nemusíte koukat, stačí si přečíst velmi podrobný oficiální text distributora. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Málo známý ale dle mě vydařený, smutný a pravdivý film....smutné osudy malých nechápajících dětí v době okupace a eště lidí kolem nich člověku dokonale nastiňují tehdejší dobu..možná je lepší že film je pouze telvizní..nesjou v něm žádné efekty a je skutečně natočen aby vylíčil tehdejší dobu narozdíl od některých debilních Hollywoodských nepravdivých válečných filmů ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Příběh z velice exponované doby, který nejvíce trpí na až moc očividné televizní laciné zpracování. I proto mi přišel projev Bareše a ještě Krobotové o stupeň výše, než ostatních méně známých herců. Přes krátkou stopáž jsem se ani příliš nepobavil. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Pěkně vydařený film na téma obsazení a zabrání nacistickými vojsky v malých českých vesnicích v pohraničí. Příběh je jednoduchý a pěkně vykreslený, nic složitého, proto 80%. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Děcka nepochopí o co v příběhu jde a dospělí se budou nudit,absence výraznějších herců.Bareše sem v tomto filmu nezaregistroval. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Spravedlivě dva a půl hvězdy. To co bylo na tomto filmu kvalitní - tedy příběh, znehodnotili herecké výkony a scénář. Ani dětští herci nezaujali. Potěší tak už jen lidová hudba, ale tohle bylo bohužel slabé. Jen by mě zajímalo, koho napadlo, že Norbert Lichý se postaral o hudbu. Tohle totiž udělal už jen jednou a ani se nejednalo o film. Vůbec jsem netušil, že skládá. ()

route60 

všechny recenze uživatele

Vyborný TV film Juraje Deáka, pohledem dítěte na který se jen tak nezapomene už pro skvělé výkony herců, včetně dětských představytelů ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele

Poetický a zároveň velmi krutý příběh malého Tomáše z doby nacistické okupace : 4 - 4,5 * a 75 % . K vidění na webu ČT (středa 11/3/2020, 23.05) . Zajímavosti - Kostýmy : Sylva Zimula Hanáková ( VIZ Četnické humoresky), Hudba : N. Lichý, vynikající český herec, k Valašsku má blízko.... . Natáčelo se totiž v Tiché u Frenštátu p/Radhoštěm, Hodslavicích, Žárové a ve Valašském skanzenu v Rožnově p/Radhoštěm + spolupráce : Muzeum Komenského v Přerově . ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Příjemný film o nepříjemných věcech. Pěkně natočený příběh z pohledu malého chlapce. Ale bohužel nemá co říct, protože všechno už bylo vyřčeno. Tak možná trochu zbytečné. 2+ ()

Reklama

Reklama