Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v roce 1982 obsadil režisér Jiří Vanýsek do hlavních rolí své autorské mikrokomedie Náledí Miroslava Donutila a Oldřicha Navrátila, snad ani netušil, že během několika let oba hlavní protagonisté vymění Brno za Prahu a stanou se z nich herecké hvězdy. Tou už v té době byla představitelka hlavní ženské role, brněnská rodačka Laďka Kozderková, která v postavě záletné paničky předvedla své herecké umění, neopakovatelný ženský šarm i smysl pro humor. V menších rolích zazářili Jiřina Třebická, Mojmír Maděrič, Lenka Kodešová a Simona Peková. (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tak tohle vypadalo přesně jako jeden z mnoha bakalářských příběhů, které vznikaly pod taktovkou ČT. Určitě by se tahle malá komedie mezi nimi vyjímala. Oldřich Navrátil, hraje člověka , který se do něčeho zaplate ani neví jak a pak z toho musí vybruslit. Měl zkrátka toho škodylaka své ženě půjčit. Laďka Kozderková měla skutečně talent přímo od boha, ale zase toho tady tak moc nepředvedla. Na to bylo moc málo času. Hrála v lepších filmech. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Někdy si něco dobře vymyslíte, dobře připravíte a myslíte si, že se to nemůže nijak podělat. Je to naprosto jednoduché a tak není co by se na tom podělalo. A najednou jen zíráte jak jednoduše se to podělá. A jak moc. Olda Navrátil to zahrál skvěle, role mu byla ulitá přímo na tělo. Je to jako bažina, čím více se mrskáte aby jste se dostali ven,tím více zapadáte :-).  Boží byl domácí výslech Lenky Skopalová, zatímco si Navrátil četl noviny a krátkými odpověďmi měl dojem, že je z problému venku. Každá další z nich mu však jen přitěžovala, protože žena od prvpočátku věděla, že jí lže .-) ! Závěr je úplný bizár, kdy Olda na sebe sděluje věci které vůbec neprovedl, protože jen těm nejspíš uvěří manželka! :-))))  Jednoduchý námět a jak si s tím lze vyhrát, když někdo umí. Dnešní rádobykomedie by se mohly učit. Jinak ve filmu mne zaujaly nad rámec dvě věci. jednak při úvodním nastupování do auta Olda vyndavá z auta a nasazuje stěrače. Nevím zda to bylo kvůli mrazu, ale jeden čas byly na stodvacítky (kterou ve filmu vlastnil) nedostatkové stěrače a kradly se. Rozumný řidič je po zastavení sundaval a zamkl ve voze. Můj táta to jeden čas dělal také :-). A pak hned při úvodním záběru na jedoucí škodylak je vidět, že už je nabořenej, byť k nehodě dojde až později... Asi to filmařům ulítlo. Každopádně vytříhávám z novin 4 písmena na anonym! * * * * ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Místy docela srandovní komedie. Spojení Navrátil - Skopalová - Kozderková - Donutil docela příjemně ladilo. Nutné však je přečkat první trochu vlažnější polovinu. Ta druhá je podstatně lepší neboť právě v ní se vše začne zamotávat a postupně, ač krkolomě, rozmotávat. Přesto je spíše taková průměrnější podívaná k pousmání. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Tato krátká televizní komedie o flirtech povedených i velmi rychle zmařených hlásá hlavně jednu moudrost: ženy chtějí slyšet takovou pravdu, jakou si sami představují. Dokazuje to Oldřich Navrátil v roli manžela, který se sice svou vlastní vinou dostane do průšvihu, ale nakonec se musí své ženě přiznat z toho, co vlastně neudělal. Je to moc příjemných 50 minut strávených u příběhu plného nedorozumění, omylů a události zcela ze života. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Klasická situační komedie o nevěře. Manželka odjede, dojde bouračce a spoustě zamotaných událostí. Navrátil to všecko sice opraví a zahladí stopy, ale nakonec se vše provalí a dobře dopadne. Tento scénář je tisíckrát omletý, podstatou věci je "jak" se to stane a "co" bylo příčinou. Nepříliš vtipná, ale docela nápaditá záležitost, takže ztracený čas to vůbec nebyl...70% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (6)

  • Sundávání stěračů u auta a jejich schování bylo typické pro tehdejší dobu, kdy se nenakupovalo, ale shánělo. A protože gumičky do stěračů nebyly, kradly se. (sator)

Reklama

Reklama