Reklama

Reklama

Země krvavého slunce

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Když je zavražděn tokijský guvernér Takayama, je povolán bývalý agent CIA Travis Hunter, aby jako znalec místních poměrů našel vrahy. Jako partner je mu přidělen mladý, ambiciózní agent FBI Sean Mac. Zatímco Hunter byl vychován v Japonsku a má pochopení pro tajemný, výstřední svět Yakuzy i její drsné zvyky, Mac se sice vyzná v předpisech, o japonských zvycích a pravidlech chování je však informován povrchně a často špatně. Přesto se jim podaří odhalit plán vůdce nové zločinecké organizace Kurody, který tvrdě a nelítostně stoupá v hierarchii organizovaného zločinu a chystá se vybudovat obrovskou síť obchodu s drogami ve spolupráci s Chenem a jeho čínskou organizací Tong. Kuroda bez milosti zabije každého, kdo se mu připlete do cesty, a zdá se, že to byl právě on, kdo zabil Takayamu. Aby si byl jistý, obrátí se na Kojimu, druhého nejdůležitějšího muže odnože Yakuzy, kterou řídí postarší Oyabun Ishikawa. Když mu prozradí, že nová Yakuza spojila síly s Tongy, shodnou se, že Kurodu je nutno zastavit. Když se mu však Hunter dostane nadosah, ocitne se v ohrožení každý, kdo je s ním nějak spojen. Poté co se obětí vrahů stane krásná Nayako, stává se Hunterův boj osobní záležitostí. (TV Nova)

(více)

Recenze (116)

Enšpígl odpad!

všechny recenze uživatele

A to urážím odpad, poněvadž tohle mělo s akčním filmem společného asi tolik co KLDR s demokracií.Nuda , že to snad není ani možný. Suverenně nejhorší film se Seagalem . ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To je přesně ta doba, kdy Seagal ztloustnul nejvíc a hrál v těch největších sračkách, které kdy světlo světla vůbec mohly spatřit, počínaje Poslední misí, ta se teda mezi všemi neskutečně vyjímá. To oproti tomu Země krvavého slunce ještě docela ujde a pro fanoušky je to ráj na Zemi, ale i tak je to nesnesitelná nuda, která prostě nudí a nudí a nudí. Chvilkami ale i tak dokáže pobavit. Steven Seagal pře svůj kamenej ksicht občas dokáže nevídané kousky a i tady to není výjimkou. V roce 2005 je tohle asi Seagalův nejzářivější a nejzajímavější film. Ostatní jsou už jen pouliční splácaniny s tukovou koulí v hlavní roli. I když si ale prošel peklem, zdá se, že se mu přecijenom začíná zas dařit. Ale i tak rok, kdy vznikl tenhle film je jeden z nejhorších Seagalových, které dle mého kdy mohly být. ()

Superpero odpad!

všechny recenze uživatele

Nepamatuju si, že bych se takhle někdy u filmu nudil. Stevena Seagala mám rád, ale takhle by to teda nešlo. Pořád tam jen sedí ve tmě a šeptá ještě tišeji než obvykle a jeho akční scény stojej za kulový. Jinak tam pořád běhaj nesympatický asiati a fakt je to nuda nudoucí. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Stanley Clarke: 1. Cairo Coffee 2. Opening Night 3. Girl It's Alright 4. War 5. Better Man 6. Don't You Cry ()

tron 

všechny recenze uživatele

Seagal natočil Zem krvavého slnka v r. 2005, kedy mal 53. To je dôležité. Vtedy ešte disponoval aspoň ako-takou kondičkou a snahou o herectvo. Čo teda ozaj netvrdím, že dosahovalo oscarových parametrov. Ale určite lepšie, ako jeho nasledujúce filmy. V nich mal občas dvojníka aj v scénach, v ktorých sedel chrbtom ku kamere v kaviarni. Okrem toho má v Zemi krvavého slnka nielenže hlavnú rolu (čo býva v jeho filmoch nie vždy pravidlom), ale navyše kladnú (detto) a fyzicky aktívnu (detto). Keď sa naštve a vyrazí nekompromisne do akcie s presvedčením všetkých pozabíjať, je jasné, že to tak aj dopadne. Tu bol naozaj ešte vcelku uveriteľný, čo sa týka budovania rešpektu, uveriteľne stvárnil chlapa, ktorého sa boja aj najdrsnejší zabijaci v meste (neskôr sa z toho stala nechcená paródia). Zemi krvavého slnka okrem toho pomáha slušná akcia plná drsných kopov, ešte drsnejších úderov a najdrsnejších sekov katanami. Plejáda protivníkov, proti ktorým Steven stojí, je výkvet zmrdov už na prvý pohľad, čo je u akčného filmu dôležité, ľahšie sa tak stotožníte s titulnou postavou a držíte jej palce. Poteší atraktívna, exotická japonská atmosféra. Scenár nekomentujem (okrem iných na ňom pracoval aj Seagal, takže si výsledok dokážete predstaviť). Komentovať nebudem ani komickú postavičku, ktorá vôbec nie je komická a s ktorou je v druhej polovici naložené nečakaným spôsobom. Nevravím, že je to pecka. To vážne nie. Ale oproti neskorším seagalovkám si udržuje istý typ úrovne, to po prvé. A po druhé: ako celok to nevyzerá až tak strašne, ako jeho nasledujúce filmy (takže ma zaskočilo, že to stálo len 15 miliónov). ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom k Stevenovým filmíkom spred roka, alebo dvoch výrazný posun kupredu, konečne zábery na celú jeho akciu. Keď sa započúvate do pesničky v bare Fusion, tú spieva dokonca sám Seagal. A je ich viac a dokonca sa aj celkom dajú. ;-) 40%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Steven Seagal sa tentoraz rozhodol postaviť samotnej Yakuze v jej domácom Japonsku, pričom ma trochu prekvapuje, že až vo svojom videoobdobí, predsa len k Japonsku mal blízko, táto krajina ho v podstate sformovala a na filme to aj vidno. Samozrejme už to dávno nie je, čo bývalo, ale aj tak sa jedná rozhodne o jeden z jeho najlepších videofilmov. Na prvý pohľad hlavným väčším záporom je slabšia dynamika filmu a málo akčné prevedenie, film sa vlastne rozbehne až v závere, ale paradoxne mu to zase tak moc neškodí. Seagal tu má vyšetriť vraždu guvernéra, čo tu aj tak nemá vlastne žiadny význam a tak je to celé o spoznávaní samotnej Yakuzy, ktorá sa dosť zmenila, mladá generácia už neuznáva autority a tradičné hodnoty, čo ma ale celkom bavilo a tak ma vôbec nenudili ani všetky tie dlhšie dialógy. Ale film má aj ďalšie klady, Seagal je tu stále ten najlepší z najlepších, ktorý má medzi miestnymi dobrú povesť a tak aj rozhovor s hlavným členom Yakuzy je o vzájomnom rešpekte, je tu až prekvapivo príjemná romantická línia, ktorá síce nemá moc priestoru a tak ani tá potenciálna pomsta nie je až tak úderná, ako by mohla, ale aspoň to pre film nemá až tak zásadný význam, skôr ho to tak príjemne osvieži. A tá všadeprítomná japonská atmosféra a ich typické prvky sa mi tu páčili. Spokojný som aj s obsadením, Steven Seagal ma tu veľmi baví a vidno, že aj on sa v tomto prostredí cíti dobre, nesklame jeho mladý partner Matthew Davis a šéf William Atherton, ale poteší aj plno známych japonských hercov, ktorých vždy rád vidím a šéfa čínskej mafie si zase zahral Ken Lo. Určite môžem pochváliť aj akciu, len škoda, že jej je tak málo. Tých pár súbojov ale ponúkne prekvapivo slušnú choreografiu, nie sú ani zle natočené, aj keď občas je tá kamera predsa len zbytočne blízko a Seagal tu predvedie nielen viacero slušných chvatov, ale veľmi dobre mu to ide aj s mečom. A tak nechýba ani dostatok krvi. Ale inak je tu už len jedna prestrelka, tá úvodná, kedy ale Seagal úplne zbytočne vymení samopal s tlmičom za hlučnejšiu zbraň a tým vlastne všetko pokazí. Takže celkovo sa tu na akciu dosť dobre pozerá, ale to najlepšie príde až v závere, najprv vydarený súboj s vodcom čínskej mafie a následne vyhladenie celého sídla Yakuzy. Toto je asi jedna z najlepších akčných sekvencií, ktoré Seagal ponúkol v celom svojom videoobdobí. A film prekvapivo nesklame ani po technickej stránke, na pomery videofilmov má veľmi dobrý vizuál, odohráva sa v atraktívnom prostredí a aj režisér to vie občas osviežiť. Takže Seagalovým klasikám sa to samozrejme nepribližuje, ale aj tak sa mi Krajina krvavého slnka páči, nemá žiadny výrazný zápor, určite jeden z jeho najlepších a najkvalitnejších videofilmov. 76% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Stevenův comeback se opět nevyvedl. Sice je to možná o fous lepší, než několik pokusů minulých, ale stále to silně zavání "fušeřinou". Akce je neslaná nemastná, střih zbrklý a ta umělá krev je až moc vidět. Tvůrci to chtěli evidentně okořenit krvavými kousky alá Tarantino, ale výsledek je dost rozapčitý. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Opät jeden z dalsich filmov so Seagalom, kde sa viac obkecava, ako nieco deje, ale cakal som daleko nieco horsie podla negativnych hodnoteni, pretoze na jedno pozretie sa to da zvladnut. Taki DIAMANTOVI PSI (2007) s Lundgrenom bol podla mna slabsi a amaterskejsi podobne, ako napriklad aj NUKLEARNI CIL (2005) s Wesley Snipesom. Tento film aj napriek tomu, ze nepriniesol vobec nic nove, ma este celkom bavil. Suboje s mecmi, kde sa s krvou nesetrilo celkom usli, avsak staci na jedno pozretie, alebo ak nemate radi Seagala, tak sa na tento film radsej vykaslite... 30.06.2010 _______ Steven Seagal - (Travis Hunter) +++ Matthew Davis - (Agent FBI Sean Mack) +++ Takao Osawa - (Kuroda) +++ Eddie George - (Jones) +++ William Atherton - (Agent CIA Block) +++ Juliette Marquis - (Jewel) +++ Ken Lo - (Chen) +++ Produkcia: Steven Seagal +++ Hudba: Stanley Clarke +++ ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No já nevím. Dřív mě tenhle film z video Seagalovek přišel jako nejlepší, ale teď mě na opakované shlédnutí až tak nebral. Pořád je určitě o třídu výš než většina ostatních skvostů velkého sádla z té doby o té dnešní ani nemluvě. Nicméně film mě místy dost nudil. Mimo úvodní přestřelky se Seagal v první půlce filmu předvede jenom v jedný krátký bitce. Akce tu opravdu moc není. Za zmínku stojí finále kde Seagal a jeho meč rozsekají Yakuzu na hadry. Takže budiž. Nakonec lepší 2* i záporáci mě tu celkem bavili.40% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Překvapivě elegantně kvalitnější Seagal. O tragédii na filmovém plátně se nemá cenu bavit, tímto filmem se nekoná. Steven tentokrát překvapivě účinkuje v soubojích a není to pouze tak že se někde krčí v rohu s pistolí. Prostě pár Japončíků škaredě zmaluje. Z tohoto pohledu jednoznačná spokojenost. Na konec ještě přidává své mistrovství meče a naporcuje záporáky. PS: Trošku se divím že se Stevenem šla Yakuza do křížku, když věděla jaká nesmrtelná pověst mu předchází. Také nerozumím tomu jak se na SS lepí pořád ty rajcovní buchty, tentokráte se jedná o Japonku. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

nechutná podívaná plná šílených Tongů vraždících všechno a všechny bez důvodu. Uráží to podle mě Japonsko, dokonce i tu Čínu. Děj nechápu, zápletku taky ne. Nuda a nechutno ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Když Štefan začínal, tak to byl můj hrdina, od kterého jsem se chtěl naučit bojovat. Čas se však nedá zastavit, můj hrdina opuchl (zřejmě alergie) a v některých chvílích ve mně vyvolal pocit, že dneska už bych ho složil. Na druhou stranu musím uznat, že jsem viděl minimálně deset filmů, ve kterých je ještě daleko trapnější. Tohle se celkem dalo přežít. ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Krom toho, že režisér má fakt vtipný jméno, na tom nevidím ani nepatrný z nejnepatrnějších záchvěvů "něčeho", co by mě upoutalo. Film si na nic nehraje, ale i tak dopadl hrůzostrašně. Jako komedie by obstál více, to když např. Seagal utíká před šikmookými zlotřilci, jednou za sebe ledabyle střelí a sejme hned dva nebo tři žluťáky. Tohle mně prostě rve nervy. Kravina. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

40% - Neskutečný přehmat! Debilita, ale nemám to srdce tomu dát míň, protože jsem se upřímně bavil... :D ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Film je skvělej , už jen to pochopení japonských gangů , je zde popsáno vše důležité co se v gangu sluší a patří. Co se týče akce , tak film není přeakčnělej , ale má pevný příběh. Odhodlaný polda Seagal , který se s ničím nemaže. Souboj ke konci filmu v sídle Yakuzi je skvělej , takže pro mě zasloužených 82% **** ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Film otom jak se dva Japonský mafiánský klany mezi sebou vraždí pak přijde Seagal a všechny vykuchá katanou. Průběh filmu tak za dvě ale za ten krvavý konec dávám tři. Něco jako Zabiják. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Kvôli zlým recenziám som sa filmu vyhýbal. Ale nie je to žiadny výkal. SS pôsobí celkom cool, film ma nádych jeho starých policajných hitov. Škoda, že tvorcovia príbeh vmánevrujú do mafiánskeho trileru. Chýba tu tak údernosť a dosť dlho trvá, kým sa SS naštve a začne všetkých mlátiť - záver je celkom fajn. Krvi je požehnane, sklo opäť rinčí, nábytok sa láme. Romantika nešla Seagalovi ani keď bol v najlepšej forme, tu je vyslovene smiešna. Najlepšou časťou filmu sú zaverečné titulky, kde hrá moja obľúbena pesnička od Stevena... ()

Reklama

Reklama