Reklama

Reklama

Šlechetné srdce a šlechtické korunky

  • Velká Británie Kind Hearts and Coronets (více)
Trailer

Obsahy(1)

Matka Louise Mazzaniho pocházela ze ctihodného šlechtického rodu Ascoyne, ale rodina ji kdysi zavrhla pro sňatek s chudým mužem. Teď, když zemřela, přichází čas na pomstu dávné křivdy - rod Ascoyne má ještě osm žijících nositelů šlechtického titulu (všechny hraje Alec Guinness) a Louis (Dennis Price) vymyslí plán na osm rafinovaných vražd, aby se mohl stát jediným legitimním Ascoynem a vévodou z Chelfontu. (Oskar)

(více)

Recenze (67)

Matty 

všechny recenze uživatele

Hodně se v tomto filmu mluví ústy, méně již obrazem. Na vybroušeném vnitřním monologu protagonisty jsou Šlechetná srdce (proč ten singulár v českém překladu?) postavena, ba přímo závislá. Slova dokonce vystrnaďují hudbu a sledujete-li film v původním znění (dabing jej musí zabíjet) není lehké jim celou dobu věnovat pozornost, jakou si zaslouží. Jen škoda, že jsou pronášena chladnokrevným vrahem, jemuž chybí jakákoli jiskra (jakou má třeba Chaplin v Panu Verdouxovi). Svou chladnokrevností bohužel infikoval celý film. Nemít tak rád černé komedie, se čtvrtou hvězdičkou váhám. 75% ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem byl unešen, dnes nechápu čím. Alec Guinness v osmiroli je samozřejmě skvělý, ale potíž je, že všechny jeho postavy jsou vedlejší a mnohem víc prostoru zabírá Dennis Price, krajně nesympatický "hrdina", jemuž bychom měli fandit. A to jde právě těžko, když nás má zcela na své straně osminásobně záporný, ale kouzelný Guinness. 60% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Strašně ukecané, ale to by nevadilo, kdyby měl film nějaké emoce. Chápu, že do jisté míry jde o záměr, navíc to z Kind Hearts and Coronets dělá ech-britský film, mně to ale bránilo užít si zdejší cynismus naplno. Suchý humor tu nevyzní, když je suché naprosto vše... ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Hodně citlivě promyšlená a sofistikovaná sranda, ačkoliv tu chyběla scéna, při které bych se chechtala nahlas (jako u jiných filmů, které jsem od Ealingů viděla). Každopádně jsem ale došla ke zjištění, že Alec Guinness je vážně roztomilý a také že bych asi nemohla být sériovým vrahem. ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Nečekaně milé překvapení. Pro mě naprosto neznámý a teď už jeden z nejlepších filmů poslední doby, co jsem měl možnost vidět. Louis retrospektivně vypráví příběh o svém životě, ve kterém touží po pomstě a po získání šlechtického titulu. Defacto z ničeho se vypracuje pomocí úkladných vražd svých příbuzných. Jak tomu ale bývá, vždycky se něco pokazí. A to měl štěstí, že v té době ještě nepracoval poručík Colombo. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Uznavam, ze osem uloh Aleca Guinessa nemali chybu, ale ani to nepomohlo k tomu, aby som sa chvilkami pri filme nenudil. Cakal som, ze ma ten dej viac zaujme, alebo ze sa viac nasmejem, takze u mna stacia 3 hviezdicky. Inac ten zaber s novinarom a s Louisovymi memoarmi ma rozosmial :-)... 26.03.2009 ____ Dennis Price - (Louis) +++ Alec Guiness - (Vojvoda, Bankár, Kňaz, Generál, Admirál, Mladý Ascoyne, Mladý Henry, Lady Agáta) +++ Valerie Hobson - (Edith) +++ Joan Greenwood - (Sibella) +++ Audrey Fildes - (Mama) +++ Hudba: Ernest Irving +++ ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Super príbeh aj herci, ale nesadlo mi to. Ten humor je tak čierny a suchý až to nie je sranda. Pre cynikov to musí byť strašná pecka. 6/10 ()

burina 

všechny recenze uživatele

Alec Guinness je úžasny a myslím si, že tento film mohol byť ešte lepším, keby niektoré z jeho ôsmich rolí dostali väčší priestor, napríklad taká Lady Agatha.:) ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Staré dobré britské drama, většinou více odvyprávěné než zahrané, což věci jenom prospívá, neboť to zcela zapadá do zvoleného žáru. Komedie, jejíž humor nespočívá v situační komice ani v břeskných hláškách, ale v samotné situaci postavené na rozhodnutí stát se z chuďase vévodou cestou vyvražděním všech příbuzných, kteří tomu v rodovém stromu stojí v cestě. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Zkraje mě překvapil a potěšil nevývale černý humor a cynismus. Postupně jsem si na něj zvyknula jeho zábavný efekt slábnul. Hudba chyběla příběh koukatelný - šlechtic je v base a retrospektivně balancuje svůj život a popisuje, jak zabíjel své příbuzné na cestě za titulem. Ale chyběla hudba a samotný závěr byl sice úsměvný, ale čitelný a trochu nepravděpodobný. Nicméně specifické podání humoru asi nezapomenu. # [viděno: TV, 2.0] # příběh 7 | hudba 2 | humor 3 | akce 0 | napětí 1 | pustil bych si znovu 5 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na Kind hearts and coronets asi najlepšie dokazovať kúzlo, ktoré dokáže urobiť komédia s divákom. Totiž absolútne prevrátiť jeho hodnotový rebríček, uplatňovaný v živote naruby. V komédii totiž držíme palce aj masovým vrahom, úplne stačí, ak majú dobrý dôvod vraždiť, sú vtipní a šarmantní. To sa môže potom zabiť aj pekná mladá žena, pokiaľ jej smrť je doprevádzaná poznámkou typu "smrť nie je to najhoršie, čo ju tento víkend postretlo". Orámovanie príbehu a celková atmosféra pripomenie Zlaté veže, dej potom Monsieur Verdouxa, ktorý bol však vážnejší. Čakal som, kedy konečne príde k slovu tupá polícia a samozrejme tento zvrat mal na svedomí niekto iný, avšak divák vytuší, kto asi. Skvelá galantná zábava zo starých časov pre divákov všetkých generácií. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

S miernymi obavami som pristupoval k sledovaniu tohto filmu, ale nebol som vôbec sklamaný. Pomohlo mi, že som sa naň pozeral ako na kríženca medzi čiernou komédiou a Pytlákovou schovankou. Mohol som oceniť dialógy, osobitný druh humoru, herectvo Aleca Guinnessa a nebyť herca bez charizmy v hlavnej úlohe, možno by som i pridal hviezdičku. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

,,Nevybral som si vás ako spoločníka. Pokiaľ hodláte spať, buďte tak láskavý a spite potichu!" Absurdná komédia anglického humoru... Uvíta vás nenápadný šľachtic, unikátnymi spôsobmi sa zbavujúci jedného svojho kolegu za druhým, ktorý si poctivo všetko graficky zaznamenáva na zadnej strane svojho obľúbeného obrazu. Revolučná feministka v lietajúcom balóne, rafinované odstránenie námorníka a myslivca + záver, kde sa oslobedenie stáva chytením ešte do väčšej pasce, to ma dostalo! Inak veľkolepá a niekedy zdĺhavá konverzačka v hereckom koncerte, ktorý si viac než ktokoľvek na svete vychutnajú práve Angličania. Aj tak som sa bavil nad mnohými vtipnými hláškami a bonmotmi. ,,Viete komu čas najviac beží? Mužovi pred popravou." 80% (Challenge Tour 2018: 30 dní so svetovou kinematografiou) ()

classic 

všechny recenze uživatele

DENNIS PRICE ako LOUIS MAZZANI PRVOTRIEDNY VRAH prvej triedy,ktorý ide za jediným cieľom spočívajúcim vykompenzovaním DLHU voči svojej už mŕtvej matke,ktorú zavrhli voľakedy dávno,pretože si vzala chudobného partnera. Pochádzala ale z bohatého šľachtického rodu Ascoyneovcov,ktorí ju vynechali z dedičstva,namosúrený budúci dedič po matke,syn Louis Mazzani TERAZ VEZME spravodlivosť do vlastných rúk,aby uviedol veci na správnu mieru... Ak sa dá nazvať,že Louisove vyčíňanie nebude mať konca,pokiaľ nevyhubí všetkých potenciálnych dedičov z rodu Ascoyneovcov a veľkým PARADOXOM je,že ho odsúdia za „vraždu” ktorú nespáchal a ostatných OSEM VRÁŽD ostáva nepovšimnutých,síce do momentu,pokiaľ niekto nenájde jeho pamäte o týchto činoch napísané na stole vo väznici,kde ho len tesne minie šibenica od pomsty konkurentky SIBELLY,ktorá dobre vie,že manžel spáchal samovraždu,tá to chce teraz hodiť na Louisa zo žiarlivosti,lebo si berie za ženu VDOVU,ktorej k tomu dopomohol práve tento sympatický Louis Mazzani. Unikátny suchý britský humor s geniálnym Dennisom Priceom ako extrémne kľudným chlapom,ktorého absolútne nič nevyvedie z miery,živí sa klamstvami,lžami,situáciami,z ktorých chce vždy vyťažiť maximum,podvodník,ktorý hrá na DVE STRANY. Dlho sa ocitá na tenkom ľade,ktorý nie a nie prelomiť sa,aj sa zdá,že sa nakoniec z toho vyseká,ale KONIEC dáva na zreteľ,že PREDSA na každého raz či raz príde... A ALEC GUINNESS,tak to je iná káva,vezmite si jeho priezvisko,REKORDY,hrá s dôrazným prehľadom 8 postáv,HEREC,ktorý je za každú srandu sránd.Všestranný nadaný umelec! ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Celovečerný monológ hlavného hrdinu, vraha, ktorý postupne pácha rafinované vraždy, aby sa dostal k majetku, je síce občas zábavný, ale len občas. Keďže je rozprávanie mladého Louissa nosným piliérom filmu, malo sa na ňom viacej popracovať, lebo v konečnom dôsledku dosť nudí. Všetci totiž vieme, čo bude nasledovať a tak si to želalo okoreniť. Toto je najväčšia slabina filmu. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Já tyhlety multirole nemám moc rád. Film je šíleně ukecaný a trochu suchý. Jsou mnohem lepší staré filmy, co by si umístění v IMDB topce zasloužily. 60% ()

Reklama

Reklama