Reklama

Reklama

Pani Wilberforceová je výstredná stará dáma, u ktorej si prenajme priestor pätica hudobníkov, aby mala potrebný pokoj na skúšanie. Netuší, že domnelí členovia sláčikového kvinteta sú v skutočnosti zločinci, ktorí plánujú ďalšiu lúpež... (STV)

Recenze (81)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pan pofesor by klidně mohl být nějakým psychopatem. Ten jeho obličej tomu přímo nahrával. Takový ksichtík se jen tak nevídí. Ta stará roztomilá dáma mi pořád připomínala další roztomilou stařenku z filmu Baba na zabití. Peter Sellers mi přišel úplně nevyužitý. Škoda. Kdybych se na něj přímo nezaměřila, tak bych ho přehlédla jako krajinu. Očekávala jsem mnohem více živelnosti a té se mi nedostalo. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"So who looks stupid now, eh?"     Čierna komédia, ktorej nahlúply humor ma úplne minul a ktorej zaradenie medzi 1001 filmov, ktoré musíte vidieť, než umriete veľmi nechápem. Remake The Ladykillers (2004) od bratov Coenovcov považujem za podstatne zábavnejší (hoci sa ich verzia výrazne líši v deji, čo ma dosť prekvapilo). Až na pár ako-tak vtipných scén v samom závere ("The Major has a train to catch.", rebrík, rampa) mi všetky tie pokusy o humor pripadali skôr trápne a celá tá štylizácia vyslovene protivná (úplne najotravnejší tu bol Alec Guinness s tými jeho debilnými umelými zubami a hneď za ním tá stará baba, ktorú som mal chuť osobne zaškrtiť a ani by som si nemusel ťahať zápalku).     "There's just something about old ladies. I can't... I can't stand them." ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jinak pojaté než tomu bylo v případě remaku bratří Coenů ale přesto docela zábavná krimi komedie o partě zlodějů, kteří se usídlí v domě staré dámy, která jim zatopí vcíe než celý policejní oddíl. Škoda pomalého tempa, které film zbytečně brzdí. A překvapivě mi i cyničtější přístup v Coenovic verzi seděl o něco více. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Novou verzi od Coenů jsem dosud neviděl a ani nadále po tom nijak netoužím, ale původní verzi jsem toužil vidět velmi. Konečně se zadařilo a já nejsem ani trochu zklamán! Alec Guinness v další geniální roli lupiče gentlemana, v dalších rolích mu brilantně sekundují Peter Sellers a Herbert Lom a geniální Katie Johnson jako paní Wilberforcová. Tenhle film by klidně bláznivou veselohrou mohl být nazván, a ani tomuto kousku nechybí značná porce elegance, noblesního britského humoru a neopakovatelného kouzla. A závěr, ve kterém konečně dojde k likvidaci kompliců je naprosto geniální! Veliká jízda je to ale od samotného začátku. Alespoň pro mě. 85%. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Podle mě je originál kvalitativně zcela srovnatelný s remakem od Coenů. Od Britů bych čekal trošku větší dávku cynismu, tu jsme ale dostali až o 50 let později. Škoda nevyužitého Petera Sellerse, Alec Guinness dokonce i navzdory slizáckému úsměvu prohrává s Tomem Hanksem na body. Ale mezi námi, tu starou babku bych také nejradši odkrouhnul, už jenom kvůli tomu věčnému nabízení čaje. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (11)

  • Peter Sellers mimo jiné namluvil také hlasy papoušků paní Wilberforceové. (venus)
  • Jedná se o poslední slavnou komedii studia Ealing. (Pavlínka9)
  • Řada exteriérových scén se natáčela v areálu starého nádraží na Kings Cross. [Zdroj: Zdeněk Bauer - kniha Herbert Lom, nejslavnější český herec na světě] (mar48)

Související novinky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama