Reklama

Reklama

Podruhé narozený

  • Sovětský svaz Dvaždy rožďonnyj (více)

Obsahy(1)

Napínavé drama o touze po životě v drastické době vrcholící druhé světové války. Zima 1942. Ruská loď převážející raněné z Archangelska se dostává pod palbu německých válečných letounů. Celá posádka umírá a přežívá pouze jeden – mladý kulometčík Andrej. S tím se však nehodlá smířit velitel fašistické letky a vydává se mladíka „ulovit“. Začíná tak boj o přežití, ve kterém bude Andrej muset překonat nejen nálety šíleného „lovce“, ale také nástrahy kruté zimy a deptající samoty. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

laik_60 

všechny recenze uživatele

To si v byvalom sovietskom zvaze režisér a scenarista urobili z divákov prču. Po prvé, tak ako som neveril DiCpriovi vo filme Revenant ked plaval v kožušine v ladovej vode medzi kryhami tak som neveril Andrejovi ked plaval v ladovej vode Bieleho mora vo vojenskom hubertuse - este aj s dvanastkilovou puškou na pleci. Viete aký ťažky je vojensky zimny kabat nasiaknutý vodou ? Hold ale "savetskemu soldatu vsjo vazmožno". Po druhé, kde sa vzali nemecké lietadla pri Archangelsku ? od kiaľ ? veď je o strašná diaľka aspon trikrat dalej ako z nemecka do londyna, aj keby startovali vo finsku tak im neostane palivo na spiatočny let. ()

fisus 

všechny recenze uživatele

Další příklad zocelených sovětských vojáků,které jen tak něco nerozhází!!!Navíc je vidět,že stovky německých kulek neznamenají nic v porovnání s jedinou z posledních sil vypálenou sovětskou ranou :D ()

Reklama

aannemer 

všechny recenze uživatele

Vidět to v polovině 80. let, tak snad možná přidám druhou hvězdu. Dnes mohu konstatovat jen tolik, že být to jen o deset minut delší, umřu nudou. Ale dobře se to sledovalo s rychloposuvem, to jo... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Což o to, znám dost ruských (sovětských) filmů, které jsou opravdu dobré – přestože často hodně přehnané, ale tenhle kousek mezi ně nepatří. Příběh o mladém vojákovi, který musí bojovat jak s drsnou krajinou/zimou, tak šíleným německým letcem, který nedokáže trefit vůbec nic a přitom je velitelem letky by nemusel být vůbec špatný, jen kdyby to celé nepřipomínalo ochotnické divadlo s předpotopními triky. Jediné co se mi na tom líbilo, bylo těch několik dramatických vsuvek, jinak to bez pardonu stálo za hovno. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Podruhé narozený je solidně zpracované válečné drama. Nejedná se válečný velkofilm na který jsme u Rusů zvyklí a kdo jej očekává bude zklamán. Snímek je o mladičkém osmnáctiletém odvedenci Andrejovi. Ten cestuje v roce 1942 Bílým mořem na transportní lodi se svoji rotou na frontu. Loď je cestou napadena německými letouny, ale dopluje ke svému cíli. Při vykládce požádá na břehu kapitán velícího důstojníka o protiletecké zbraně. Na loď je instalováno protiletecké dvojče a velitel shání nabíječe k dvočeti. Přihlásí se Andrej a tak se zase ocitá na lodi na které přijel. Teď je z ní sanitní loď, veze domů zraněné muže z fronty. Loď je narychlo natřena červenými kříži a odplouvá. Cestou zpět si ji zase podají hoši od Luftwaffe - sanitní, nesanitní...., ale tentokrát jim plavidlo již neunikne. Přežije jediný. Andrej. Při odletu si německý velitel letky všimne, kterak se přeživší Rus škrábe na kru... Od té chvíle není dne aby jej nevyhledal s urputnou snahou jej dorazit.... Dále nebudu spoilerovat. Klobouk dolů před hercem Baranovem, který se při natáčení musel koupat mezi krami a pak putovat v rámci natáčení v mokrých šatech a bos po sněhu... (byla mi zima za něj!) - Jenže - Na něj po klapce čekalo zázemí se suchým oděvem, teplo, čaj... Na skutečné Andreje a jemu podobné nikoliv. A že jich bylo... Sestřelení letci, trosečníci z různých spojeneckých konvojů... Tenhle film je o velké nezdolnosti lidského ducha, o touze přežít i v těch nejstrašnějších podmínkách, kdy první co vás napoadne je to, že nemáte zkrátka šanci. Ale ta tu je, jen to zkusit. Škoda té Stuky na coveru DVD, která mě namlsala dopředu. Ve filmu coby německé letouny létala jakási ruská sportovní letadla stříklá na šedo, pravda s kříži a dokonce svastikou na ocasech... I když zejména boj s lodí mohl být udělán lépe, s ohledem na dobu vzniku - tohle je na poctivé tři rudé hvězdy. Koho téma zaujalo doporučuji shlédnout vpravdě epickou záležitost také z ruské provenience Kovoj PQ 17 (2004). * * * ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama