Reklama

Reklama

Kravička Connie

(seriál)
  • Česko Kravička Klára (více)
Animovaný / Rodinný
Kanada / Španělsko / Německo, 2002, 6 h 4 min (Minutáž: 7 min)

Režie:

Josep Viciana

Scénář:

Josep Viciana

Hudba:

Josep Roig

Epizody(52)

Obsahy(1)

Chcete děti naučit jména jednotlivých zvířátek a rostlinek? Pak je právě Kravička Connie tou pravou pohádkou, určenou všem klukům a holčičkám od 1 roku do 5 let věku. Hlavní hrdinkou je kravička Connie, která má spoustu zvířecích kamarádů. Zvídavá Connie do všeho strká nos, takže každý den objeví něco nového na farmě i v jejím okolí, kde žije společně s rodiči a babičkou, kravičkou Clarou. Connie je zároveň trochu popleta, a tak je o zábavu postaráno. Kde spí v noci netopýři? Proč se divokým prasátkům zdálo v noci o křupavých bukvicích? Proč svítí v noci na nebi hvězdy? Proč psi štěkají? Jak se od sebe zvířátka liší? Je šnek ze všech nejpomalejší? Proč světlušky svítí jenom v noci? To vše a ještě mnohem víc se děti naučí právě s kravičkou Connie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Příšerná animace, zvířátka se toporně pohybují, nejsou k poznání, mají nepřirozené barvy, hloupě deklamují, příběhy nestojí za nic. Takhle se kazí dětem vkus už od ranného dětství. Máte-li oprvdu rádi své dítko, vypínejte televizi ... :o) ()

M-arta odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám vůbec nic proti tomu, když jsou pohádky pro nejmenší pořádně ulítlé či psychedelicky odvázané - když se víc než uvolněně zachází s barvami nebo když všechny pohyby vypadají spíš zjednodušeně až primitivně legračně... (někdy to bývá dokonce plus - součást výrazu a nadsázky). Jenomže tady mě veškerý humor opravdu přešel. Pominu diskutabilní výchovnou hodnotu - ale něco po výtvarné stránce tak strašlivě nezvládnutého, rozpačitého a kýčovitého jsem už dlouho neviděla a doufám, že ani neuvidím. Absolutně nejednotné kresebné stylizace se tváří, že je to tak zřejmě v pohodě ("vždyť je to přece pro děti a ty kreslit "neumí", takže nepoznají, že to neumíme ani my"), rozporuplné pojetí pohybů veškeré havěti vypadá, jako by se tvůrčí tým nikdy na ničem nedomluvil nebo dokonce snad ani nesešel... (animačně trochu zajímavé jsou zásadně jenom vedlejší postavy a to ještě ne pořád)... Zkrátka a dobře, tohle je věc, která mě fakt URÁŽÍ. Kdybyste viděli, jak u nás na škole animují desetileté děti, jistě by jste pochopili proč. ()

jites 

všechny recenze uživatele

Animace je dost strašná, vypadá to, jak kdyby to malovalo nešikovné děcko, ale občas se tam děti dozví něco zajímavého.No rozhodně podívaní pro rodiče to není. ()

unclejack 

všechny recenze uživatele

Hnusná temperková animácia v kombinácii so šialene otravným dabingom a naivňučkými zápletkami stvorili Vacu Connie. Akonáhle si natrvalo zaistila miesto v Kúzelnej škôlke, prestal som ju pozerávať a moje detské srdiečko sa uplo k pestrofarebnému gýču programovej ponuky Disney Channelu. Pri sledovaní Connie som len s nostalgiou spomínal na seriály typu Poštár Pat, Stavbár Bob alebo Kúzelníčky školou povinné - miestami boli síce otravné, ale aspoň ma neiritovali každou banalitou - napr. Kravička Connie pri presúvaní zmiesta na miesto zbesilo trepoce nohami a vydáva divný, nepochopiteľný zvuk... ()

Reklama

Reklama