Reklama

Reklama

Strašidelná škola

(seriál)
  • Austrálie The Haunted School (více)

Obsahy(1)

Na australský venkov 19. století přijíždí mladá učitelka Fanny Crowe (C. Drinkwater). Pokouší se založit školu, ale naráží na odpor místních, většinou negramotných a také pověrčivých občanů. Budova, v níž hodlá Fanny školu otevřít, před několika léty vyhořela a při požáru zahynula žena místního obchodníka Blackburna. Po větších problémech, značném úsilí a s pomocí zdejšího oblíbeného kováře se Fanny podaří přesvědčit občany o dobrém úmyslu; školní inspekce při návštěvě nachází třídu plnou dětí. (ČSFD)

(více)

Recenze (6)

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: F1 = 6.10.1990, réžia slovenského znenia (ČST Bratislava) = JULIANA ĎURIŠOVÁ (15.11.2016) ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Jo tohle jsem roky hledal, ale nemohl jsem si vzpomenout na název , jediné co mě utkvělo v paměti, byla nějaká štola a v ní kostra Ámose. Pamatuji se jak se s ním na začátku 90.let, kdy to naposledy dávali strašili děti. Jinak už mě snad nic neutkvělo v hlavě, ale věřím kdybych to viděl, že mě toho naskočí víc. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Tento miniseriál je sice zcela obyčejný a těm, kteří by jej poprvé shlédli až nyní by nejspíš připadal nudný a nezáživný, ale pro mě je to těžká nostalgie. Poprvé jsem Strašidelnou školu viděl roku 1992 na ČST a od té doby jsem toužil ji znovu shlédnout, což se mi po mnoha letech nakonec poštěstilo. Za ty roky jsem téměř všechno zapomněl, v paměti mi utkvěla jen hlavní hrdinka, mladá učitelka a mlhavá scéna z konce jednoho dílu, kdy Fanny na verandě školy vyděsí had, ona omdlí a všichni si myslí, že je mrtvá. Další dějové linie se mi zcela vytratily z paměti, stejně tak i jednotlivé postavy. Zapomněl jsem na protivnou prodavačku Lil Boydovou, starce Jeremiáše i jeho mrtvého bratra Ámose. Objektivní hodnocení je na pomezí 3 a 4 *, ale vzhledem k silné nostalgii a také proto, že Strašidelná škola se na našich TV obrazovkách pravděpodobně už nikdy neobjeví dorovnávám na plných 5 *. 85% Úvodní a závěrečná znělka ()

teltri 

všechny recenze uživatele

Jééj, našiel som to! Takže tak sa to volalo :-) Dve hviezdičky za kvalitu, čo si pamätám a tretia hviezdička za Nostalgiu. To bolo krásne .. ako sme to pozerali po revolúcii u nás doma v obývačke. Tá detská, tajomná atmosféra je nezabudnuteľná. ()

Reklama

Reklama