Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policie v Marseille dostane tip na narkotika ukrytá v zásilce ryb a prohlíží celý náklad. Do toho přijíždí z New Yorku policista Doyle, aby zde chytil drogového obchodníka Charniera,který mu v Americe uprchl. Spolupracovat má s komisařem Henrym Bárthélémyim, jenže od počátku si zrovna nepadnou do oka. Brzy je zabit i Doylův člověk a ukáže se, že Doyle tu má být vlastně jakousi návnadou na Charniera. Ten také Doyla při jedné akci zahlédne a večer je Doyle přepaden a unesen skupinou mužů. Únosci - Charnierovi muži - ho drží ve starém hotelu tři týdny a neustále mu píchají drogy, zatímco policie ho intenzivně hledá. Nakonec ho Charnier nechá úplně zdrogovaného vyhodit před policejní stanicí. Lékaři se sice podaří zachránit mu život, ale Doyle se musí léčit z drogové závislosti. Barthélémy se o něj stará. Když se Doyle po čase ze všeho dostane, uvědomí si, že byl pouhou návnadou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (183)

Lima 

všechny recenze uživatele

O mnoho slabší, než předchozí díl. Přesto scéna, kdy se Hackman zbavuje drogového návyku, je nezapomenutelná. Zbytek je ale těžkej průměr, který se brzo vykouří z hlavy. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Boj amerického poldy Jimmyho Doyla proti drogám se stává opravdu osobním aneb Francie není jenom sladká... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Pepkova odvykačka je i po těch letech hnusně působivá a jako celek to překvapivě není až o tolik horší než první díl. 75% Zajímavý komentář: anderson ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film v sobě nemá takové tempo jako první díl. Ze začátku sází na konfrontaci hlavního hrdiny s novým prostředím a postupně se mění ve výbornou psychárnu, které jasně vévodí Doylova odvykačka, tady Gene dostal neuvěřitelně prostoru předvést veškerý svůj herecký talent a využil ho dokonale. Ke konci se nám to už krapet mění v atletiku, ale až do závěrečných titulků příběh neztrátí na napětí. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

O trochu slabší než jednička, která se zbavila nutnosti odehrávat se v prostředí amerického města (ať žije New York) a děj se posouvá do francouzského města Marseille. Zde Gene Hackman vynakládá spíše své peníze a volný čas na užívá než na hledání drogového krále, který mu utekl z ameriky. Dost mě zarazila stupidita, s kterou je napsána hlavní postava, která je do Francie poslána hledat muže, ale spíš se fláká a když je unesen a dostane se ven nadává jak byl Francouzskou policií použit jako volavka. Film postrádá druhou postavu, která by ubrala z beder Gena Hackmana, přesto John Frankenheimer poměrně svižně natočil krimíi film, který je konečně ukončen. PS: na konci filmu mě zarazili pohledy kamery z pohledu první osoby, opravdu jsem o tom neměl ani tušení, že to bylo někdy použito jinde než v Doomovi, chytré a vkusné. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Když vznikla jednička s docela nejsaným koncem, řekli si producenti, že natočí jak to má vypadat dál.Kdyby se něco takového dělo nyní, nedopadlo by to příliš dobře.Šlo by hlavně o to udělat pokračování lepší, větší, výbušnější.Ovšem před 30 lety to neplatilo.Také se pokračování moc netočila.Frankenheimer se hlavně snaží překonat atmosféru.Francouzský přístav Marseille je zašedlý, hlučný a špinavý pokud se dostanete dál jak za pláž.Bují zde obchod s drogami a vraždí se nepohodlní lidé.Režisér nám dále ukazuje těžkou závislost na drogách, strhující honičku - po svých - přes město a geniální všeříkající ale zároveň utnutý konec - Charniere! Prásk Prásk! Podle mně jedno z mála pokračování, které překonalo originál. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Pořádný závěr mi v jedničce chyběl, jinak se ovšem první díl těžko překonává. John Frankenheimer se ovšem snažil a tak natočil skutečně důstojné pokračování. Hackman zde herecky řádí snad ještě více než v předchozím filmu, především kvůli pro herce vděčné scéně s drogami. Líbí se mi, že je zachována civilnost (ruční kamera), závěrečná honička přes město je mistrovská a vyvolává ve vás dojem, že jste při tom. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Mně se Dopadení líbí skoro stejně jako Štvanice a to ze dvou důvodů. Jednak to je část filmu, kdy je Pepek na drogách. Odpuzující a nezapomenutelné, jen se koukněte jak to zahrál. Pak scény kdy chodí po Marseille, nikdo mu nerozumí a on jim pořád mele svou.(Idiotské je, že v dabingu mluví Francouzi také česky a přesto jim nerozumí.). A pak strohý závěr ("Hej, Charniere!") ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice je fajn, ze vzniknul druhej dil, precejen prvni neni uplne zakoncenej a taky je fajn, ze tu prakticky neni poznat, ze se zmenil reziser a Hackman misty hraje jeste lip nez v prvnim dile (hlavne v casti s drogama). Co uz tak fajn neni, je, ze film misty nudi. Nejdriv se 40 minut prakticky nic nedeje, Hackman se poflakuje po Francii, sem tam se s nekym pohada nebo nekomu nerozumi a vlastne vubec nevysetruje. Pak je asi nejzajimavejsi 40 minutova cast s Hackmanem na drogach, ktera je sice pusobiva, ale dej taky nijak dopredu neposune. No a poradny vysetrovani zacne az po naky ty hodine a pul, coz je dost pozde. Fakt to chtelo na pribehu vic zapracovat nebo ho zkratit. Lepsi 3*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vrať se zase do New Yorku a zabíjej si poldy tam. To ti jde." Marseille totiž není New York a Pepek Doyle není polda, ale návnada. Fajn. Naštěstí neztratil nic ze své brutality a jeho řešení případů se vždy nachází daleko za hranou zákona, takže mě to bavilo. Horší to bylo s heroinem a odvykačkou. Na můj vkus to bylo moc dlouhé, rozvláčné a děj nikam neposouvající. Jenže když jsem to viděl jako dítě, tak se mi to natolik vrylo pod kůži, že se ve svém životě drogy ani nedotknu. No dobře, asi bych dokázal pytlík s fetem spláchnout do záchodu, ale moje žíly, nos ani ústa tento druh úniku z reality nikdy nepoznají. Natolik mě tehdy vyděsil Pepek žebrající o dávku a svíjející se v křečích na zemi. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Rozjíždí se to strašně pomalu a skoro do půlky se Gene Hackman jen tak poflakuje od ničeho k ničemu a zjišťuje, že ve Francii si anglicky s nikym nepokecá. Pak přijde trochu podivná fetovací a odvykací epizoda, kterou tady většina komentářů vychvaluje do nebes, ale to mě taky moc nebavilo. Až zhruba v poslední třetině film konečně nabere tempo a dá vzpomenout na podstatně lepší jedničku. 60% ()

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Viac ako dôstojné pokračovanie vynikajúcej jednotky, ktoré síce v mnohých momentoch so svojim starším súrodencom nestíha udržať krok, no dokonale to vynahradzuje Hackmanovou narkotickou kreáciou a zdrvujúcim, udychčaným finišom. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Velmi důstojné pokračování slavného filmu, poměřitelné právě s tehdejšíni francouzkými klenoty žánru. Při Hackmanovu zbavování se závislosti tuhne krev. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hamburgerový Pepek Doyle se nejdřív ve Francii vyrovnává s kulturními rozdíly, poté projde nedobrovolnou odvykací kúrou (Gene při ní válí, i když mluví o baseballu), vyderatizuje plamenem doupě krys a nakonec po tom všem předvede, že i s fyzickou únavou a abstinenčním třesem dokáže v pravou chvíli ukrotit svůj Smith & Wesson Model 36.. Pokračování stojící na pilířích nečistý Hackman, špinavá Marseille, intenzivní okamžiky detoxu a Frankenheimerův smysl pro neučesanost určitě neudělalo kultovní jedničce ostudu. ()

sud 

všechny recenze uživatele

O něco slabší než jednička, ale pořád velice povedené krimi. John Frankenheimer do něho vložil jiný styl, než William Friedkin a stvořil dílo, které může směle konkurovat fantastické jedničce. Zde je více důrazu na psychologii postav a Pepkově odvykací kůře. Právě zde Gene Hackman předvedl jaký je vynikající herec. I ostatní herci jsou vynikající, avšak Bernard Fresson nemá takové charisma jako Roy Scheider. Konec, který se opravdu povedl jenom zaceluje celou napínavou podívanou. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Druhý diel kráča v šľapajách jeho úspešneho bračeka, ale na jeho kvality nemá. Stredná časť filmu v ktorej je ukazované resuscitovanie a odvykačka Pepka bola na moje gusto až príliš rozvláčna . ()

Reklama

Reklama