Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejnapínavějších katastrofických filmů všech dob vypráví o osudu posádky zaoceánského parníku, převráceného přílivovou vlnou. Děj plný napětí, obohacený osobními příběhy obětí, dává vzniknout přesvědčivému a dechberoucímu dramatu. Skvělé herecké obsazení spolu s neuvěřitelnými speciálními efekty činí z tohoto filmu skutečnou klasiku, která byla nominována na 9 Cen Akademie. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

U kormidla téhle superkocábky sice stojí Leslie Nielsen, ale smát se příliš nebudeme. Jakmile totiž přijde vlna, je všechno vzhůru nohama. Doslova. Spousta plavících se cestujících tenhle obrat k horšímu nepřežije, některým se to převrátí i v hlavě, ti zbylí zachovávají paniku. Ještě štěstí, že tady máme jednoho odvážného pastora - a hele, on vypadá jako Gene Hackman, to by mohl být i stejně drsný a správňácký, ne? Je. A zrovna tak jsou na tom všichni, kteří se s ním vzhůru ke dnu vydají. Takže paráda. Dobrodružství Poseidonu patří k těm nejlepším katastrofickým snímkům, jimiž se stříbrné plátno v sedmdesátkách jen hemžilo. Film je to napínavý, na svou dobu slušně trikově zvládnutý, s parádní hudbou Johna Williamse a herci, jimž držíte palce, ať dělají, co dělají. Dávám čtyři čisté hvězdy, zvedám kotvy a vyplouvám se podívat na Petersenův remake. To jsem zvědav. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Výborné, výborné, výborné !! Ptala jsem se na názor mého syna, který vystudoval geofyziku, zda tsunami může převrátit zaoceánský parník kalibru "Poseidonu". Řekl :"Velmi lehce, pokud má vlna větší výšku jak 15 m" a epicentrum zemětřesení je někde hluboko v oceánu." Takže žádná fantazie, ale výborně zpracována možná realita. Není co dadat, všichni herci výborní. 5* ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepsich katastrofickejch filmu, bohuzel s klasickejma zaporama tohohle zanru. Je sice fakt, ze v dobe vzniku to tak provareny nebylo, ale dnes to sem tam bije do oci. Jednak tu mame od zacatku do konce predvidatelnej pribeh, kdy uz od zacatku je jasny, kdo bude hlavni postava. Pak az na jednu smrt docela predvidatelny obeti a urcite by se naslo jeste neco, ale tohle je tak to hlavni. Trosku mi vadilo, jak jsou napsany jednotlivy postavy. Hackman, ackoliv paradni, tak kneze mu vubec neverite a v podstate to bylo i zbytecny. Borgnine taky paradni, ale zase mu neverite policajta a navic furt rve. Ono tady casto rve vetsina lidi, az je to otravny. Jeste stoji za zminku mladickej Leslie Nielsen, kterej, ac v nekomedialni roli, hraje paradne. Taky mi bylo divny, ze pulka hlavnich hrdinu byly duchodci a stejne tam behali jak camrdove. Ale abych jen nekritizoval, film ma na dobu vzniku slusny triky, neustale se neco deje, takze je film napinavej od zacatku do konce a atmosfera je taky velice slusna, navic se tvurci s nakou tou smrti neserou. Akorat konec moh bejt trosku vic ve velkym. I kdyz to vypada, ze film vic kritizuju nez chvalim, tech 5* si zaslouzi, protoze jsem se skvele bavil od zacatku do konce a film nema hluchy mista. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak jsem po letech koukl na tohle dráma. A funguje stále dobře i když nejen dle ohozů cestujících je znát, že film je už nějaký pátek starý. Sedmdesátky přály katastrofickým filmům. Člověk to ani nestihl počítat... Sopka, zemětřesení, otrávení piloti jídlem, letadlo zasažené raketou, zasněžené letiště, hořící mrakodrap.... Schéma bylo vždy stejné. Počáteční seznámení s hlavními hrdiny a to i se záporáky. Pak, poté co se cosi semele se přeživších ujme nějaký vůdce a ten je vede k záchraně. Sem tam někdo odpadne, ale většina přežije... nejinak je tomu i u tohoto snímku. Hlavním hrdinou však není ani hasič ani záchranář, ale reverend, který razí teorii, že Bůh má rád odvážné co si umí pomoci sami a nečekají až to za ně vyřeší. A tak zatímco část přeživších čeká s druhým pastorem na záchranáře tam, kam přijde už jen ona s kosou, reverend (Gene Hackman) vede statečně skupinku různorodých osobností vstříc strojovně a záchraně. Místy jsem pravda trochu pochyboval nad jeho rozhodností a věděním kam jít dál, ale film si i po letech opravdu drží skvělé tempo až do konce... Kapitánem Poseidonu ej Leslie Nielsen a já měl zprvopočátku pořád problém brát ho v uniformě vážně po jeho sérii parodií právě na katastrofické filmy... :-). Každopádně za mně je to za 4 údery do lodního trupu. * * * * ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Pri katastrofických filmoch je vždy nejaké priam štandardné zloženie prežitých,č i zachraňujúcich sa, tak trocha do toho vždy pripletú náboženstvá a tiež riadnu dávku hystérie. Tu anvyše aj veľa špiny a veľkej teploty. To putovanie bolo ešte fajn, horšie boli tie dialógy a postavy mi tiež nepripadali sympatické. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (46)

  • Stropní světelná dekorace z jídelního salónu byla použitá ještě před natáčením samotného Poseidonu, a to konkrétně ve filmu Hello, Dolly! z roku 1969. (FIBO)
  • Ve scéně, ve které reverend Frank Scott káže na palubě, má na sobě herečka Pamela Sue Martinová žlutobílé pončo - to bylo původně zhotoveno pro Rosemary Forsythovou, která je nosila v akčním televizním filmu City Beneath the Sea (1971), jejž Irwin Allen produkoval a režíroval rok předtím. (džanik)

Reklama

Reklama