Reklama

Reklama

Obsahy(1)

McClain (Jim Brown) je nenapravitelný gauner. Když plánuje společně se sobě podobnou Gladys (Julie Harris) další akci, potřebuje k tomu lidi přinejmenším svého kalibru. Brzy skutečně netradiční metodou sežene Berta Clingera (Ernest Borgnine), Harry Kifku (Jack Klugman), Marty Gougha (Warren Oates) a Dava Negliho (Donald Sutherland). Společně plánují vniknout do pokladny fotbalového stadionu a zmocnit se tam peněz, které se vyberou za vstupné i občerstvení. Očekávají přinejmenším kořist v hodnotě půl milionu dolarů... (Pohrobek)

(více)

Recenze (8)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Proč, když se dnes natočí krimi béčko, je z toho nudná pitomost s neherci? Jaktože to v roce 1968 šlo s kupou kvalitních herců (včetně jednoho nositele Oscara a dalšího, který se na dva mohl těšit)? Šlapající stylová záležitost, která neztrácí tempo a v žánru "loupežových" filmů se nemá zač stydět. Výborná psychopatická role Donalda Sutherlanda, jehož konec je také nádherný. Předsvědčiví Jim Brown, Ernest Borgnine i Warren Oates. Jenom Hackman zůstal trošku nevyužitý (do filmu naskočí až na poslední čtvrthodinku). A navíc - James Whitmore jako by Spenceru Tracymu z oka vypadl (i když tomu ze čtyřicátých let.) ()

movie 

všechny recenze uživatele

Zapadlá kultovka s echt obsazením, soundtrackem Quincyho Jonese a premisou, kterou později zrecykloval Soderbergh v LUCKY LOGAN. Podle knihy hardboiled krimi mastera D.E. Westlakea (PAYBACK resp. POINT BLANK, THE OUTFIT atd.). ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Krom režie se jedná o velmi vydařený film. Jen chvíli nebudu mít ráda Borgnina, který mlátil Browna s takovou vervou, že jsem mu věřila, že mu to působí neskonalé potěšení. Škoda, že Hackman má tak malou roli, pánům spolupráce moc sluší, no ještě že máme Riot. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Keď sa gauner McClain ( Jim Brown ) pomocou mecenášky Gladys pustí so svojimi kumpánmi do lúpeže tržby z futbalového štadióna nemože tušiť, že dokonalý plán sa zasekne... Mám rád podobné "zlodejské" filmy, tento má rýchle tempo ( v polovici filmu je lúpež dokončená ) a sympatické postavičky. Nejde o žiadnu extra kvalitu, ale ako príjemná oddychovka splní svoj účel. Druhý komentár. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Kdyby to natočil lepší režisér, mohla to být zásadní klasika. Už jen to obsazení - Brown, Borgnine, Sutherland, Hackman, Oates, Klugman. Předlohu napsal Donald E. Westlake. Hudbu Quincy Jones. Snad poprvé v akčním hollywoodském filmu tvoří ústřední pár černoši. A tenhle televizní rutinér to natočí, jako by šlo o stopadesátou epizodu Kojaka. Dívat se na to dá, ale zdaleka to není nic zapamatovatelného. Bohužel. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Béčkový heist film. První hodinu to celé plánují, pak vše provedou a nakonec se to neskutečně blbou nečekanou náhodou posere a rychle to vyvrcholí a skončí. Svižné, má to dobrou atmosféru, ale spíš průměr. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Pokračuju v mapování filmových adaptací Starkových parkerovin, takže jedem - The Split aka The Seventh (1966). Tohle je vskutku krasojízda. Klasická heist lahůdka - od úvodního skládání party profíků dohromady, přes důkladně naplánovanou a hladce provedenou loupež tržeb stadionu přímo během fotbalového utkání až po závěrečné zúčtování po nenadálé ztrátě kořisti. Parkera, zde pod nickem McClain, si tu střihnul kolosální obr Jim Brown, bývalá fotbalová hvězda s charismatem a elegancí parní lokomotivy. V Parkerově týmu se blýskne i legenda Ernest Borgnine nebo Donald Sutherland s nebezpečným účesem. V závěru pak zazáří i Gene Hackman v roli detektiva, který jde partě po krku. Zkrátka malý film s velkým obsazením, který tak trochu neprávem zapadl. Lidi neví, co je dobrý. ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Šéfem jest černouš.Ale musí kvůli nenápadnosti např.řídit auto s bílejma pohunkama.Ti se,v čele s E.Borgninem,od začátku třesou,až něco podělá,což se stane a dávají mu to sežrat.Konkurz na kumpány je výtečnej a pan domácí jakbysmet. ()

Reklama

Reklama