Reklama

Reklama

Batman a fantom

  • Česko Batman a Fantóm (více)
Trailer

VOD (1)

Batman bojuje proti temnému přízraku, aby očistil své jméno. Když jsou v městečku Gotham systematicky likvidováni nejobávanější lupiči, všichni se bojí toho nejhoršího: že za to může křižácký rytíř oděný pláštěnkou. Nocí se plíží temný násilník - fantom s komplikovaným vztahem k Batmanově minulosti. Podaří se skutečnému Batmanovi vyhnout se policiii, zajmout přízrak, sejmout jeho masku a očistit své jméno? (HBO Europe)

(více)

Recenze (75)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby USA $5,617,391Tržby Celosvetovo $-║ Veľmi pôsobivé spracovanie, okrem dobrej animácie, poteší hlavne príbeh ktorý ma dosť dobré jadro a krásne vtiahne do diania, má to ten správny Batmanovskí nádych, zaujímavo vykreslené postavy, akcia funguje dobre zakomponovaná s dejom, milé prekvapenie. /95%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"I didn't count on being happy." Zkazky o jednom z vůbec nejlepších batmanovských celovečeráků nejsou zase až tak přehnané či nostalgií ovlivněné, jak by se na první pohled mohlo zdát, když něco takového prohlásíte o pětasedmdesáti minutovém animáku „pro děcka“. Jenže co naděláte, když je právě takový animák „pro děcka“ tématy vyspělejší, emocionálně angažovanější, lépe znějící (a to nejen hudebně), zasazením ve svém fikčním světě více ukotvený a se svébytnějším ksichtem než drtivá většina současné blockbusterové komiksové produkce. Nenaděláte nic. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Mafiánští bossové jsou likvidováni tajemným přízrakem (Phantasm), kterého má Gotham mylně za Batmana, a Bruce Wayne se zmítá ve vzpomínkách na nešťastnou lásku. / Tento netopýří animák je celkově vážnější a osobnější, než na co jsem jinak od DC zvyklý. Rozjíždí se poněkud neakčně a trošku zmateně (ty flashbacky), ale v půlce se do hry vloží pan Joker (celkem podobný Nicholsonově hrané verzi) a ten to zachrání. Takže nakonec nic méněcenného. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Musím dát 5, skvělá atmosféra, zajimavý příběh prosycený zajímavými flashbacky (občas sice trochu příliš se podobající normálnímu ději, ale naštěstí je to vždycky nakonec odděleno a ukončeno tak, aby byl vidět ten přechod), dobré akční scény, zajimavá dilemata a super soundtrack ve stylu Elfmana - to vše funguje v zobrazení Gothamu perfektně. Má to přídech tajemna ve scénách se smrtí, ale hlavně - má to Jokera. Sice samotné finále se mi tak úplně nezamlouvalo, Hamillovo ztvárnění maniaka s věčným úsměvem (hlavně tedy hlas) je však něco neuvěřitelného. To je také jediný důležitý bod, který pak chyběl v Batman vs Red Hood. John DiMagio má bezesporu taky šílený hlas, ale na Marka prostě nemá nikdo. Díky němu bych přidal i dva hvězdy, což by ve výsledku asi bylo spíše 6 než 5 :) PS: takhle nějak bych si představoval Gotham pasoucí po Batmanovi.. Uvidíme ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Výborný příběh s neustálými skoky do minulosti, které objasňují Batmanův vznik a jeho lásku k Andree Beaumont, spolehlivě zabaví i přes dnes už poněkud zastaralou animaci. Film také oplývá skutečně komiksovou atmosférou, což hodně oceňuju. Příběh není moc originální, ale to přece nevadí ne? Mně teda ne:) Jeden z nejlepších animovaných komiksových filmů. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné, dokonce i ze stránky animační, která kupodivu mému nezastarala a zub času nezahlodal. Děj filmu je fajn a i díky zasazení do výborné nečasnosti nevadí, že je místy až moc klasický a skoro působí jako retroBatman (vážně, udělejte někdo konečně batmaní film, který by se odehrával před druhou světovou, nebo pár let po ní, obrovský potenciál je v těch vodách skryt). Škoda závěru, který mě, čert ví proč skoro až místy nudil, stejně jako Joker (ano, Hamill je výborný, ale postava jako taková mě tady nebavila, přesto mám nutkání dát si repete s cz dabingem, kde je dabován herr Přeučilem). Solidní komiksárna se slušivou porcí tmavého vizuálna. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

..tomuto animovanému dílku mohu přiřknout směle čtyři hvězdy za perfektní navození gothamské atmosféry temna až zrůdna a díky skvělé hudbě Shirley Walker je pozadí dobře dokresleno. Snad jen mi trochu vadí konec filmu a občasné nepřesnosti v animacích avšak celistvost na mě budí velice slušný dojem.. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Adaptácia komiksu Batman: Year Two o tajomnom zabijakovi zločincov, ktorého prítomnosť núti Batmana spomínať na svoje začiatky. Po stránke príbehu vynikajúce, animácia je ale paradoxne o niečo horšia ako v prípade Batman: The Animated Series (o záverečnej disneyovskej sladkej pesničke ani radšej viac nepíšem). Joker má tú skvelú rolu, škoda, že sa tu nezmestila aj jeho premena z grázla na klaunského princa zločinu (táto scéna je veľmi skrátene až v New Adventures). Futuristický a následne rozpadnutý World's fair bol fantastický! ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Jedna z Batmanovských temných příběhů i když Phantasm mě moc nebral, bylo to celkem dobré. Bavilo mě to. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

70 % Film pracuje s typickými batmanovskými prorietami a nejde říct, že příběh je kdovíjak originální. Přesto všechno šlape jak má. A co mě potěšilo nejvíc, přístup k postavám a logika děje rozhodně nejsou dětinské. Bruce Wayne, jeho stará láska, gothamská mafie a "the one and only" Joker... SPOILER Zápletka s Andreou Beaumontovou vyústí stejně jako zápletka s Catwoman v druhém Burtonově Batmanovi, ale to je pravda detail. Spíš bych čekala scénku o tom, co se stalo s Jokerem, protože to zrovna nevypadalo, že by ho Andrea poslala zase jednou do Arkhamu. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Slaboučký animák o Netopýřím muži, který nezachrání ani nejlepší záporák z Batmanovského univerza Joker (jehož vidět v dabingu od mistra Přeučila je životní zážitek sám o sobě :)). Animace nehezká (máme tu ony "slavné" velké brady) a dějově to taky žádný zázrak není. Celkově to na mě působí jak by to asi vypadalo, kdyby se Schumacher snažil o atmosféru Burtonovských Batmanů. 2,5* ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Velice povedený animák. Jelikož je z roku 1993, tak je poznat evidentní grafická inspirace burtonovými hranými Batmany. Snímek má v podstatě všechny atributy, které by měl komiksový film o Batmanovi mít. Vyčnívá především naprosto skvělý Joker, řada flashbacků a překvapivě i plno satiricky úsměvných hlášek(těmi nás zásobují hlavně Alfréd a Joker). Jedinou výtku bych měl k fyzice, jež v některých scénách jakoby přestává fungovat, aby pomohla Batmanovi z naprosto bezvýchodné situace(viz. Joker odlétá pomocí "jet-packu" a Batman ho dostihne i na komiks nereálně rychlým výstupem na obří sochu atd.). ()

st.ranger 

všechny recenze uživatele

Animovaný Batman si urdžel velice kvalitní úroveň na to, jak naivní téma to vlastně je. Zde se setkáme s několika zápornými charaktery, konec dokonce spěje k pointě, kdo vlastně je za maskou Phantasm. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jeden s prvých filmových príbehov Temného rytiera. Aj keď je animovaný. Dve dejové línie, ktoré sa tu spájajú rozprávajú o začiatkoch Batmana a zároveň o jeho prvej láske, ktorej kebyže neskríži cestu pomsta by Bruca odklonila od úmyslu zachrániť Gotham a tým aj od toho aby vznikol Batman. Od nástupu Jokera ako protivníka film naberá na dynamickosti a začína byť aj zábavný. Dovtedy pri riešení prípadu tajomného Fantóma film spada do predvídateľnej roviny a aj keď je všetko pekne zostrihané, nakreslené a ozvučené zaváňa to trocha nudou a nedotiahnutosťou. Druhá polovica filmu fanúšikovi ako keby vynahradila tú prvú a ulahodí mu v mnohých smeroch. Preto si myslím, že tento prvý animovaný príbeh o Batmanovi zostal kdesi na pol ceste. ()

Vesman 

všechny recenze uživatele

Můj první animovaný Batman, pokud nepočítám pár dílů seriálu před pár lety, atmosféra je správně temná a skutečně se podobá prvním dvoum filmům, příběh o maskovaném mstiteli není nijak originální, ale budiž, celý film se odehrává ve dvou rovinách, v současnosti a ve vzpomínkách hlavních postav, které osvětlují jejich konání, abych to zkrátil, film se mi docela líbil, ale celé to správné "batmanovské" pojetí mi prostě nějak nesedne, nejspíš jsem černá ovce. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus příliš mnoho flashbacků. Taky mi vadilo, že Bruce/Batman je až přehnaně velkej svalovec a má příliš hranatou bradu :-) No ale jinak docela pěknej film a naprosto úžasným Jokerem ()

Reklama

Reklama