Reklama

Reklama

Batman a fantom

  • Česko Batman a Fantóm (více)
Trailer

VOD (1)

Batman bojuje proti temnému přízraku, aby očistil své jméno. Když jsou v městečku Gotham systematicky likvidováni nejobávanější lupiči, všichni se bojí toho nejhoršího: že za to může křižácký rytíř oděný pláštěnkou. Nocí se plíží temný násilník - fantom s komplikovaným vztahem k Batmanově minulosti. Podaří se skutečnému Batmanovi vyhnout se policiii, zajmout přízrak, sejmout jeho masku a očistit své jméno? (HBO Europe)

(více)

Recenze (75)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Celovečerná porcia ( pre mňa ) najlepšieho animovaného seriálu 90. rokov sa vydarila...tak ako samotný zdroj. Dark Deco štýl bol vo svojej dobe prevratný už v spomínanej sérii a prevratne sa s ním narába aj tu. A čo je naozaj hutným motívom kvalít tohto snímku, je jeho dospelácke poňatie, doslova ignorujúce mladistvých divákov vo svojich témach a motívoch. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Temný komiksový animák, který nakope do zadku všechny Schumacherovi bradavky. Někdo tu říká, že animace je zastaralá. Mě se naopak líbí než třeba u mnohem mladšího Iron Mana, kde se to moderní animací hemží. Během nadupaných 76 minut se dovíme o vzniku Batmana, jeho velké lásce a i vidíme jak se stane Gothamským štvancem. Jestli by Nolan koukl na tento animák měl by radost. Radost by měl i Burton. Takhle skvěle vykreslený Gotham, komiks a atmosféra se u animáku nevidí. Btw. dabing se opravdu povedl (Jokera si pan mistr Přeučil vychutnával). ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Jeden z, ne-li vůbec nejlepší z Batmanovských animáků/filmů dodnes. Atmosféra hustá jako bramboračka. Temná pochmurná (na tzv.dětský animák, rozhodně) stylizace, ovlivněná jednoznačně dvojicí mistrovských filmů od Tima Burtona. Perfektní scénář, skvělá hudba na které spolupracoval, pozdější gigant Hans Zimmer:) a pokud někomu připomíná Elfmanova Batmana není to náhoda. Shirley Walkerová totiž jeho score dirigovala;) Dokonalé obsazení, co se týče herců, potažmo jejich hlasů (Kevin Conroy JE BATMAN jasný?! a Mark ´kdysi jsem byl Skywalker´ Hamill ve své nejzásadnější roli svého života, démonického vtipálka Jokera!) atd. Zkrátka, pro mě za posl. 20 let, jeden z 10 the best DC anim.filmů všech dob. A závěr, který dosahuje až Shakespearovských rozměrů, je nepopsatelný. Příběh 200% Hudba 100% Obsazení 300%  ,,Your Angel of death, awaits´´. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

1 hviezdičku pridávam za to, že som Batmanov fanúšik. Ale inak dosť prekvapujúci animovaný film so správnou dávkou adrenalinu a so skvelými temnými mestkými kulisami. /80%/ ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Tohle by klidně mohl být třetí Batman od Burtona. Opravdu povedený příběh totiž s přehledem má na hrané díly. Zároveň i zacházení s charaktery. Akce a drama jsou vyváženy akorát narozdíl od novějších animáků a nutno podotknout, že Batman tady ještě má charisma. Se Superman: Doomsday asi nejpovedenější nehraný komikosový filmek. Navíc Joker válí... -"Don't touch me, old man! I don't know where you've been." ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pokud chovám nějaký respekt k DC komiksovým postavám, pak je to Batman. A jestliže si ho získal především díky Nolanovi, pak úplně klidně postavím na stejnou úroveň i tento animák. Atmosféra vynikající, skvěle poskládané a zrežírované, připraveno bez jakýchkoliv větších změn na přepracování na živák. Z Batman: Mask of the Phantasm dýchlo to staré dobré, čím dřív komixový film býval. Přestože nebyl prostor jít víc do hloubky postav a příběh je vlastně klasicky šablonovitý, nějak se povedlo vytvořit kompaktní celek, který vás přiměje uznale pokývat hlavou a připlácnout o hvězdu navíc. PS: většinou mi flashbacky vadí, ale tady to bylo našroubováno s citem pro příběh, takže ok. ()

KatanaCZ 

všechny recenze uživatele

Tohle není vůbec špatné, bohužel ubohých 76 minut sráží filmu na kvalitě, Batman i když animovaný si žádá prostě víc, takhle je to tak trochu nasulcované, tím pádem se příběh nemůže pořádně rozvinout. Ale jinak určitě zajímavý příběh, který nenudí. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Paráda, krásný Batmaní animák s naprosto skvělou a místy dost temnou atmosférou, fascinujícím novým záporákem jménem Fantom, nějakou tou novou láskou pro Bruce Wayna, která možná je a možná není záporačka, skvělý příběh, dost psychologický a ke konci také skvěle a nijak přehnaně akční, vynikající dabing a hlavně neskutečně fantastická dvojice - velký pan J (pro naprosté pitomce Joker) a jeho dabér, Jan Přeučil, který k němu přímo geniálně padnul a který si ho navíc ještě neskutečně užil. Kresba klasická devadesátková, ale to je právě ta, která se mi strašně líbí a která navíc v tomhle animáku ještě upevňuje už tak skvělou atmosféru. Za mě rozhodně všechny palce nahoru, v rámci Bat animáků rozhodně jeden z těch nejlepších, což je pravděpodobně dáno i rokem vzniku. Doporučuju, fakt pecka, chtělo by to někde odvysílat, rozhodně by to nebyla žádná tragédie. 85%. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

V době kdy do nás Marvel i DC hustí direct-to-dvd adaptaci každý půlrok je osvěžující vidět jednoho ze superhrdinů v oldschool vydání. Dostal jsem více než jsem čekal - zajímavou zápletku (a to se mi už dlouho u komiksového animáku nestalo), královského záporáka i slušné finále v miniaturním městečku. Spokojenost. 60 % ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Animák z roku 1993 má tak neskutočne dobrý vizuál, že by strčil do vrecka väčšinu dnešnej produkcie. Má to zaujímavý príbeh, vtipy, akciu, Jokera (s hlasom Marka Hamilla) - skrátka všetko čo poriadny Batman potrebuje. Nie je to zbytočne dlhé a o to je to údernejšie. Skvele som sa bavil. 100% ()

Richard_Ba 

všechny recenze uživatele

Bruce Wayne zažíva ťažké dni, keďže jeho maska ho nechráni pred citmi, a objavuje sa aj nový nepriateľ, ktorého si Gotham mýli za „oplášteného križiaka“. Tento film je zaujímavý, keďže sa v menších flashbackoch snaží odokryť minulosť Bruce Wayna a jeho začiatky ako bojovníka proti zločinu. Najviac ma potešilo klasické zobrazenie Batmana, známe zo seriálov z roku ´92. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní animák s ponurou, depresivní a "hororovou" atmosférou ve stylu "Batmanů" od Tima Burtona. Snímek se pyšní zajímavým příběhem, povedeným scénářem a ucházející animací. Scény ze hřbitova měly grády, stejně tak i závěrečné rozuzlení, kdo je vlastně "Fantom." Tím nejlepším však byl psychopat Joker (opět používal ten "chechtavý plyn," hláškoval, ale zároveň budil i respekt a působil jako děsivá karikatura s věčným smíchem na retch)... Velká škoda že díky nízkému rozpočtu to celé působí jen jako prodloužená epizoda televizního seriálu, ale v jednoduchosti je krása a já se skvěle bavil. Co se příběhu týče, propracovanější než ty paskvily od Schumachera. 70% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Skvělý animák, který perfektně zapadá do seriálové podoby. Přestože využívá asi nejznámějšího záporáka ze Batmanovského světa Jokera, nabízí plnohodnotný příběh, který by se bez Jokera klidně obešel a kterému nechybí nic z toho co dělalo seriál výborným - skvělé postavy, výborná akce a konečně i trochu nahlédnutí do Batmanovské minulosti. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Luke Skywalker jako Joker? Porad tomu neverim :) Nepoznal bych ho. Joker je tu ten spravny posuk jak ho mam rad. Animace je sice ze stare skoly a s dnesnim DC vizualem se po technicke strance nemuze rovnat, ale zas ma takove to retro kouzlo, kdy pojimali Gotham ve stylu 30. let - zkratka stejny styl i herci (Conroy jako Batman) jako v "Animated Series" z 90. let. "Fantom" je tak trochu love story Bruce Waynea v prostredi mafianu a gangsteru, ktere likviduje samozvany mstitel. Hodne deste, tmavsi paleta barev a na pomery animaku i slusna hudba s monumentalnimi choraly (i zaver. pisen "I Never Even Told You" je hezka). Celkove solidni detektivka a slusny zacatek anim. ery superhrdinu od DC a Warner Bros. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Asi jediná časť, ktorá svoj vek nemá za zápor, ale klad, pretože je to priamy protivník pre vtedajšie hrané verzie, ktoré boli klasické komixové a súčasnej temnej a realistickejšie spracovanej mytológii už nemôžu konkurovať, ale našťastie ani to nie je zápor, to je len fakt. Rovnako ako nemôžeme porovnávať objektívne kvality terminátora jednotky s dvojkou alebo novšími časťami, tak je to aj tuná. ()

RichardLev 

všechny recenze uživatele

Moc dobrý film o Batmanovi. Animace je stejná jako u kresleného seriálu z 90. let – čili super temná. Všechno je tmavé, pochmurné, všude gangsteři, korupce a tak. Scénář výborný, jen mi to chvílemi přišlo až moc uspěchané. Jako by si tvůrci mysleli, že jen dělají další epizodu pro seriál a nemají tedy moc času. Trošku mi to zkazil až moc akční konec, který se mi ke zbytku filmu nehodil. Pro mě daleko Batmanovštější zážitek než nový Dark Knight Rises. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepsich batmanovych filmu. Skvele se zde povedla trefit klasicka batmanovska atmosfera. To je dilem nadherne oldshool animaci a dilem paradnimu pribehu. Flashbacky se vyborne prolinaji s pritomnosti a davaji nahlednout do batmanovi podstaty, jen aby byl na konci opravdu vyzkousen. A finale v jokerovim parku je famozni. Opravdu skvela prace. Tento film si zaslouzi mnohem vetsi ovace nez dostava. ()

Reklama

Reklama