Reklama

Reklama

Batman a fantom

  • Česko Batman a Fantóm (více)
Trailer

VOD (1)

Batman bojuje proti temnému přízraku, aby očistil své jméno. Když jsou v městečku Gotham systematicky likvidováni nejobávanější lupiči, všichni se bojí toho nejhoršího: že za to může křižácký rytíř oděný pláštěnkou. Nocí se plíží temný násilník - fantom s komplikovaným vztahem k Batmanově minulosti. Podaří se skutečnému Batmanovi vyhnout se policiii, zajmout přízrak, sejmout jeho masku a očistit své jméno? (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

V době kdy do nás Marvel i DC hustí direct-to-dvd adaptaci každý půlrok je osvěžující vidět jednoho ze superhrdinů v oldschool vydání. Dostal jsem více než jsem čekal - zajímavou zápletku (a to se mi už dlouho u komiksového animáku nestalo), královského záporáka i slušné finále v miniaturním městečku. Spokojenost. 60 % ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pokud chovám nějaký respekt k DC komiksovým postavám, pak je to Batman. A jestliže si ho získal především díky Nolanovi, pak úplně klidně postavím na stejnou úroveň i tento animák. Atmosféra vynikající, skvěle poskládané a zrežírované, připraveno bez jakýchkoliv větších změn na přepracování na živák. Z Batman: Mask of the Phantasm dýchlo to staré dobré, čím dřív komixový film býval. Přestože nebyl prostor jít víc do hloubky postav a příběh je vlastně klasicky šablonovitý, nějak se povedlo vytvořit kompaktní celek, který vás přiměje uznale pokývat hlavou a připlácnout o hvězdu navíc. PS: většinou mi flashbacky vadí, ale tady to bylo našroubováno s citem pro příběh, takže ok. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Musím dát 5, skvělá atmosféra, zajimavý příběh prosycený zajímavými flashbacky (občas sice trochu příliš se podobající normálnímu ději, ale naštěstí je to vždycky nakonec odděleno a ukončeno tak, aby byl vidět ten přechod), dobré akční scény, zajimavá dilemata a super soundtrack ve stylu Elfmana - to vše funguje v zobrazení Gothamu perfektně. Má to přídech tajemna ve scénách se smrtí, ale hlavně - má to Jokera. Sice samotné finále se mi tak úplně nezamlouvalo, Hamillovo ztvárnění maniaka s věčným úsměvem (hlavně tedy hlas) je však něco neuvěřitelného. To je také jediný důležitý bod, který pak chyběl v Batman vs Red Hood. John DiMagio má bezesporu taky šílený hlas, ale na Marka prostě nemá nikdo. Díky němu bych přidal i dva hvězdy, což by ve výsledku asi bylo spíše 6 než 5 :) PS: takhle nějak bych si představoval Gotham pasoucí po Batmanovi.. Uvidíme ()

Richard_Ba 

všechny recenze uživatele

Bruce Wayne zažíva ťažké dni, keďže jeho maska ho nechráni pred citmi, a objavuje sa aj nový nepriateľ, ktorého si Gotham mýli za „oplášteného križiaka“. Tento film je zaujímavý, keďže sa v menších flashbackoch snaží odokryť minulosť Bruce Wayna a jeho začiatky ako bojovníka proti zločinu. Najviac ma potešilo klasické zobrazenie Batmana, známe zo seriálov z roku ´92. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Luke Skywalker jako Joker? Porad tomu neverim :) Nepoznal bych ho. Joker je tu ten spravny posuk jak ho mam rad. Animace je sice ze stare skoly a s dnesnim DC vizualem se po technicke strance nemuze rovnat, ale zas ma takove to retro kouzlo, kdy pojimali Gotham ve stylu 30. let - zkratka stejny styl i herci (Conroy jako Batman) jako v "Animated Series" z 90. let. "Fantom" je tak trochu love story Bruce Waynea v prostredi mafianu a gangsteru, ktere likviduje samozvany mstitel. Hodne deste, tmavsi paleta barev a na pomery animaku i slusna hudba s monumentalnimi choraly (i zaver. pisen "I Never Even Told You" je hezka). Celkove solidni detektivka a slusny zacatek anim. ery superhrdinu od DC a Warner Bros. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (10)

  • Vo filme na chvíľu vidíme spis o Jokerovi, v ktorom je napísané jeho skutočné meno, Jack Napier. Ide o priamy odkaz na Burtonov film Batman z roku 1989, kde sa Joker stvárnený Jackom Nicholsonom volal civilným menom rovnako. V komiksoch ani ostatných filmoch sa jeho pravá totožnosť nikdy neprezradila. Treba však dodať, že v animovanom seriáli Batman z roku 1992, ktorého pokračovaním je aj práve Batman a fantóm, sa prezradilo, že Jack Napier nie je Jokerove skutočné meno, iba jeden z mnohých pseudonymov. (Rieux)
  • Navzdory názvu není Fantom ve filmu vůbec zmíněn jménem. (liquido26)
  • Snímek měl být původně uveden rovnou na video, avšak studio Warner Bros. se rozhodlo poslat jej do kin a rozpočet navýšit na 6 milionů amerických dolarů, nicméně zanedbaná reklamní kampaň způsobila, že film v pokladnách kin pohořel a vydělal pouhých 5,8 milionů dolarů – snímek se zaplatil až z prodejů na video. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama