Reklama

Reklama

Batman a fantom

  • Česko Batman a Fantóm (více)
Trailer

VOD (1)

Batman bojuje proti temnému přízraku, aby očistil své jméno. Když jsou v městečku Gotham systematicky likvidováni nejobávanější lupiči, všichni se bojí toho nejhoršího: že za to může křižácký rytíř oděný pláštěnkou. Nocí se plíží temný násilník - fantom s komplikovaným vztahem k Batmanově minulosti. Podaří se skutečnému Batmanovi vyhnout se policiii, zajmout přízrak, sejmout jeho masku a očistit své jméno? (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné, dokonce i ze stránky animační, která kupodivu mému nezastarala a zub času nezahlodal. Děj filmu je fajn a i díky zasazení do výborné nečasnosti nevadí, že je místy až moc klasický a skoro působí jako retroBatman (vážně, udělejte někdo konečně batmaní film, který by se odehrával před druhou světovou, nebo pár let po ní, obrovský potenciál je v těch vodách skryt). Škoda závěru, který mě, čert ví proč skoro až místy nudil, stejně jako Joker (ano, Hamill je výborný, ale postava jako taková mě tady nebavila, přesto mám nutkání dát si repete s cz dabingem, kde je dabován herr Přeučilem). Solidní komiksárna se slušivou porcí tmavého vizuálna. ()

Richard_Ba 

všechny recenze uživatele

Bruce Wayne zažíva ťažké dni, keďže jeho maska ho nechráni pred citmi, a objavuje sa aj nový nepriateľ, ktorého si Gotham mýli za „oplášteného križiaka“. Tento film je zaujímavý, keďže sa v menších flashbackoch snaží odokryť minulosť Bruce Wayna a jeho začiatky ako bojovníka proti zločinu. Najviac ma potešilo klasické zobrazenie Batmana, známe zo seriálov z roku ´92. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"I didn't count on being happy." Zkazky o jednom z vůbec nejlepších batmanovských celovečeráků nejsou zase až tak přehnané či nostalgií ovlivněné, jak by se na první pohled mohlo zdát, když něco takového prohlásíte o pětasedmdesáti minutovém animáku „pro děcka“. Jenže co naděláte, když je právě takový animák „pro děcka“ tématy vyspělejší, emocionálně angažovanější, lépe znějící (a to nejen hudebně), zasazením ve svém fikčním světě více ukotvený a se svébytnějším ksichtem než drtivá většina současné blockbusterové komiksové produkce. Nenaděláte nic. ()

Vesman 

všechny recenze uživatele

Můj první animovaný Batman, pokud nepočítám pár dílů seriálu před pár lety, atmosféra je správně temná a skutečně se podobá prvním dvoum filmům, příběh o maskovaném mstiteli není nijak originální, ale budiž, celý film se odehrává ve dvou rovinách, v současnosti a ve vzpomínkách hlavních postav, které osvětlují jejich konání, abych to zkrátil, film se mi docela líbil, ale celé to správné "batmanovské" pojetí mi prostě nějak nesedne, nejspíš jsem černá ovce. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Paráda, krásný Batmaní animák s naprosto skvělou a místy dost temnou atmosférou, fascinujícím novým záporákem jménem Fantom, nějakou tou novou láskou pro Bruce Wayna, která možná je a možná není záporačka, skvělý příběh, dost psychologický a ke konci také skvěle a nijak přehnaně akční, vynikající dabing a hlavně neskutečně fantastická dvojice - velký pan J (pro naprosté pitomce Joker) a jeho dabér, Jan Přeučil, který k němu přímo geniálně padnul a který si ho navíc ještě neskutečně užil. Kresba klasická devadesátková, ale to je právě ta, která se mi strašně líbí a která navíc v tomhle animáku ještě upevňuje už tak skvělou atmosféru. Za mě rozhodně všechny palce nahoru, v rámci Bat animáků rozhodně jeden z těch nejlepších, což je pravděpodobně dáno i rokem vzniku. Doporučuju, fakt pecka, chtělo by to někde odvysílat, rozhodně by to nebyla žádná tragédie. 85%. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (10)

  • Film je částečně založen na komiksových předlohách - Batman: "Rok jedna" a "Batman: Rok dva". Flashback Batmanovy první noci, kdy bojuje ze zločinem, je přímá paralela k "Roku jedna", zatímco postava Fantoma byla inspirována Reaperem, hlavním padouchem "Roku dva". (liquido26)
  • Závěrečná píseň "I Never Even Told You" je jedna za vzácných příležitostí, kde uslyšíte zpívat Tiu Carrere. (liquido26)
  • Počítačově vytvořená verze Gotham City, která se objeví v úvodních titulcích, měla být původně použita i v seriálu. Záměrem bylo vytvořit "virtuální scénu", která by nahradila ručně malovaná pozadí, čímž by se výrazně zrychlila produkce seriálu. Nikdy k tomu však nedošlo. (liquido26)

Reklama

Reklama