Reklama

Reklama

Farscape: Mírová operace

(TV film)
  • Česko Mírová operace (více)
Trailer

Obsahy(1)

Odporné impérium Skerenů zahájilo rozsáhlou válku a Mírové alianci zbývá poslední naděje: poprosit o pomoc astronauta Johna Crichtona z planety Země, který byl při plnění svých povinností vcucnut do galaxie velkou červí dírou. Jeho úkolem je stvořit důležitou zbraň a přivést mírovou rasu do bezpečí dřív, než poslední válka přivodí konec vesmíru. Film vznikl za pomoci nejmodernějších vizuálních efektů a byly pro něj vytvořeny desítky unikátních masek a originálních kostýmů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Serial sice skoncil docela zajimave a necekane a zaver byl fakt silnej, ale precejen osudy spousty postav a cela zalezitost ohledne nejultimatnejsi zbrane v cely galaxii a intergalakticky valky nebyla vyresena a to film napravuje. Jede presne v stejnejch kolejich jako serial (a primo na nej navazuje), takze se da rict, ze to jsou v podstate jen 4 dily dohromady. Nicmene 4 naprosto dokonaly dily, kdy se uzavrou osudy vetsiny hlavnejsich postav a vyresi se vetsina veci a na zaver pride skutecne ultimatni mega rezba. Nicmene, kdo nevidel serial, tak na tohle vubec koukat nemusi, pac to asi nepochopi. Stejne jako v pripade serialu se jedna o jedno z nejlepsich sci-fi, ktery i pri trojhodinovy delce ani na moment nenudi a zaver tu je lepsi nez u serialu, takze jasnejch 5*. "Tohle je tvoje hriste". ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Peacekeeper Wars má sloužit jako závěr celého seriálu a navodit jakýsi happy end. Ačkoliv je v podstatě stejně zábavný, jako předchozí díly Farscape, já uděluji o hvezdičku méně, neboť se mi více zamlouval závěr 4. série. Ne, že bych byl nějaký odpůrce štastných konců, ale závěr posledního dílu 4. série byl podle mě naprosto dostačující, ba naopak, myslím, že každého diváka prostě musela smést velká vlna emocí a užaslosti. Mno, ale Peacekeeper Wars není jen o závěru, ale také (překvapivě :)) o průběhu, jednoduše komu se líbil Farscape, měl by zhlédnout i Peacekeeper Wars... 7/10 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Se závěrem otevřeným jak tlama egyptské požíračky a s ultimátním konfliktem na spadnutí by fanoušci seriálu tvůrce sežrali zaživa, kdyby jim nedali alespoň jeden film. Štředří to lidé jim věnovali celou minisérii našlapanou k prasknutí. THE PEACEKEEPER WARS představují to nejlepší co FARSCAPE nabízí a já jsem rád, že jsem se do tohohle seriálu nechal uvrtat. :-) Červí díry, ne! Zbraně, ne! Zabíjení, ne. Crichton, ne. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Asi to nejlepší, co Farscape vůbec nabídl. Jen sledovat to zvlášť nemá smysl, divák si prostě musí projít těch předešlých 70 hodin materiálu, aby si Peacekeeper Wars pořádně užil. Snad je to i vůbec nejdelší sci-fi film, co jsem kdy viděl, i když se to nedá tak brát, je to de facto pátá série. A nenudila samozřejmě ani na vteřinu. Ale výhrady stejně mám, ty srdceryvnosti jsem čekal a snad mi ani nevadily, ale úplně se mi nelíbí ty klasické berličky vědeckofantastických seriálů a budu muset zmínit některé zásadní okamžiky, tak pozor na spoilery. Nějaká postava naprosto jasně umře, ale objeví se strašně hyper přístroj či schopnost, která onu mrtvolu přivede opět k životu. Pokud se ale scénáristé rozhodnou některou postavu zabít, stačí velmi málo k tomu, aby se tak stalo. V průběhu seriálu by sice podobné zranění dovedli ostatní milionkrát vyléčit, nic by se nestalo, tady to však byl nepřekonatelný problém (čas na desetiminutovou rozlučku se však najde). Scény s porodem byly taky hodně crazy ( třeba otočení dítěte), taky zatopení Moyi (hláška, že ve vakuu není takový tlak jako ve vodě, a proto díry v trupu předtím nevadily, pobavila). Podobné věci byly v seriálu v podstatě neustále a v komentáři jsem je ani nezmínil, protože je toho taková kupa, že si na to ani nejde vzpomenout. Tady se ale jedná o film a je to jednodušší. Jinak ale celkově hodně dobrý snímek. Vůbec mám pocit, že dost těch sci-fi seriálových ukončovaček se fakt daří (tohle, Serenity, SG - Continuum). A taky mě potěšila ona letmá zmínka o původu Sebaceanů, která pak už nebyla nijak dál rozvinuta ani akcentována, jak bych čekal. Podobné a nenásilné objasňování různorodých detailů světa Farscape bylo v seriálu dost opomíjeno a chybělo mi to. A po dosledování celého Farscape jsem si uvědomil, že už nebudu mít svou pravidelnou dávku Scorpia, myslím, že budu mít chvilku abstinenční příznaky; je to jedna z nejlepších, nejmrazivějších, nejstylovějších, nejzábavnějších, nejnezařaditelnějších a psychologicky nejzajímavějších postav napříč vším. (mám rád tato velkohubá prohlášení) ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Opravdu víc jsem si přát nemohl.Skvělá akce,scénář,kostými,masky(ostatně jako v seriálu) nejlepší zakončení seriálu jaké jsem kdy viděl. 95% ()

k212 

všechny recenze uživatele

Nadbytečně přeplácané tři hodiny akce, vtípků a zmateného děje, kde bohužel nemají svůj dostatečný prostor vedlejší postavy a zůstává tak jen Crichton a přihrávači, žel i takový Harvey je knockautován do pozice pouhopouhého nadhazovače vtípků. Snad jen Rygel a jeho sladké bonmoty a hormonální bláznění si uzurpovaly svůj důstojný prostor. Farscape seriál mám hodně ráda, dokonce zastávám názor, že by se obešel bez této závěrečné minisérie - získal by totiž punc osudovosti a zavdal by fanouškovi daleko širší prostor pro fantazii. PK Wars sice kupu dějových linií uzavírají a snaží se vše sofistikovaně vysvětlit, přičemž urputně vnáší do toho všeho akčního zmatku nějaké myšlenky a samozřejmě kupu humoru, není to nejšťastnější řešení. Ke trikům mám jediného slova - výborné, masky - lehce inovované avšak fajné, hudba mě hodně vadila, herci ... no těžko hodnotit, chyběl mi tam seriálem našlápnutý drive a jiskření v dialozích. No prostě ... pro fanouška je to povinnost, pro příležitosného diváka totální zmatek, a pro mě jen lehké zklamání, které pramení z vysokého seriálového standardu, s nímž jsem strávila 2 měsíce - 60%. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ani ako filmový fanúšik, ani ako fanúšik žánru sci-fi nedokážem zistiť, či sa jedná o nejaké sprisahanie alebo recesiu, skrátka nie je v mojich silách pochopiť, ako takýto film môže získať 85 % z možného počtu hviezdičiek. Keď kedysi veľmi dávno producenti a filmoví tvorcovia zistili, že "unavený" divák si prichádza do kina oddýchnuť a nie rozmýšľať alebo sa dokonca nadchnúť začali významnú úlohu pri tvorbe hrať pyrotechnici a kaskadéri. Dnes ich už nahradzujú špeciálne efekty, počítačová simulácia a všeličo iné, čo nepoznám a ani netúžim poznať. Výsledkom je takáto gebuzina, kde sa stále niečo pohybuje, niekto strieľa, niekto niekoho nenávidí, hovoria sa tam nejaké banality atď. atď. Mal by som aspoň obdivovať vymodelované monštrá, ale to sa mi nepodarilo, pretože som si viackrát počas trojhodinového filmu pospal aj keď bolo iba neskoré popoludnie. Tým som vyjadril aj jediné pozitívum filmu, ktorý nemusel byť vôbec nakrútený. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

O pět let později natočený druhý příběh je lépe zpúracovaný. Hudba opět nic moc, ale masky a scénář, ten hlavně, už je lepší. A ani tři hodiny jej nějak zvlášť nekazí. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Zakončení velké ságy Farscape se neslo přesně v duchu seriálu. Film nám osvětluje některé věci, které seriál né úplně pořešil. Upřímně jsem s koncem seriálu spokojen, ale myslím si že skončil přesně v době kdy měl našlápnuto na pátou hvězdičku. Řekl bych, že scénáristé v 1999 nečekali, že se Farscape stane takovým kultovním sci-fi, v době kdy naplno běžela Stargate a nikdo by se tomu ani nedivil, ale tento australsko-americký seriál to dokázal a vydobil si své místo navýsluní. Škoda, že jsi toho scénáristé nedokázali všimnout dříve a některé slabší díly nevyměnili za prohloubení příběhu jednotlivých postav. Ale to je tak jediné, co jsem s odstupem času shledal za chybičku. Jinak mě pojetí vesmíru v podobě Farscape velmi bavil a líbilo se mi, že je to úplně něco jiného než např. zmiňovaná Stargate. A taky Farscape má nejvíc sexy alienky ever!!!! ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Sic je tam daleko méně drenů, frelů a zvratků, sic film hraje na vážnější, sentimentálnější a už trochu i moralizující notu než seriál, je to důstojné a pro každého fanouška radostné rozloučení se s postavami. Závěrečňák se vším, co si seriál zaslouží. Snad někdy nashledanou, Scorpiusi, Moyo a vy všichni ostatní, bylo mi s vámi dobře a bude se mi stýskat. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Slušné zakončení čtyřsezónového seriálu, ale pět hvězdiček dát nemohu, neboť valná část mých oblíbených postav neskončila tak, jak bych si přál. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Epické pokračování a ještě epičtější konec... o kterém si třeba vyznavači SG mohou nechat jen zdát.. Kam se hrabou nějací Orálové.. pff. :D Akce, napětí, náhlé zvraty, vtip... porod v bitvě... parádní triky a souboje na seriál" Masky kostýmy.. prostě Za mě 100% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Někdo už to tady psal, ale já to napíšu znova, protože je to pravda. Farscape skončil a pět hvězdiček měl na dosah, k získání plného hodnocení mu opravdu chyběl už jen hrozně malinký krůček. Seriál patří k tomu nejoriginálnějšímu a nejlepšímu, co jsem doposud v žánru sci-fi viděl a závěr byl fakt epickej a to "pokračování příště" bylo, věřte nebo ne, celkem dost stylový. Každopádně to byl takovej konec nekonec a tak jsem rád, že nakonec vzniknul tenhle moc hustej závěrečnej dvojfilm, který přinesl konec, jak má být. No i když... jedna moje oblíbená postava umře, další taky nedopadnou zrovna nejlíp, ale finále je to rozhodně dramatické a velmi uspokojující, bez znalosti seriálu ani nemá smysl se na to koukat. Český dabing byl velmi podivný a nezáživný, narozdíl od seriálu, ale to je, jak jinak, úplně vedlejší. Postavy prodělali změny masek a mě se to líbílo, ale to, co provedli se Sikozu byl docela děs. Připadalo mi, že herci si to už neužívali tolik co dřív, nebyli tak výrazní a postavy se mnohokrát chovali zvláštně, ale to nevadilo. Triky jsou luxusní. No a k ději - jak jsem už říkal, jako finále je to ohromný a poměrně dost strhující, vizuálně a příběhově to působí moc fajn, je to uzavřený a nenudí to. Závěrečný film si ale představuju jinak - příběh mě samozřejmě nezklamal a závěr, až na pár momentů taky ne, ale mohlo to být ještě o kousek lepší. O trochu větší kousek. Ale pro fanoušky rozhodně povinnost, protože tohle je to správný zakončení, dynamický a událostíplný. Já jsem spokojen a už teď vím, že se na Farscape zase někdy kouknu, protože je to opravdu jedinečná seriálová záležitost, a to vlastně potvrzuje i tenhle film. 82%. P.S.: Nešel ten podtitul přeložit nějak lépe? P.P.S.: Ale šel! Hodně štěstí, Johne Crichtone, chlapáku, budeš mi chybět. Stejně jako D'Argo. ()

July 

všechny recenze uživatele

Nepříjemná pravda na úvod: Zakončení skvělé série mě spíše zklamalo a musím souhlasit s názory, že klidně mohlo zůstat u konce 4. sezóny (který se nesl v duchu seriálu, měl náboj a zkrátka všechny obvyklé klady Farscape). První, co mě na filmu zarazilo, bylo ztvárnění postav. Zdálo se to jen mně, nebo byl Pilot trochu odlišně nadabovaný? Může se to zdát jako rýpání, ale po 88 dílech poslouchání jeho hlasu mě tentokrát udivil. A to, co maskéři provedli se Sikozu, je hotová hrůza. Tyto detaily by se daly mávnutím ruky přejít, kdyby ovšem ve scénáři nebylo děr víc než v ementálském sýru. Postavy se často chovají úplně jinak, než odpovídá jejich charakterům ze seriálu, a mají hodně nevyužitého potenciálu. Vůbec jsem nebyla s to pochopit Scorpiovo jednání ve filmu. Copak už nechce Scarrany porazit za každou cenu? A jak to bylo se -SPOILER- zradou Sikozu -KONEC SPOILERU-? I Aeryn se chová trochu podivně, ale u ní to alespoň můžeme svést na hormony. Bojové scény byly příliš dlouhé a až nudné, protože jim scházela veškerá originalita seriálu. Aeryn běžící s novorozenětem v jedné ruce a střílející puškou v druhé ve mně vyvolala záchvat smíchu, stejně jako Chiana mávající zbraněmi v rukou, jako se to dělá v těch nejkýčovitějších filmech (a jak by bylo v reálu nejspolehlivějším prostředkem nic netrefit a sám se nechat zastřelit). V seriálu měli hrdinové viditelné slabosti, tady se z nich staly bezduché akční figurky. Crichtonova zbraň z červí díry byla přinejmenším podivná, reakce posádky Moyi rovněž ("jen se pojďme zabít, všichni s tím svorně souhlasíme") a závěr mi připadal nepravděpodobný, skoro trapný - stejně jako snaha scénáristů vypořádat se happy-endem s osudy většiny postav (např. rozpačitá scéna se Starkem). Nucené happy-endy opravdu nespadají do kategorie mých oblíbených filmových prostředků. Proč tedy dávám filmu 4*, když k němu mám tolik výhrad? Nebyl zase tak strašný, jak to může znít. Zklamal mě proto, že byl průměrný a neoriginální, což je oproti seriálu výrazný propad. Takovým snímkům se ovšem dávají slabší 3* a já ještě jednu přidám z nostalgie. Nebylo to vyloženě špatné, rozhodně to mohlo dopadnout hůře, ale očekávání byla zkrátka vyšší... Zajímavé komentáře: k212, H34D ()

Ivusha 

všechny recenze uživatele

4 a půl, byla to super řežba, jen se mi nelíbilo, jak naložili s D'argem:))) Prostě jsem se v tomhle ohledu ukázala býti sentimentální husičkou:)) Vizuální proměna Sikozu byla podivná a ještě podivnější bylo, že Lani Tupu aka Pilot měl jinak pozměněný hlas, takže tam byl hrozně slyšet jeho originální tón a nemohla jsem se zbavit myšlenky, že je to Crais v převleku%) ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Skvelé zakončenie. To sa len tak nevidí. Uzavrelo to diery, ktoré vznikli náhlym odchodom zo seriálovej scény. ()

MossIT 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhal, kolik mám dát hvězd. Pokud bych hodnotil objektivně asi bych dal 3 hvězdy, protože to přeci jenom bylo přeplácané, až moc "nucených" srdceryvných pasáží a nechytlo mě to jako některé epizody seriálu, když si ale vemu, že jsem u tohoto seriálu strávil kus života a hltal jsem jeden díl za druhým tak musím dát 5 hvězd! ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné. Takhle má vypadat film zakončující seriál. Ne nějaké hodinu a půl dlouhé plivnutí do řeky, ale pořádný tříhodinový celovečerák. Kam se hrabe Serenity u Firefly nebo Ark of truth u Stargate. Tohle je to, co od závěrečného filmu člověk očekává. Je tu všechno, !!!Spoiler Alert!!! válka, svatba, narození dítěte, smrt jednoho z hrdinů, návrat starých postav (Stark, Jool, Jothee), nečekaná spojenectví, překvapující a přesto tolik očekávané rozuzlení i happyend. !!!End!!! Co víc by si člověk přál. První půlka sice trochu vlažnější, ale druhá, zejména poslední hodina je neuvěřitelný nával emocí; strachu, radosti, lítosti a očekávání. Musím říct, že tolikrát jsem za jeden film brečel jen u Avatara. Nadpozemský, řekl bych až intergalaktický zážitek. I love you, guys!!! ()

Reklama

Reklama