Reklama

Reklama

Farscape: Mírová operace

(TV film)
  • Česko Mírová operace (více)
Trailer

Obsahy(1)

Odporné impérium Skerenů zahájilo rozsáhlou válku a Mírové alianci zbývá poslední naděje: poprosit o pomoc astronauta Johna Crichtona z planety Země, který byl při plnění svých povinností vcucnut do galaxie velkou červí dírou. Jeho úkolem je stvořit důležitou zbraň a přivést mírovou rasu do bezpečí dřív, než poslední válka přivodí konec vesmíru. Film vznikl za pomoci nejmodernějších vizuálních efektů a byly pro něj vytvořeny desítky unikátních masek a originálních kostýmů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

MossIT 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhal, kolik mám dát hvězd. Pokud bych hodnotil objektivně asi bych dal 3 hvězdy, protože to přeci jenom bylo přeplácané, až moc "nucených" srdceryvných pasáží a nechytlo mě to jako některé epizody seriálu, když si ale vemu, že jsem u tohoto seriálu strávil kus života a hltal jsem jeden díl za druhým tak musím dát 5 hvězd! ()

July 

všechny recenze uživatele

Nepříjemná pravda na úvod: Zakončení skvělé série mě spíše zklamalo a musím souhlasit s názory, že klidně mohlo zůstat u konce 4. sezóny (který se nesl v duchu seriálu, měl náboj a zkrátka všechny obvyklé klady Farscape). První, co mě na filmu zarazilo, bylo ztvárnění postav. Zdálo se to jen mně, nebo byl Pilot trochu odlišně nadabovaný? Může se to zdát jako rýpání, ale po 88 dílech poslouchání jeho hlasu mě tentokrát udivil. A to, co maskéři provedli se Sikozu, je hotová hrůza. Tyto detaily by se daly mávnutím ruky přejít, kdyby ovšem ve scénáři nebylo děr víc než v ementálském sýru. Postavy se často chovají úplně jinak, než odpovídá jejich charakterům ze seriálu, a mají hodně nevyužitého potenciálu. Vůbec jsem nebyla s to pochopit Scorpiovo jednání ve filmu. Copak už nechce Scarrany porazit za každou cenu? A jak to bylo se -SPOILER- zradou Sikozu -KONEC SPOILERU-? I Aeryn se chová trochu podivně, ale u ní to alespoň můžeme svést na hormony. Bojové scény byly příliš dlouhé a až nudné, protože jim scházela veškerá originalita seriálu. Aeryn běžící s novorozenětem v jedné ruce a střílející puškou v druhé ve mně vyvolala záchvat smíchu, stejně jako Chiana mávající zbraněmi v rukou, jako se to dělá v těch nejkýčovitějších filmech (a jak by bylo v reálu nejspolehlivějším prostředkem nic netrefit a sám se nechat zastřelit). V seriálu měli hrdinové viditelné slabosti, tady se z nich staly bezduché akční figurky. Crichtonova zbraň z červí díry byla přinejmenším podivná, reakce posádky Moyi rovněž ("jen se pojďme zabít, všichni s tím svorně souhlasíme") a závěr mi připadal nepravděpodobný, skoro trapný - stejně jako snaha scénáristů vypořádat se happy-endem s osudy většiny postav (např. rozpačitá scéna se Starkem). Nucené happy-endy opravdu nespadají do kategorie mých oblíbených filmových prostředků. Proč tedy dávám filmu 4*, když k němu mám tolik výhrad? Nebyl zase tak strašný, jak to může znít. Zklamal mě proto, že byl průměrný a neoriginální, což je oproti seriálu výrazný propad. Takovým snímkům se ovšem dávají slabší 3* a já ještě jednu přidám z nostalgie. Nebylo to vyloženě špatné, rozhodně to mohlo dopadnout hůře, ale očekávání byla zkrátka vyšší... Zajímavé komentáře: k212, H34D ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ani ako filmový fanúšik, ani ako fanúšik žánru sci-fi nedokážem zistiť, či sa jedná o nejaké sprisahanie alebo recesiu, skrátka nie je v mojich silách pochopiť, ako takýto film môže získať 85 % z možného počtu hviezdičiek. Keď kedysi veľmi dávno producenti a filmoví tvorcovia zistili, že "unavený" divák si prichádza do kina oddýchnuť a nie rozmýšľať alebo sa dokonca nadchnúť začali významnú úlohu pri tvorbe hrať pyrotechnici a kaskadéri. Dnes ich už nahradzujú špeciálne efekty, počítačová simulácia a všeličo iné, čo nepoznám a ani netúžim poznať. Výsledkom je takáto gebuzina, kde sa stále niečo pohybuje, niekto strieľa, niekto niekoho nenávidí, hovoria sa tam nejaké banality atď. atď. Mal by som aspoň obdivovať vymodelované monštrá, ale to sa mi nepodarilo, pretože som si viackrát počas trojhodinového filmu pospal aj keď bolo iba neskoré popoludnie. Tým som vyjadril aj jediné pozitívum filmu, ktorý nemusel byť vôbec nakrútený. ()

sirien 

všechny recenze uživatele

Výborné a čestné zakončení seriálu. Je bohužel místy dost cítit, že to je "zkrácená" verze původně zamýšlené páté série, ale ti z nás, co Farscape zkoukli, to odpustí (naopak je hezké vidět náznaky věcí, co v té sérii měly být rozvedené - a bohužel nebyly). Ti, co seriál neviděli - popravdě, vůbec nemají důvod na tenhle film koukat (narozdíl od Serenity není točený tak, aby dokázal stát sám o sobě, vůbec nic nevysvětluje a prostě předpokládá, že víte a vůbec na nic neláká a prostě předpokládá, že ho vidět chcete) ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Sic je tam daleko méně drenů, frelů a zvratků, sic film hraje na vážnější, sentimentálnější a už trochu i moralizující notu než seriál, je to důstojné a pro každého fanouška radostné rozloučení se s postavami. Závěrečňák se vším, co si seriál zaslouží. Snad někdy nashledanou, Scorpiusi, Moyo a vy všichni ostatní, bylo mi s vámi dobře a bude se mi stýskat. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Pokoj, ve kterém se na konci filmu loučí Scorpiusův klon s Johnem Crichtonem, je replikou pokoje, ve kterém přistane Bowman ve filmu 2001: Vesmírná odysea. (Level5)

Reklama

Reklama