Reklama

Reklama

Sherlock Koumes

  • USA Sherlock Gnomes (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kdo by chtěl, proboha, krást trpaslíky? Je to skutečně praštěná otázka, pokud ovšem taky nejste sádrová ozdoba nějaké zahrádky a nejde vám tím pádem o kejhák. Naštěstí se po okolí potuluje jistý detektiv Sherlock, který se do řešení téhle záhady pustí s nasazením sobě vlastním. Škoda jen, že je taky ze sádry. Animovaná komedie Sherlock Koumes volně navazuje na úspěšnou trpasličí shakespearovskou adaptaci Gnomeo a Julie, jen žánr romantického dramatu nahrazuje detektivkou. Gnomeo a Julie mají po líbánkách a jejich vztah přirozeně trochu vystřízlivěl. Navíc se s hromadou dalších trpaslíků přestěhovali do zahrádky v centru Londýna a jsou z toho všeho lehce vystresovaní. Míra napětí překročí únosnou mez ve chvíli, kdy Gnomeo provede klukovinu, aby Julii zaimponoval. Ta se s ním strašně pohádá a následně oba zjistí, že zatímco si vyměňovali názory, jejich přátelé beze stopy zmizeli. V tu chvíli se na scéně naštěstí objeví Sherlock Koumes se svým druhem Watsonem, jelikož mizení zahradních trpaslíků se Londýnem šíří jako epidemie, a oni jsou těmi pravými, kdo má v úmyslu tenhle ukrutný zločin vyřešit. Společně s Gnomeem a Julií se vydávají na zábavnou a strastiplnou pouť, která jejich sádrové Já prověří víc než důkladně. (CinemArt)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (37)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Možná, že film pobaví děti, když ho ovšem budou brát jen jako bitka jedněch trpaslíků proti druhým. Jenže jinak to asi nepůjde. Sherlock Koumes jako trpaslík, který vyšetřuje kradení trpaslíků? Tak zápletka moc nefunguje. A upřímně, ani děj není rádoby zábavný. Chvíli jsem si říkal, kdy to utrpení už skončí. Trpaslíci, draci, boj na mostě s plyšovou postavičkou jako imitace Sherlockova největšího nepřítele? Nějak to nefunguje. A to ani pomocí odkazů na slavného detektiva. Jako, že "pes patří Baskervillům". U písničky Sherlockovy snoubenky zase chyběly titulky, takže z ní děti asi hodně budou mít. Od režiséra Kung Fu Pandy velké zklamání. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že jde o zbytečné pokračování. Gnomeo a Julie se povedlo, ale udělat pokračování a vymyslet si zrovna Sherlocka Holmese, no nevím. Jako dalo se na to dívat, nebylo to úplně špatné, ale např. už na začátku filmu mi bylo jasné, kdo bude záporák. Každopádně Moriarty byl fajn, ten byl zábavný. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tohle je takové pokračování z povinnosti podobně jako třeba Velká Oříšková Loupež a vzniklo nejspíše jen díky tomu, že první díl byl úspěšný a něco vydělal. Už první díl nebyl nic moc (dal jsem myslím, že 60 procent) a tohle je daleko horší. Humor zde už není takřka žádný, postavy nevyužité (kdyby tam Gnomeo nebyl nic se nestane) a i písně ubyly. Hodnotím méně než jako tohle https://www.csfd.cz/film/595794-hleda-se-princezna/komentare/. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $59miliónovTržby USA $43,242,871Tržby Celosvetovo $90,345,871Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,513,940Tržby za predaj DVD v USA $3,495,102 ║ Riadne už tvorcom dochádzajú nápady u animákoch a tu je to tiež dosť citeľné. Príbehovo to nemá čím zásadným upútať, máme klasické obehrané zvraty. Animácia je našťastie na slušnej úrovni. /50%/ ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Vlastně si naběhli už v úvodu, kdy se trpaslíci překřikovali, čeho by měli udělat trpasličí verzi po Romeovi a Julii. "Koumes" a Watson byli sice taky trpaslíci, ale už v jiném stylu, což ten trpasličí vesmír narušilo poprvé. Podobně je Irene (Adlerová) součástí holmesovského kánonu, ale její pojetí bylo zase jiné a tím opět mimo (nemluvě o povinném muzikálovém čísle). Tentokrát to prostě nebylo tak soudružné, i když to bylo poměrně napínavé, zábavné i dojemné. Ale zase se to více soustředilo na emancipovanou Julii, Gnomeo byl dost v pozadí. // 52% ()

Galerie (84)

Zajímavosti (8)

  • Šedesát procent animační posádky bylo v Londýně a zbytek byl v Paříži. (griph)

Reklama

Reklama