Reklama

Reklama

Sherlock Koumes

  • USA Sherlock Gnomes (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kdo by chtěl, proboha, krást trpaslíky? Je to skutečně praštěná otázka, pokud ovšem taky nejste sádrová ozdoba nějaké zahrádky a nejde vám tím pádem o kejhák. Naštěstí se po okolí potuluje jistý detektiv Sherlock, který se do řešení téhle záhady pustí s nasazením sobě vlastním. Škoda jen, že je taky ze sádry. Animovaná komedie Sherlock Koumes volně navazuje na úspěšnou trpasličí shakespearovskou adaptaci Gnomeo a Julie, jen žánr romantického dramatu nahrazuje detektivkou. Gnomeo a Julie mají po líbánkách a jejich vztah přirozeně trochu vystřízlivěl. Navíc se s hromadou dalších trpaslíků přestěhovali do zahrádky v centru Londýna a jsou z toho všeho lehce vystresovaní. Míra napětí překročí únosnou mez ve chvíli, kdy Gnomeo provede klukovinu, aby Julii zaimponoval. Ta se s ním strašně pohádá a následně oba zjistí, že zatímco si vyměňovali názory, jejich přátelé beze stopy zmizeli. V tu chvíli se na scéně naštěstí objeví Sherlock Koumes se svým druhem Watsonem, jelikož mizení zahradních trpaslíků se Londýnem šíří jako epidemie, a oni jsou těmi pravými, kdo má v úmyslu tenhle ukrutný zločin vyřešit. Společně s Gnomeem a Julií se vydávají na zábavnou a strastiplnou pouť, která jejich sádrové Já prověří víc než důkladně. (CinemArt)

(více)

Recenze (37)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo jedno animované motovidlo z porcelánu? Cože?! No, obehraný vtip přestává být vtipem a tady se tvůrci o nějakou řachandu nebo sofistikovanost ani nesnažili. Jen využili už známý svět zahradních ozdob (vážně se dá někde sehnat sádrový Watson do zahrady?) a přizvali do něj i nejznámějšího detektiva všech dob. Ale příběh je vcelku obstojný a hrátky se Sherlocovým světem v říši panenek a oživlých maskotů sice nerozesmějí, ale na pousmání postačí. Irena Adlerová jako zhrzená barbína nemá chybu. SHRNUTÍ: Chcete jít na film s dětmi a nechcete mít chuť si to hned po titulcích hodit. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $59miliónovTržby USA $43,242,871Tržby Celosvetovo $90,345,871Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,513,940Tržby za predaj DVD v USA $3,495,102 ║ Riadne už tvorcom dochádzajú nápady u animákoch a tu je to tiež dosť citeľné. Príbehovo to nemá čím zásadným upútať, máme klasické obehrané zvraty. Animácia je našťastie na slušnej úrovni. /50%/ ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tentoraz sa nejedná o žiadny skvost, ktorý urobí dojem a bude patriť medzi animáky ku ktorým sa budete v budúcnosti radi vracať. Animácia sa neposunula ani o kúsok a ani tentoraz nepatrí medzi tie lepšie. Príbeh tentoraz nezachránilo ani pridanie postavy Sherlocka. Hodinka a pol sa miestami zdala ako nekonečná. Humor nefunguje a krimi zápletka je tuctová a jasná ako facka. Pre deti možno dobré, ale rodičia sa nebudú práve dvakrát baviť. Tvorcovia sa trochu stratili v poňatí. Bude to animák výhradne pre deti, alebo pre dospelých? Výsledkom je, že hádam ani jedno. Na jednej strane rieši Gnomeo a Júlia manželské nezhody, Watson sa cíti nedocenený a opäť prejdeme celým radom narážok, ktorých si dieťa nemôže všimnúť. Trebárs taká trpasličia buzna Elton. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nie, ďakujem. "Sherlock Gnomes" skutočne poslal túto sériu do mizerných vôd a zabil to absolútne nezaujímavým pribehom s postavami, ktoré nemám absolútne žiadny dôvod sledovať. Najlepšou postavou je tu podľa mňa Watson. Čo sa týka ostatných, tak si najprv povedzme niečo o Sherlockovi. Osobne poviem, že toto je najotravnejší Sherlock, ktorého som za posledné roky videl. Jeho monológy ma nebavili, jeho ego ma otravovalo a celkovo to len zabíjalo celý film. Čo sa týka Gnomea a Juliet, tak načo sú vlastne v tomto filme? Vôbec to nemuselo byť pokračovanie s týmito postavami, ktoré sme už videli a akosi to pôsobilo, že nasilu tam chcú dať nejaký koncept a dôvod na to, aby tu vlastne mohli byť a naučiť sa lekciu, ktorú dostanú aj Sherlock s Watsonom. Lenže nepotrebujeme to na dvoch frontoch. Animácie sú stále dobré a film skutočne vyzerá schopne, no inak mu asi ani neviem nič iné pochváliť. Je to oveľa menej zaujímavé, než bol minulý film, zbytočne komplikované a jediné čo je dobré je pár fórov na úvod, ktoré však potom nedokážu zachrániť zvyšok filmu, ktorý je jeden zbytočný mix všetkého, čo bolo poruke. Osobne neodporúčam vidieť. Okrem je to tak maximálne predvídateľné, že ani nejakú záhadu tu vlastne nelúštime. Hodnotenie: C- ()

Marze 

všechny recenze uživatele

No pochybuji že je to pro děti zábavné nebo vzrušující. Mám z toho pocit, že je to nějaká frančíza motivovaná komerční kalkulací než kreativní inspirací. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že jde o zbytečné pokračování. Gnomeo a Julie se povedlo, ale udělat pokračování a vymyslet si zrovna Sherlocka Holmese, no nevím. Jako dalo se na to dívat, nebylo to úplně špatné, ale např. už na začátku filmu mi bylo jasné, kdo bude záporák. Každopádně Moriarty byl fajn, ten byl zábavný. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Hodně kleslo na kvalitě o proti super jedničky. I když se snažily nahrát super přiběhem nebylo to ono. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

pokračování,na které nejspíš nikdo dychtivě nečekal a které dopadlo úplně stejně jako první díl...velký potenciál utopený v nedotaženostech a klišé.Tu a tam přijde osvěžující nápad,nebo gag,ale je jich podobně jako v jedničce málo...60% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tohle je takové pokračování z povinnosti podobně jako třeba Velká Oříšková Loupež a vzniklo nejspíše jen díky tomu, že první díl byl úspěšný a něco vydělal. Už první díl nebyl nic moc (dal jsem myslím, že 60 procent) a tohle je daleko horší. Humor zde už není takřka žádný, postavy nevyužité (kdyby tam Gnomeo nebyl nic se nestane) a i písně ubyly. Hodnotím méně než jako tohle https://www.csfd.cz/film/595794-hleda-se-princezna/komentare/. ()

Silwer 

všechny recenze uživatele

Ja nevim...nedokoukal jsem to..ze vsech tech trpasliku co se maji rozbit a nerozbijou se ani po dopadu na beton jsem dostal koprivku🙄 ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Viditeľne slabšie ako prvá časť, ale keďže som to pozeral s dcérkou pár dní po jednotke, tak tej sa to celkom páčilo. Animácia na úrovni, ale pokus o originalitu v podobe detektívky tomu až tak moc nepomohol, ako to bolo v prípade jednoduchej ale funkčnej jednotky. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Už jednička mě nijak nezaujala a tady je to prakticky to samé. Celé to je nudné a nezajímavé. Naprosto zbytečné pokračování. ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Vlastně si naběhli už v úvodu, kdy se trpaslíci překřikovali, čeho by měli udělat trpasličí verzi po Romeovi a Julii. "Koumes" a Watson byli sice taky trpaslíci, ale už v jiném stylu, což ten trpasličí vesmír narušilo poprvé. Podobně je Irene (Adlerová) součástí holmesovského kánonu, ale její pojetí bylo zase jiné a tím opět mimo (nemluvě o povinném muzikálovém čísle). Tentokrát to prostě nebylo tak soudružné, i když to bylo poměrně napínavé, zábavné i dojemné. Ale zase se to více soustředilo na emancipovanou Julii, Gnomeo byl dost v pozadí. // 52% ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Na animák strašně sterilní. Velmi málo vtipné. Nudné. V kině se uchechtlo snad jen jedno dítě. Nenápadité. Bez jediného zapamatovatelného gagu. Takhle se animák nedělá. Příběh ok. Animace ok. Průběh - bohužel nuda, fakt nuda ... ()

Ema57 

všechny recenze uživatele

Vtipně vykoumané zápletky a skvělý dabing LS Productions pod vedením Alice Hurychové. Sherlock(David Novotný), Dr. Watson( Bohuslav Kalva) a Moriarty – Matěj Hádek. ()

Hovado 

všechny recenze uživatele

Zatím nejnudnější pohádka roku. Nudné, pomalé a ten drobek opravdu několika málo vtípků (spočítalo by se to na prstech jedné ruky) vážně nestačí na lepší hodnocení. Děti se nudily, dospělí se nudili, kino tiché a ani hláska. Nejlepší byl hlavní padouch. Za něj jedna hvězda. Jinak slabota. ()

Slon Hotovson

všechny recenze uživatele

Viděl jsem už lepší animované filmy, ale Sherlock Koumes mě nezklamal. Hraje si vtipně postavami a příběhy A. C. Doyla, takže na své si přijde i postarší milovník klasických detektivek a přitom může vzít bez obav své ratolesti, které si užijí nejrůznějších vtípků i přehršle trpajzlíků rozličných charakterů. A nejlepší je padouch Moriarty! ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Druhý díl ,čekaly jsme 7 let a docela povedený animák.Menší publikum si animák oblíbí a dospělý budou sem tam trpět.55% ()

Reklama

Reklama