Reklama

Reklama

Podzemělje věďm

  • Sovětský svaz Подземелье ведьм (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Posádka kosmonautů odlétá na vzdálenou planetu Evur, která je obydlena primitivními lidskými kmeny a podivnými zvířaty. Jednotlivé kmeny mezi sebou neustále válčí. Kosmonauti jsou do konfliktu brzy zataženi a několik je jich zabito. Mladý důstojník Andrej (S. Žigunov) zjišťuje, že planeta ukrývá nejedno tajemství. Někteří válečníci vlastní železné zbraně, přestože jinak místní civilizace kovy nezná. Společně s domorodou dívkou Běloguročkou (M. Levtova) upadne Andrej do zajetí válečníka Oktana Chaše, vůdce početného a velmi agresivního kmene, který kmen provádí žertvy pro záhadné čarodějnice připlouvající na loďce přes jezero. Andrej se po zdařilém útěku pokusí dostat do blízkosti čarodějnic a zanedlouho odhaluje původ místních legend. (ČSFD)

(více)

Recenze (2)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tento ´´veľkolepý´´ Sovietsky sci-fi z môjho pohľadu nepriznane čerpá motívy z predlôh ako Es ist nicht leicht ein Gott zu sein, či komiksových Kruanových dobrodružstiev. Naneštastie sa to však nepodarilo veľmi podľa predstáv tvorcov, pretože spracovanie je na veľmi naivnej úrovni, podporené podobne infantilnými hereckými výkonmi. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Roztomile naivní mládežnické dobrodružství na cizí planetě. 1) Kirill Bulyčov často popisuje výsadek lidstva na cizích planetách, kde se objevitelé potýkají s nejrůznějšími překážkami. Povídku Подземелье ведьм napsal 53letý Bulyčov v roce 1987 a o dva roky později podle ní i scénář k filmu._____ 2) Interiéry filmu natáčeli ve studiu Barrandov ve spolupráci s Československou televizí Bratislava. Přírodní záběry pocházejí z Krymu._____ 4) Hudbu napsal 44letý Maksim Dunajevskij (syn autora mnoha budovatelských písní Isaka Dunajevského)._____ 5) Film mě příliš nezaujal, snad jen svou naivitou a nejvíce prostě tím, že je. Prostřední "romantická" část hraničí se slabomyslností. Přesto nelituji, že jsem ho viděl. ()

Reklama

Reklama