Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Max Smart vypadá jako neškodný úředníček, ale jeho snem je stát se tajným agentem. Zatím pracuje jako analytik v hlavním štábu supertajné špionážní organizace Kontrola, která se specializuje na boj proti mocnému zločineckému syndikátu Chaos, vedenému bezohledným Siegfriedem. Podle Maxovy analýzy se nepřátelé začínají zajímat o atomové zbraně, ale dřív než stačí Kontrola něco podniknout, je štáb přepaden a vzápětí začnou nepřátelé z Chaosu likvidovat tajné agenty, jejichž seznam uloupili. Náčelník proti nim musí vyslat někoho, koho neznají, a tím je právě Max Smart. Je jmenován agentem 86 a jeho parťákem se stane krásná agentka 99. Mají vypátrat dodavatele zbraní Krštice a zabránit zneužití jaderného materiálu. Stopy je zavedou do ruského Smolenska. Cestou se neustále dohadují, Max je považován za teroristu, a poté dokonce vypadne z letadla. Kolegyně ho sice zachrání, ale musí se zbavit tlustého Araba, který je napadne. Dostanou se do Kršticova domu, proniknou do jeho počítače a Max s ním svede vítězný taneční souboj. V Moskvě sice padnou do Siegfriedovy pasti, Maxovi se však podaří uniknout a odhalit továrnu na zpracování uranu, maskovanou jako pekárna. Agent 23, který měl Maxovo hlášení ověřit, však v pekárně žádné stopy po uranu nenašel. Zatímco Max se ocitá v podezření, že je dvojitý agent, Siegfried připravuje zbraně, kterými chce zničit Los Angeles. Max pochopí, že je mezi agenty zrádce, a také kdy a kde má bomba vybuchnout. (TV Nova)

(více)

Recenze (513)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kdo by to řekl, že režisér přinejhorším naprosto příšerných a přinejlepším nadprůměrných komedií dovede přivést na svět film, v němž bude Steve Carell snesitelný a občas i vtipný? Já tedy rozhodně ne, zvlášť po zhlédnutí traileru poskládaného z doslova nejtřeskutějších gagů. Ale stalo se, a i když Travor Rabin buď nestydatě vykrádá sám sebe (Remember The Titans, Armageddon) nebo si občas vypůjčí něco od někoho jiného (třeba od Powella, aneb kdo si neždíbne do Bournea, nemůže dělat špionážní film, včetně komedií), scénář je prostě velmi lahodnou kombinací parafrází scén ze stařičkého seriálu o Maxwellu Smartovi, sexuálních výpadů Johnyho Brava, trošky starého dobrého groteskového ultranásilí, konverzačního humoru, a taky naprosto nemístných trapností a debilit velmi podměrečného kalibru na big hit, kterým by Smart s ohledem na velmi kvalitní technické provedení, osmdesátimegový rozpočet a obsazení vedlejších rolí chtěl být. Herci vůbec zachraňují ty méně vydařené atributy filmu - no řekněte, nevyměnili byste dost uhozený příběh za luxusní rozhovor s prezidentem sportovně nenávidějícím svého "vajse" anebo za potrestaný strom podezřele podobný Billu Murrayovi? Nevyměnili, že, a dobře děláte, protože třeba na takové taneční číslo s dvousetkilovou matronou, navíc oživené trochou těch zvláštních efektů, je to pořád málo (a přece, ten fakáč na závěr...:)) Jsou zkrátka věci, které ani kamenný ksicht Terence Stampa a jeho padoušské deklamace na úrovni Limonádového Joea nezachrání. "Ale co tělo a vůbec šarm šestadvacetileté Anne Hathaway, jsi snad na blondýny?" ptáte se? Ne, nejsem (Alexis Texas je výjimka;)) a ano, moc hezky se tu na ni dívalo, ale aby to ovlivnilo shora uvedenou konstelaci vlivů na kvalitu filmu, musel by Smart dosáhnout vizuálně adoračních kvalit After The Sunset (Salma Hayek), Aféry Thomase Crowna (Rene Russo) nebo Hitche (Eva Mendes), a to se nestalo. Takže nakonec to bude šedesátka s tím, že bych byl ochoten podívat se ještě jednou a ujistit se, jestli jsem se náhodou nespletl. 60% ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Je to tak trochu jako pilot k televiznímu seriálu, ale jinak to funguje, jak má. Segal moc nezvládá akci v interiérech (podivné nasvícení a možná i zbytečně rychlé střihy), zato akce ve venkovním prostoru, tam se cítí doma. U hlavní postavy mi je sympatický fakt, že na rozdíl od typově podobných postav není Smart naprostý idiot (naopak umí lámat ruce stejně dobře, jako kdokoli jiný), jen prostě čas od času není úplně ortodoxní a nemůže chybět pověstná smůla. Ke čtyřem hvězdičkám mi tam chyběl lepší záporák, tři mi zase připadají málo, protože jsem se skutečně ani jednou nenudil. Jdu na 70% s tím, že by mi vůbec nevadil za rok nějaký ten sequel… ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Maxwell Smart rozšiřuje elitní klub filmových agentů s povolením zabíjet, na rozdíl od chvalně známých profíků u něj ale nikdy nevíte, nebude-li sám svou příští obětí. Jinými slovy, je to stejně nebezpečný magor jako poručík Drebin a inspektor Clouseau… a je skoro stejně zábavné jej sledovat (nabízí se ovšem také smířlivější interpretace, že Smart coby analytik zkrátka není vhodnou osobou do terénu). Get Smart je krom jiného parodií a krom jiného v něm Bill Murray hraje strom a James Caan dementa (krycí jméno tehdejšího prezidenta Spojených států). Do filmu toho bylo napěchováno opravdu hodně a proto má opravdu daleko k tomu, aby byl nějakým způsobem konzistentní. Vymezuje se vůči jiným špiónským filmům i vůči reálné politické situaci, ačkoliv k obojímu odkazuje. Narážky na Hitchcockovy filmy a bondovky si v klidu hoví vedle politické satiry a hodně fyzických gagů. Osobně mi vůbec nevadilo, že to moc nedrží při sobě a že poslední třetina představuje zoufalé tápání, jakým smysluplným způsobem takto bezdějový film zakončit. Ze všech možných adjektiv se „hloupý“ hodí ke Smartovi (k filmu, u postavy je to relativní) nejméně, jeho absurdní humor totiž má svou logiku a několikrát mne překvapilo, jak chytré jsou hlášky a jak srozumitelné je chování hrdinů. Zábavně nekompatibilní dvojka Steve Carell a Anne Hathaway pak dovršují veskrze pozitivní dojem z tohoto návratu k seriálu, jehož neznalost zas až takovou újmu na humoru není. 80% Zajímavé komentáře: Gemini, Nathalie, tron, castor, kikuka, grogodil ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Pánabeka, ferrari!" Nechcel som to vidieť. V traileroch sa mi nepáčila ani jedna scéna. A bol by som dobre spravil, keby som počkal na DVD. Zopár fórov luxusných (hlavne tie, ktoré búrajú mýtus o zaostalosti Ruska), Carell sympaťák, Anne by som po tomto filme kľudne obsadil za Laru Croft (je dosť sexy i akčná), záverečná akčná scéna parádna, ale... furt zostáva tak 60% hlušiny a trápnosti. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $130,319,208Tržby Celosvetovo $230,685,208Tržby za predaj DVD v USA $35,807,791 //počet predaných kusov 1,971,536║ V súboji filmov kde sa paroduje tajný agent ako James Bond, u mňa viac zavážil aj keď tak isto priemerný Johnny English. Jednoducho režisér Peter Segal nemá nato aby niektoré dobre rozbehnuté scénky zavŕšil tak aby nepôsobili v konečnom vyznení kŕčovito, on proste nedokáže správne udrieť na srandu, vždy v niečom rozbehnutá komická scénka zlyhá a nenavodí tu správnu náladu aby mohla do sýtosti vyznieť a pobaviť, tento problém je citeľný u jeho všetkých filmoch čo som videl. A je na škodu že celom slušný potenciál filmu potápa v nevýraznosti v akejsi neochote sa trošku viac pohrať s príbehom, lebo základ a niektoré úseky boli fakt dobré. Taktiež Steve Carell mi tu príde rovnako tak stratený, nevýrazný ako bol v Evan Všemohúci. /45%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velká spousta drobností, vtípků, postav a dokonce i Steve Carrell dělají z druhořadého Smarta příjemnou oddechovou komedii, která potěší snad každého, kdo alespoň trochu slyšel o Jamesu Bondovi nebo dokonce viděl původního Smarta(kdo nezná trik s telefonní budkou?). Velmi potěší také Anne Hathaway, která je opravdu krásná a takto jsem ji vždy chtěl vidět. Krásnou vtipnou a odhodlanou. Steve Carrell pro mě nikdy nebyl ten pravý komediální typ, ale tímto filmem si trochu napravil reputaci např. po tragickém Božském Evanovi, který ho posadil zpět na zem po úspěchu 40 let panic. Po dlouhé době se zase jednou těším na druhý díl, který snad přijde a bude opět do detailu vymazleným produktem, který bude obsahovat odkazy a vtípky, na které bych sám nepřišel. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Tom J. Astle, Matt Ember .. Vlažné. Steve Carell je pouhý panák, který převážně stojí, sype ze sebe text ze scénáře a sem tam se dostane do mírně akční scénky. Naopak se zde podařilo hodně vytěžit z Anne Hathaway, která konečně opět vypadá jako přitažlivá sexy žena (naposledy v Brokeback Mountain). Svižné dění vyšle pár chytrých střel, které koutky úst potahuje tu více tu méně nahoru a tu a tam bohužel i směrem dolů k nechápavé grimase. Pár odkazů a nápadů vyloženě potěšilo, ale i tak se ty tři hvězdy povážlivě třesou a další zhlédnutí (nebo případný další díl) bych radši neriskoval ani s Chuckem Norrisem v záloze. 50%. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Carell to zmáknul. Během úvodní půlhodinky jsem se ještě bál, protože půlka fórů byla slabá a akce měla poměrně zmatený střih, ale jakmile Smart sebral agentku 99 a vydal se do Ruska, bylo hotovo. Tahle špionská parodie rozhodně nejde ve šlépějích Bláznivých střel, ale nabízí vlastní styl humoru, který pramení z realističtějšího pojetí celého filmu, a ten tudíž působí jako plnohodnotná akční komedie, ve které létají do vzduchu auta, domy... i mečouni. Výborné gagy převažují těch pár slabších (pryč s kuželem ticha! :( ), odkazy a hláškami se nešetří a jedna překvapivě nadupaná akční scéna střídá druhou, přičemž v tom všem lítá Carell, jenž mnohem víc, než neschopné nemehlo, vypadá jako opravdový akční hrdina, který občas trochu přecení svoje síly a má kapku smůlu. Slušná je nečekaně i chemie mezi Carellem a Anne Hathaway a Alan Arkin nebo James Caan ze sebe ke konci filmu sypou tolik hlášek, že snad zapomněli na svoje kariéry vážných dramatických herců. Pár věcí ale přece jenom hází Smartovi klacky pod nohy. Krom zmíněného slabšího rozjezdu to jsou hlavně nevýrazní záporáci a trochu slabší příběh, jež především v závěru nabere kapku podivné obrátky (ač jsem si jistý, že to byl záměr). Taky nechápu, jak mohl někdo takhle zabít cameo Billa Murrayho. Ve výsledku je ale Smart povedenou záležitostí, které těch pár šlápnutí vedle nakonec odpustíte, protože do vás naleje spoustu energie a při vzpomínce na některé hlody se budete ještě dlouho smát. 7/10 P.S: Hláška s Chuckem Norrisem rulez! ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Zopar hlasok bolo moc fajn, potesili camea a pocetne odkazy na ine filmy a sluchovody velmi kvitovali nielen Beethovenovu Deviatu, ale i parafrazoavnie znamych hudobnych podmazov a melodii. Ovsem miestami divny strih prekladany mannovskym stylom snimania narusali hladkost sledovania a strhavali agentovi s vycvikom na A+ v realnom nasadeni body dolu na B-. Uzijuc numericky prevodnik je to cistuckych 70%. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zábavná komedie. Steve Carell s kamennym ksichtem je super a jeho komický scény mě fakt bavily. Anne Hathaway má zatím nejlepší roli a slušelo jí to moc. Rock je standartně mega a Alan Arkin mě taky bavil. Nejvíc mě ale dostával ten arabskej hromotluk. Člověk by nevěřil, že někdo vůbec může bejt taková korba. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Pádluje ve stejných vodách jako Hot Fuzz, rád by se proboxoval do bondovské stylovosti a přesto zůstává sám sebou. Chytrý analytik, který má v terénu trochu té běžné lidské smůly, je jakýmsi mimochodcem mezi superterminatořími agenty a směšnými losery. Ačkoli na mě pokerové kouzlo Carellovy tváře nefunguje, musím uznat, že kopance a údery s gorilou The Rockem i gazelou Anne "Už nejsem malá holčička" Hathaway dala vzniknout velmi zábavnému, nápaditému a prudce akčnímu fláku, kde hlášky jsou víc cool a akce méně cheesy, než bych čekala. Do noty kápnou i vedlejší postavy jako techgeeci Hiro s parťákem či camea hvězd, ale když už jsme u těch not, jaký vztah máte k Beethovenově Deváté? Ta-da-da-dáá. Ta-da-da-dááá. Bring it on, Ludwig :-) 70 % ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Trevor Rabin: 1. Smart Dreams ,2. Get Smart Theme ,3. Cake Factory ,4. Theme (look one) ,5. Max Denied ,6. Max Takes A Bow ,7. Get Smart, film score: Dropping Like Flies - Trevor Rabin ,8. Theme (look two) ,9. Agent 23 ,10. Max Ejects ,11. Skydiving ,12. Laser Hallway ,13. Entering Moscow ,14. Rooftop Fight ,15. Max Calls 99 ,16. Theme (look three) ,17. The Big Chase ,18. Wish We Had More Time ,19. Smart Exit ,20. Theme (look four) , ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Neodsudzujem ťa. Jednoducho sa pýtam.“ V podstate to isté, čo JOHNNY ENGLISH: neveľmi dobrá paródia na bondovky s veľmi dobrým komikom bez dobrého scenára. Pokiaľ sa riešia zákulisné veci špionážnej organizácie (kto nechal v kopírke zaseknutý papier?), je to vtipné. Akonáhle sa rieši samotný prípad, ide to razantne dole. Ešte horšie sú romantické pasáže (skutočne nikdy neuverím, že by spolu skončili tak odlišní ľudia, ako sú Steve Carell a Anne Hathaway). Finálna akcia ma potom už len definitívne donudila k záverečným titulkom a bol som rád, že nevznikla dvojka. Každopádne, zopár scén malo niečo do seba (prerušované močenie, chlap v strome, „Nabudúce si vezmi SVOJ mobil.“). Nudu zlého scenára a často bezradného Carella (ktorý je vraj majster improvizácie, ale toto nemal šancu utiahnuť napriek tomu, že si sem dotiahol dedka z MALEJ MISS SUNSHINE Alana Arkina, s ktorým vtedy boli takí fantastickí) dokáže zahnať len nabúchaný kasting (Nate Torrence, Terry Crews, David Koechner, The Rock) a vtipné dialógy („To je tvoj názor.“ – „To nie je môj názor, ale lekársky fakt.“) a hlášky („Nechcem, aby ste sa mi tu bili kvôli kopírke. To robia v CIA.“). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po nic moc Dan in real life a Bozsky Evan konecne zase paradni komedie s Carellem. Pribeh sice neni z nejoriginalnejsich, ale na druhou stranu by obstal i jako seriozni zapletka do bondovky, takze tady problem neni. Prvnich asi 70 minut, kdyz se odehrava mise v rusku, tak je film skvele vtipnej a obcas pride i s originalnim forem. Bohuzel pak dalsich 35 minut uz to je spis jen sem tam neco vtipnyho a trosku to film srazi, ale zase to vynahradi slusna zaverecna akce. Coz je dalsi plus, na komedii ma film i dobry akcni sceny a triky. A co se tyce hercu, Carell predvadi svy typicky toporny hrani, ale agent mu skvele sedne a velky plus je, ze neni za zadnyho retarda, ale je docela schopnej, jen ma obcas smulu. Jeho partak Hathaway je tady super sexy a doby Deniku princezny jsou uz nastesti davno pryc. No a co se tyce Rocka, ten tu je silene nevyuzitej. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ani bez zbraně nejsem tak bezbranný." Brilantní teoretický analytik miniMax Smart mě při akci slušně pobavil. Prostě dokonalý parašutista, tanečník, vrhač telefonním sluchátkem, slaňovač, krotitel požární hadice, řidič telefonní budky a teoretický mistr Hwa Rang Do. Samozřejmě pouze tehdy, když je připraven. A to on není nikdy, což je docela zábavné, ale bránici jsem si přitom od smíchu přesto nenatrhl. Nicméně jsem se poučil, takže ty nejdůležitější informace o filmu od nynějška najdete kolem strany 482 mého komentáře. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jestli jsem staromódní suchar, ale pod slovním spojením špionská akční komedie si představuju něco opravdu akčního a vtipného - třeba Pravdivé lži. Mimoňský, nudný, nevtipný a velmi televizní Agent Smart mě opravdu nedostal (a to Carella můžu a Hathaway je k sežrání). ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Anne Hathaway je skvělá, ale do akčního filmu mi opravdu vůbec nesedí. Děj nebyl až tak špatný, pointa docela v pořádku. Jen hlavní dvojce, coby blbec a žena s nadhledem, mi nesedly. Hathaway to nezvládla bo na to není dělaná a Carella jako herce neuznávám. Možná to měli pojmenovat Dostaňtě Hathaway a Carella. Hodně slabé 3*. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ach bože. Další parodie na špionážní filmy. Další příběh o agentu - idiotovi, který se nedopatřením stane důležitým. To jsem si říkal, když jsem o Smartovi slyšel prvně. Nicméně výsledek jepřeci jen o dost lepší. Povedené gagy, na žánr chytrý humor a Steve Carell v první roli, která mi není nesympatická. Příběh je sice docela obyčejný, ale potěší, že agent Smart tentokrát není naprostý idiot, ale jen obyčejný chlápek, který chce být agent a ne vždy se mu to daří. Tento rozdíl se může zdát nepatrný, ale ve skutečnosti zařídil mnohé. Z obyčejného námětu udělal zábavnou, ale ne hloupou podívanou, kterou si možná ještě někdy rád připomenu. 70% ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ze začátku velmi svižná špionážní taškařice ve finále graduje do absolutně ultimátního nátřesku, jaký tady nebyl už... hodně dlouho?? ()

Související novinky

Zac Efron fasuje plovák

Zac Efron fasuje plovák

12.08.2015

Téměř neuvěřitelné se stává skutkem. Nejen že dostaneme celovečerní Pobřežní hlídku, ale vážně si v ní zahrají dva populární fešáci, kteří si úspěšně budují komediální kariéry. Jeden konec pláže bude… (více)

Zuřící býk vs. Rocky Balboa?

Zuřící býk vs. Rocky Balboa?

02.06.2012

I tak by se dal popsat projekt studia Warner Bros. a režiséra Petera Segala, který se naposledy předvedl s ucházející špiónskou komedií Dostaňte agenta Smarta. Komedie Grudge Match bude o dvou… (více)

Nahradí Jackmana Neil Patrick Harris?

Nahradí Jackmana Neil Patrick Harris?

01.11.2009

Nelekejte se, není řeč o roli Wolverinea. Hugh Jackman však s díky odmítl nabídku Billa Mechanica a Adama Shankmana, producentů nejbližší oscarové show (na jaře bude Hugh natáčet sci-fi The Real… (více)

Napoleonské války podle Carella

Napoleonské války podle Carella

19.10.2008

A podle Arthura Conana Doylea. Ten nepsal jen detektivky s Sherlockem Holmesem, ale i sci-fi (třeba slavný Ztracený svět) a historické romány. Příběhy o brigadýrovi Gerardovi míchají válečné… (více)

Reklama

Reklama