Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oscarový snímek Malá Miss Sunshine je černá komedie o jedné dysfunkční rodině, která se vydává na soutěž krásy. Sedmiletá Olive Hooverová je nadšená, když zjistí, že dostala příležitost zúčastnit se jako soutěžící prestižního klání Malá Miss Sunshine v Kalifornii. Hooverovi však žijí v Novém Mexiku a peněz nemají zrovna nazbyt. Takže jediný způsob, jak Olive její sen splnit, je naskládat celou rodinu do dodávky a vyrazit na cestu společně. Posádku zchátralého Volkswagenu tvoří kromě Olive její nezaměstnaný otec Richard, přepracovaná matka Sheryl, vzteklý dospívající bratr Dwayne, který je velkým obdivovatelem Nietzscheho, strýček Frank se sebevražednými sklony a vulgární dědeček Edwin. Cesta je dlouhá, prostoru v dodávce málo a všichni členové rodiny si brzy začnou lézt na nervy. Když starý autobus po chvíli vypoví službu, Hooverovic musejí začít bojovat nejen mezi sebou, ale i s časem, aby na Oliviinu velkou premiéru nedorazili s křížkem po funuse. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (895)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pompézní záležitost. S touhle rodinkou bych z fleku nastoupil do toho jejich žlutýho vehyklu a jel třeba až do hajzlu a zpátky. Něco mi říká, že s tím dědou bych si skvěle rozuměl. Vlastně s každým z nich, protože co člen rodiny, to lidská perla. Asi po patnácti letech jsem viděl další soutěž Miss a propadnul jsem v nadšení, hlavně ze závěrečné volné disciplíny té malá holčiny - no úlet jak když šoustá tygr s opicí. Já tý malý holčině fandil víc než našim hokejistům na mistráku. Mimochodem pěkně satirickej zářez na adresu všech tech sraček , které se nazývají Miss. Jo a jedna scéna mě tam fakt dojala, jak tam sedí bráška a už nechce dal ject a nikdo ho nemůže přesvědčit a pak k němu přicupitá jeho malinka sestřička a za 10 sekund ho přesvědčí, to bylo fakt hezký, ale především mi Malá Miss Sunshine zaměstnala držku smíchem na hodně dlouho dobu. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Další z podob Americké krásy, tentokráte nezávislá a až nezvykle rozverná, úžasně očisťující sebereflexe současné Ameriky a západního světa vyprávějící mnohé o životech, jaké ve skutečnosti žijeme - pod maskou úspěchu a zhmotňujícího se amerického snu jsou jen obyčejní smrtelníci, uvědomující si, že pocit štěstí je v jejich případě jen pouhá fikce a přetvářka... Velmi silný typizovaný příběh rodiny ztroskotanců, kde se dá jen těžko určit, kdo z nich by si odnesl cenu pro největšího losera (homosexuální vysokoškolský profesor coby intelektuál v depresích a sebevrah; otec, jehož rodina i podnikání je silně nefunkční; děda narkoman, jehož syn se nepovedl a nedává příliš důvodů k hrdosti; manželka, která s hrůzou zjistí, že žije s kreténem, pubertální synek se sklony k nihilismu řešící stěží sotva své krizové období, natož tlak disharmonické rodiny a ,,osobitého" otce) a jejímž jediným pojítkem a zprvu latentní nadějí je malá dcerka toužící stát se velkou miss. Celá tahle cesta (jde vlastně svého druhu o road-movie) až k ohromujícímu a sémanticky nosnému finále je tak svěží a uhrančivá, že ve svém existenciálním tápání a reflexi deziluze nese silné pozitivní motto - Buď sám sebou a ve své přirozenosti hledej svůj pocit štěstí! Vynikající film... ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Neskutečně vtipné, hlavně ale trefné - zejména ironizující ztvárnění celostátní soutěže "Little Miss" včetně odzbrojujícího tanečku malé Olive v podání Abigail Breslin. Vůbec celá praštěná rodinka byla neodolatelná. Moralizování o síle a vzájemné podpoře rodiny, která má držet při sobě, bych sice vynechala, ale jinak nemám, co bych vytkla. Každá z těch postaviček by si totiž zasloužila vlastní film. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Moja slabota k jednoduchým vzťahovým filmom robí z Little Miss Sunshine jednu z najlepších amerických v tomto sektore. Herecké výkony sú nadhollywoodske, zvlášť sa mi páčil Paul Dano, ten hoch je stvorený pre umenie. Keby sa do filmu bolo pridalo trocha viac európského ducha (ktorého ešte aj takto prekvapivo cítiť napriek am. produkcii) tak by som rozprával o svojej najmilšej KomedioDráme. Film: 85% Dub: Cz - 40% ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Road movie o rodince "pošuků", jejímuž kouzlu snadno podlehnete. V podstatě je to film bez nějaké zásadnější zápletky o tom, že vaše rodina k vám prostě patří a vy s tím nic nenaděláte, ale všechno je to tak skvěle podané, s vyváženými scénami, trefnými dialogy, bez okatého moralizovaní, že to z Little Miss Sunshine dělá výjimečný zážitek. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (33)

  • Film byl částečně inspirován citátem Arnolda Schwarzeneggera, který řekl: „Pokud bych měl jmenovat jednu věc na tomto světě, kterou opovrhuji, tak by to byli poražení. (Zdroj: Chi.cz)
  • Snímek je věnován Rebecce Annitto, čtrnáctileté neteři producenta Petera Sarafa, která zemřela při autonehodě. Ve filmu se objevila v komparzu v restauraci. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

A scénáře pro Star Wars VII – IX obstarají...

A scénáře pro Star Wars VII – IX obstarají...

22.11.2012

Co se týče režisérů, prozatím se hraje hra „které další slavné jméno odmítne možnost točit Star Wars pro Disneye“ (na seznamu už jsou Matthew Vaughn, Steven Spielberg, Quentin Tarantino a několik… (více)

Sexmise opotřebovaného Stillera

Sexmise opotřebovaného Stillera

06.05.2009

Vítejte ve světě ovládaném ženami. Studio Fox vykutalo z haldy nezrealizovaných projektů sci-fi komedii Used Guys a hodlá ji oprášit. Před lety měla být prvním společným projektem tenkrát… (více)

Reklama

Reklama