Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Americká verze slavného sitcomu britské BBC od Rickyho Gervaise. V roli Michaela Scotta, zoufale neschopného manažera papírenské společnosti, září Steve Carell. (Netflix)

Recenze (24)

adamix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvé série len v niektorých prípadoch presahujú kvalitu, ako ich neskoršie série. Inak tomu nie je ani v prípade OFFICE. Priznám sa, že pilotný diel ma na istý čas odradil. Formou a trápnymi vtipmi, okrem toho keď tam prišiel do toho nasilu vtipkujúci Carrell, tváril som sa ako všetci jeho zamestnanci - zmätene a rozhorčene. Je tu ale veľké ALE. Časom som si na to polodokumentárne prevedenie zvykol, trápnym vtipom som prišiel na chuť a dokonca niektoré z nich boli skutočne podarené. Ak si chcete prijať k srdcu Carrellovho riaditeľa, musíte chápať, prečo trapoší. Je to dobrák, ktorý nechce byť prísny a ktorý chce s každým vychádzať v dobrom. Človek, ktorý nevie povedať nie, častokrát má chuť trochu zatrapošiť, aby dostal uznanie či pozitívny ohlas od okolia. Aj keď v jeho prípade je to trochu expresívnejšie ale to nevadí, práve preto ho zbožňujeme a vie nás aj rozosmiať. Táto prvá séria pláva v (pod) priemerných vodách, ale vzhľadom k tomu, že ide len o šesť dielov, nejde ju tak ucelene hodnotiť. ()

Nin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Miluju původní britskou verzi, a tak se mi dlouho do amerického remaku nechtělo. Jedná se ale o velice dobrou adaptaci. První řada na mě dělá dojem, že není tolik propracovaná co se týče zápletek i humoru. Hodně působivé ale je, jak Američani převedli postavy do svého prostředí. I zde se jedná o na první (i druhý) pohled obyčejné, nevýrazné lidi. I zde na sebe strhává pozornost hlavní šéf, který je trošku jiný typ než britský David Brent, ale mají mnoho společného a oba jsou loseři, co jsou občas neskutečně trapní a otravní. Srdcem seriálu je však vztah mezi hlavním nice-guyem a recepční, která uvízla v toxickým vztahu s macho skladníkem. To zde funguje taktéž perfektně. Nechybí ani naschvály, které si dělají nice-guy se svým kolegou. V americké verzi mi připadá jejich konflikt o něco vyrovnanější (jednou vyhraje spíš ten, jednou spíše ten druhý), v britské verzi je to malinko až šikana ze strany Martina Freemana. Američani (především producent Greg Daniels) se zde opravdu pochlapili a přišli s kvalitním převedení drsnějšího Officu do o něco uhlazenějšího amerického Kanclu, který ale zachovává ducha originálu. Na ten se sice nechytá, ale je to pořád zatraceně kvalitní komediální seriál, v rámci americké produkce i nadprůměrně originální. (8/10) ()

Reklama

NifKor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kancl je pro mě docela dost nefungující komedie, která mě nebavila tak jak bych chtěl. Herci a hlavně samotné postavy jsou skvělý, nápad je strašně zajímavý a příběh tak moc zaměřuje na humor, že mě kvůli tomu tolik nezajímal a nebavil. 2 díly byly dobrý a někdy jsem se i u nich i smál ale ostatní byly průměr maximálně lehký nadprůměr. Po 1. sérii už víc vidět ani nechci. Nevylučuji ale, že se k seriálu po nějakém čase nevrátím. 6/10 ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Je to takový jaký to je... Carell je fajn, ale tak nějak všeho moc škodí, no a tady toho prostoru dostal fakt hodně. Na začátek to vůbec není zlý, ale zase žádná pecka to taky není. Žádný nahláškovaný epizody, jen taková drzá trapnost. Ale vládnul nekorektní Diversity Day! 70% ()

peetrejr 

všechny recenze uživatele

Ja ti neviem. V mojej hlave mám dva hlasy. Prvý mi hovorí, že je to hlúposť a ako to môžem chcieť pozerať ďalej. Druhý hlas mi hovorí: Peter, má to 83 percent, nedáš tomu ešte šancu? Veď druhá séria vyzerá lepšie... No zatiaľ po prvej sérii nemám najlepší dojem. Steve Carell alias Michael Scott je veľmi nepríjemná postava. Presnejšie povedané: prvotriedny chuj. No máte ho chuť zabiť. Humor je veľmi suchý. Ešte k tomu je dosť hrubý, čo nemusí niekomu sadnúť. Nie som spokojný... ()

Galerie (88)

Zajímavosti (13)

  • Když zaměstnanci zpívají Meredith (Kate Flannery) „Happy Birthday“, je v pozadí vidět zrzavá zaměstnankyně, který zpívá s nimi. Její jméno není nikdy uvedeno, ani ji už nikdo nevidí. (LUKICKK)

Reklama

Reklama