Reklama

Reklama

Kancl

(seriál)
  • USA The Office (více)
Ukázka z filmu 2
USA, (2005–2013), 75 h 18 min (Minutáž: 21–51 min)

Režie:

Ken Whittingham, Tucker Gates, Jason Reitman, Joss Whedon (více)

Hrají:

Steve Carell, Rainn Wilson, John Krasinski, Jenna Fischer, Leslie David Baker, Brian Baumgartner, Angela Kinsey, Phyllis Smith, Kate Flannery, Creed Bratton (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(188)

Famózní komediální seriál o každodenním soužití nespokojených zaměstnanců v kanceláři společnosti Dunder Mifflin, které šéfuje zmatený Michael Scott. (Netflix)

Recenze (420)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Americkému Kanclu hrozně moc pomáhá to, že si rychle a jasně definuje veškeré figury. Tvůrci z toho pak ohromným způsobem v jednotlivých dílech těží a vytváří kvantum opravdu extrémně vtipných situací. Šéf v podání Steva Carella nicméně není (na rozdíl od britské verze) ústředním hrdinou, ale pojítkem, které vše drží pohromadě. A jak jeho Michael odejde, hrozně to celé spadne. Seriál se najednou nedokáže jakoby soustředit na zvolená témata, Michaelova přehnaná snaživost chybí a tvůrci nezvládnou vytvořenou mezeru novými šéfy zaplnit. Na konci deváté série si to nicméně už trochu sedne (imho bylo chybou, že tvůrci nedali hned Dwighta jako Michaelova náhradníka). Finále dojme. Výborný seriál, leč s vlažným dojezdem. A jedna z mála show, ve které se můj oblíbenec James Spader herecky vážně nenašel. 80% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Stěží uvěřitelné. Poameričtěný britcom, který není horší než originál. Vlastně není ani moc odlišný. Zůstala trapnost visící ve vzduchu, vtipné odmlky a zámlky, tázavé pohledy do kamery a vtipy, jejichž pointu si musíte domyslet. Bylo ubráno vulgarit a jízlivosti. Michael v podání Steva Carella je podobný, s odpuštěním, kokot jako Ricky Gervais, akorát mimikou své tváře občas naznačí zárodek nějaké normální lidské emoce. Celkově zůstává po americkém Kanclu sladká pachuť, což oproti více hořkému a místy (právě postavou šéfa) nepříjemnému britskému klenotu může někdo vnímat jako vyměknutí, ale čím jiným by už pak měla být americká verze americká? 90% Zajímavé komentáře: DaViD´82, Phillo ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Jediný sitcom (a vlastně seriál vůbec), kde jsem všech (9!) řad zkouknul během necelého roku dvakrát. Michael Scott je nejsympatičtějším kreténem, jaké jsem ho kdy měl možnost poznat. Něco tak s chutí zahraného se vidí málokdy. V záplavě vedlejších figurek ale stejně mám největší chuť dozvědět se více o Creedovi. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sere mě jak amíci všecko musí mít po svým a proč to zrovna musí odsrat tenhle seriál to taky nechápu. Popravdě mě ale ten trapnej originální humor nepobavil a už vůbec jsem se u něj nebavil ani tady i když zase Steve Carell se mi na roli šéfíka hodil daleko víc jak Gervais. Ale fakt, že první série je uplně stejná jako originál nic nemění na tom, že od Amíků je tohle pěknej hnus točit, že se ani trošku nestyděj. ()

T2 

všechny recenze uživatele

__The Office 2.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $77,718,274 //počet predaných kusov 2,452,510 ║ __The Office: 3.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $49,074,062 //počet predaných kusov 1,638,393 ║ __The Office: 4.sezóna▐ Tržby za predaj DVD v USA $34,821,386 //počet predaných kusov 1,182,564 ║ __The Office: 5.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $30,227,592 //počet predaných kusov 916,388 ║ __The Office: 6.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $22,827,192 //počet predaných kusov 827,879 ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Tahle americká verze se mi líbí více jak originál. Carell je prostě super. Trapný seriál, který teží ze své trapnosti a výtečně se mu to daří. ()

Faidra

všechny recenze uživatele

Bylo mi řečeno, že hlavní důvod, proč zpravidla vznikne remake, je to, že Američani většinou neovládají moc cizích jazyků, jsou líní číst titulky a dabing tam nemá zrovna tradici (a taky nějaké ty menší kulturní rozdíly, které by nebohý divák nepochopil a měl z toho mindrák). Tudíž když vznikají předělávky britských seriálů typu Life on Mars nebo Office, musím se zeptat: Amíci nerozumějí anglicky? ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších sitcomů, co znám (a to říkám jako fanda britského originálu). Za měsíc jsem sjel všech devět sezón a do kanceláře firmy Dunder Mifflen se určitě někdy znova vrátím. Od druhé série je to naprostá špička, která ustála i odchod Stevea Carella na konci série sedmé. Hlavně je důležité nedat se odradit prvními díly, které se příliš drží Gervaisovy vize. Jakmile si americká verze najde svou vlastní cestu, je to o něčem jiném. Americký Kancl je laskavější a sentimentálnější, ale asi právě proto ho mám tolik rád. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

O nás, pro nás. Když se do kanceláří společnosti Dunder Mifflin dostane divák, který ještě neměl tu čest pracovat v podobném ústavu, tak si naivně myslí, že jde o značně nadsazenou fikci. Každý bílý límeček, ale jistě potvrdí, že toto je bohužel krutá realita vyšperkovaná do dokonalosti díky přesně zvoleným hercům a vybroušeným scénářům. Pomluvy, naschvály a flákání, ale i lásky či přátelství. To vše kancelářské krysy zažívají každý den. Kancl není pouze komediální špičkou, obsahuje totiž i jednu z nejsilnější romantických linek napříč seriálovým světem. Všem postavám samozřejmě kraluje velký šéf Michael Scott, který potvrzuje další pravidlo z praxe, že na vedoucí pozici je vždy ten nejlínější blb a největší tlučhuba z celé firmy. Říkala ona! S1 - S6: 95% ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Famózní seriál o protikladech, omezenosti, malosti a také limitech sitcomového žánru kopírujících do jisté míry samotný život, kdy se člověk není schopen vymanit ze zaběhlých stereotypů a tupě sedí na jedné, stále stejné židli po celý život. Nejlepší postavy v pořadí Dwight, Michael, Creed. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Americký Kancl je především dokonale zbytečný projekt už proto, že jeho první řada slepě kopíruje britský vzor. Viděl jsem jen několik dílů, ale jako fanouškovi britského originálu mi nemá co nabídnout. Jeho další směřování do formy klasického sitcomu je pravděpodobné a logické, protože tahle kancelářská jízda prošpikovaná trapností není pro každého a americký producent určitě stojí o maximální komerční úspěch. Netvrdím, že američtí herci nepodali slušný výkon, ale na jejich britské protějšky jsem si už zkrátka zvykl a americkému projektu chybí punc originality. Navíc britská verze skončila právě včas, aby se nezačala rozmělňovat stále novým a novým ždímáním původního nápadu. Celkový dojem: 50 %. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

No jo není nad originál. I když se Carrel snaží, tak Ricky Gervais je stejně úplně někde jinde stejně jako celý zpracovaní toho konceptu, který v tomto podání moc nevychází. Stejně jako humor, kterej tady někdy vyzní úplně jinak než v originálu. Opravdu pár dílů stačilo a nevidim důvod koukat se na to celých 5. sezón nebo kolik jich to má. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ruční kamera je naprosto skvělým nápadem v tomto komediálním seriálu z prostředí kancelářských krys. Steve Carell vypadá vyloženě spokojeně (ten chlap našel sám sebe), a herecky perlí. Vzhledem k tomu, že sám pracuji ve velmi podobném prostředí, tak mě z mnoha scének popadají záchvaty smíchu. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Bezedná studnice internetových memísků a společně s kultovkami 'Zlatá sedmdesátá' a 'Scrubs' snad jediná vyloženě americká situační komedie, která mi svým humorem netrhá řiť vejpůl.... ()

burina 

všechny recenze uživatele

Odsúdiť seriál len na základe toho, že sa jedná o remake je pre niektorých veľmi jednoduché, však? Ja osobne som skeptická nebola a nakoniec som si US verziu obľúbila o štipku viac než jej staršieho britského bračeka. Dôvodov je hneď viac: 1. STEVE CARELL - Michael je stále blb, ale niekde medzi hnevom a zúfalstvom vo vás dokáže vzbudiť súcit. To je dôležité lebo v konečnom dôsledku si ho musíte obľúbiť. 2. POČET SEZÓN - tam kde Briti končia, Američania začínajú ale v tomto prípade sú sezóny veľmi vyrovnané, nie je tu žiadny rapídny kvalitatívny zosun. 3. VEDĽAJŠIE POSTAVY - či už sa jedná o crazy cat lady Angelu, zaostalého Kevina, nynfomanku Meredith alebo proste Creeda, každému sa dostane niekoľko geniálnych výstupov a nikto vlastne nie je zbytočný(ikeď Michael sa na to pozerá inak, však Toby?). 4. DWIGHT SCHRUTE - popkultúrna ikona a postava natoľko sebestačná, že by mohol mať vlastný spin-off, kde sa 20 minút vyjadruje do kamery, a pozrela by som si to....Amíci proste prekvalipi a natočili niečo inak, ale stále výborne. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Posolstvo amerického Office je viac tvorené kultúrou memečiek než samotnou kvalitou seriálu. Prvých šesť sérií (80%) má určite množstvo vtipných momentov, faktom je, že Michael Scott napriek niekoľkonásobnému priestoru nedosahuje realistické kontúry Davida Brenta. Čo sa týka zvyšku ansámblu, je tam mnoho skvelých postáv, je ale obdivuhodné, ako ich scenáristi dokázali časom totálne zmasakrovať a urobiť z nich po prvé preexponované karikatúry, ktoré sa správajú ako po lobotómii a po druhé zo všetkých sa snažili urobiť sympatické priateľské bytosti, čo ide priamo proti estetike prvých sérií i britského originálu. No možno je moje hodnotenie až príliš ovplyvnené poslednými troma otrasnými sériami - tie sú ale fakt fakt pekelne zlé. ()

Nin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající komediální seriál, který překvapivě dobře převedl původní britskou verzi (kterou mám stále radši) do amerického prostředí. Je v něm opravdu hromada skvělých a zábavných postav, ale bohužel ke konci některé odcházejí či se stávají kvůli scenáristům horšími. Američani to neskutečně roztáhli, a tak je menší zázrak, že celých 7 sérií je seriál stále velice vtipný a najde se zhruba desítka, možná dokonce dvě desítky dílů, které jsou "komediální zlato". V osmé sérii odchází důležitá postava Šéfa a kancl je nyní jiný, ale pořád se statečně drží. Poslední devátá sezóna však už pro mě byla místy utrpení sledovat. Pořád byla občas vtipná, ale jak si seriál tak dlouho držel úroveň, tak tady se dějí fakt hrozné věci a přicházejí i strašné díly. Kéž by 9. řada nikdy nevznikla, zanechala mi slušnou pachuť v ústech. Takhle výjimečný seriál si zasloužil lepší finále, ale co už. Americký Office je i tak skvělý americký seriál, který si zaslouží své místo mezi nejlepšími sitcomy všech dob. (8/10) ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Bytostně nesnáším remaky a jejich tvůrce bych nejradši připravil o genitálie. Přesto tentokrát poprvé v životě hodnotím kopii lépe než originál. Určitě mám radši anglický humor, ale v případě tématu trapnosti je pro mě trapnost v americkém balení daleko zábavnější. Pravděpodobně to bude proto, že se všeobecně při trapných scénách stydím za jejich stvořitele, ale tady jsem se přes smích stydět nestačil. ()

Související novinky

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Nový film Johna Krasinskiho nabírá obsazení

Nový film Johna Krasinskiho nabírá obsazení

26.01.2022

Tak to vypadá, se si hvězdy seriálu Kancl dají menší reunion. Režisér a herec John Krasinski (Tiché místo, Tiché místo: Část II) totiž do své novinky IF čerstvě obsadil Stevea Carella (Sázka na… (více)

Battlestar Galactica dostane pokračování

Battlestar Galactica dostane pokračování

18.09.2019

Kultovní sci-fi seriál Battlestar Galactica se dočká pokračování. Oznámili to zástupci stanice NBC, kteří zároveň veřejnosti odhalili svoji novou chystanou streamovací službu nazvanou Peacock. Jak… (více)

Reklama

Reklama