Reklama

Reklama

Kancl

(seriál)
  • USA The Office (více)
Ukázka z filmu 1
USA, (2005–2013), 75 h 18 min (Minutáž: 21–51 min)

Režie:

Ken Whittingham, Tucker Gates, Jason Reitman, Joss Whedon (více)

Hrají:

Steve Carell, Rainn Wilson, John Krasinski, Jenna Fischer, Leslie David Baker, Brian Baumgartner, Angela Kinsey, Phyllis Smith, Kate Flannery, Creed Bratton (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(188)

Famózní komediální seriál o každodenním soužití nespokojených zaměstnanců v kanceláři společnosti Dunder Mifflin, které šéfuje zmatený Michael Scott. (Netflix)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (420)

boshke 

všechny recenze uživatele

Ta pachuť, která zůstane po kdysi oblíbeném, po čase však stále hlouběji do průměru zapadajícím seriálu, není libá. Klasické "berličky" vyčerpaných scénáristů. Nová prostředí, nové postavy (ani si nedokážu představit jejich zoufalství, když povolali něco tak strašného, jako je Gabe), postavy se extremizují - hloupé se stávají hloupějšími, otravné otravnějšími. Postavy přicházejí a odcházejí, někdy na díl, někdy na více, jen aby dočasně vyplnili mezeru po dobrém humoru. A pak se buď při psaní dostaví nápad, nebo tam zase na pár dílů vlepíme novou, nepodstatnou postavu... Vůbec celý koncept Kanclu jednoduše nemá na takové množství dílů, což bylo patrné už v originále. Dokud to bylo alespoň vtipné, dalo se to tolerovat. Pak už mi to připadalo jen jako umělé přesouvání stěžejních figurek tam a zase zpět, aby to nebylo stále monotónní... Je to škoda. Do osmičky už se mi nechce. Uvidíme, jestli se ke Kanclu ještě někdy vrátím... 80% (1. série - 70%, 2.-3. série - 100%, 4. série - 90%, 5. série - 80%, 6. série - 70%, 7. série - 60%) ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Jediný sitcom (a vlastně seriál vůbec), kde jsem všech (9!) řad zkouknul během necelého roku dvakrát. Michael Scott je nejsympatičtějším kreténem, jaké jsem ho kdy měl možnost poznat. Něco tak s chutí zahraného se vidí málokdy. V záplavě vedlejších figurek ale stejně mám největší chuť dozvědět se více o Creedovi. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Seriálový poklad, který svým pojetím humoru nesedne každému, ale o to víc odmění ty, kteří se po první představovací sérii rozhodnou pokračovat dál. Americký Kancl se totiž může opřít o neskutečnou rozmanitost, rozdílnost a bizardnost postav, přičemž se nebojí ani občasného sentimentu nebo absurdních témat. Jeden z mála komediálních seriálů, který si udržel kvalitu až do finále. ()

rawen 

všechny recenze uživatele

První pokus seznámit se s tímto seriálem proběhl tak, že jsem si jako velký fanoušek anglické verze stáhnul první díl a znechuceně sledoval otrocký remake originálu. Dal jsem to k ledu a nedávno zkusil další díly - a ono je to moc fajn! Vše vychází jen z původního prostředí a hlavních charakterů, ty se ale postupně ubírají jiným směrem a to je skvělé, protože teď už se mi zdá, že má americká verze jen málo společného s tou anglickou. Bál jsem se co bude předvádět Dwight Schrute - americká obdoba Garetha Keenena - a on je snad ještě lepší! Boss Michael Scott si z anglického kolegy Davida Brenta naštěstí nebere moc příklad a tak zatím co David je zakomplexovaný, sebestředný, urážlivý, arogantní idiot, Michael je spíš malé, uřvané, hysterické, žoviální, sobecké děcko --- a zábava je s ním skoro stejně velká. Všechno jinak zastřešují producenti (tvůrci původní Office), což je jednoznačně dobře, protože zápletky a vtípky jsou kvalitní a to už jsem "dojel" do prostřed čtvrté série... Bravo, fanatičtí uctívači The Office UK, nebojte se toho! 8/10 PS: 8.1.2012 bohužel se stalo Kanclu to, čeho jsem se obával, natáhli ho na X stovek dílů, odešel Steve Carell a z původní kousavě trapné břitké zábavy zbyla rodinná selanka... Ach jo... Snižuju hodnocení na 7/10 ()

burina 

všechny recenze uživatele

Odsúdiť seriál len na základe toho, že sa jedná o remake je pre niektorých veľmi jednoduché, však? Ja osobne som skeptická nebola a nakoniec som si US verziu obľúbila o štipku viac než jej staršieho britského bračeka. Dôvodov je hneď viac: 1. STEVE CARELL - Michael je stále blb, ale niekde medzi hnevom a zúfalstvom vo vás dokáže vzbudiť súcit. To je dôležité lebo v konečnom dôsledku si ho musíte obľúbiť. 2. POČET SEZÓN - tam kde Briti končia, Američania začínajú ale v tomto prípade sú sezóny veľmi vyrovnané, nie je tu žiadny rapídny kvalitatívny zosun. 3. VEDĽAJŠIE POSTAVY - či už sa jedná o crazy cat lady Angelu, zaostalého Kevina, nynfomanku Meredith alebo proste Creeda, každému sa dostane niekoľko geniálnych výstupov a nikto vlastne nie je zbytočný(ikeď Michael sa na to pozerá inak, však Toby?). 4. DWIGHT SCHRUTE - popkultúrna ikona a postava natoľko sebestačná, že by mohol mať vlastný spin-off, kde sa 20 minút vyjadruje do kamery, a pozrela by som si to....Amíci proste prekvalipi a natočili niečo inak, ale stále výborne. ()

Galerie (1 719)

Zajímavosti (138)

  • Adresa budovy z úvodních titulků je 215 Vine St, Scranton, PA. Křižovatka se nachází taktéž ve Scrantonu na křížení ulic Mulberry Street a Washington Avenue, a uvitací cedule byla na příjezdové cestě do města z dálnice Interstate 81 pojmenované Central Scranton Expressway (od roku 2021 je přejmenovaná na President Biden Expressway). (flyer.nick)
  • Nancy Walls, která hrála novou HR manažerku v několika epizodách, je ve skutečnosti ženou Steve Carella. (don corleone)
  • Jde o remake britského Kanclu. První díly se držely scénářů své předlohy, nicméně od druhé série je seriál spíše sitcomem s charakteristickými prvky originálu. (don corleone)

Související novinky

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Nový film Johna Krasinskiho nabírá obsazení

Nový film Johna Krasinskiho nabírá obsazení

26.01.2022

Tak to vypadá, se si hvězdy seriálu Kancl dají menší reunion. Režisér a herec John Krasinski (Tiché místo, Tiché místo: Část II) totiž do své novinky IF čerstvě obsadil Stevea Carella (Sázka na… (více)

Battlestar Galactica dostane pokračování

Battlestar Galactica dostane pokračování

18.09.2019

Kultovní sci-fi seriál Battlestar Galactica se dočká pokračování. Oznámili to zástupci stanice NBC, kteří zároveň veřejnosti odhalili svoji novou chystanou streamovací službu nazvanou Peacock. Jak… (více)

Reklama

Reklama