Reklama

Reklama

Kancl

(seriál)
  • USA The Office (více)
Ukázka z filmu 2
USA, (2005–2013), 75 h 18 min (Minutáž: 21–51 min)

Režie:

Ken Whittingham, Tucker Gates, Jason Reitman, Joss Whedon (více)

Hrají:

Steve Carell, Rainn Wilson, John Krasinski, Jenna Fischer, Leslie David Baker, Brian Baumgartner, Angela Kinsey, Phyllis Smith, Kate Flannery, Creed Bratton (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(188)

Famózní komediální seriál o každodenním soužití nespokojených zaměstnanců v kanceláři společnosti Dunder Mifflin, které šéfuje zmatený Michael Scott. (Netflix)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (420)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Posolstvo amerického Office je viac tvorené kultúrou memečiek než samotnou kvalitou seriálu. Prvých šesť sérií (80%) má určite množstvo vtipných momentov, faktom je, že Michael Scott napriek niekoľkonásobnému priestoru nedosahuje realistické kontúry Davida Brenta. Čo sa týka zvyšku ansámblu, je tam mnoho skvelých postáv, je ale obdivuhodné, ako ich scenáristi dokázali časom totálne zmasakrovať a urobiť z nich po prvé preexponované karikatúry, ktoré sa správajú ako po lobotómii a po druhé zo všetkých sa snažili urobiť sympatické priateľské bytosti, čo ide priamo proti estetike prvých sérií i britského originálu. No možno je moje hodnotenie až príliš ovplyvnené poslednými troma otrasnými sériami - tie sú ale fakt fakt pekelne zlé. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Originál som nevidel (ani jednu časť) a toto hodnotím po zopár dieloch. Tu na nejakej náväznosti asi nezáleží, podstatné je, kto sa zase ukáže ako väčší trapák. Osadenstvo kancla je tak mešuge, že častokrát to môže byť aj niekto iný, ako šéf vo výbornom megatrápnom predvedení Stevea Carella (kto iný by si po kopačkách mohol púšťať Jamesa Blunta). Nielen v jeho prípade je však casting vynikajúci. Na druhú stranu to nie je žiadna extrémne vtipná šupa, skôr sa tu pracuje s tým, že si divák na postavy a ich typ každodenného humoru zvykne. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Americkému Kanclu hrozně moc pomáhá to, že si rychle a jasně definuje veškeré figury. Tvůrci z toho pak ohromným způsobem v jednotlivých dílech těží a vytváří kvantum opravdu extrémně vtipných situací. Šéf v podání Steva Carella nicméně není (na rozdíl od britské verze) ústředním hrdinou, ale pojítkem, které vše drží pohromadě. A jak jeho Michael odejde, hrozně to celé spadne. Seriál se najednou nedokáže jakoby soustředit na zvolená témata, Michaelova přehnaná snaživost chybí a tvůrci nezvládnou vytvořenou mezeru novými šéfy zaplnit. Na konci deváté série si to nicméně už trochu sedne (imho bylo chybou, že tvůrci nedali hned Dwighta jako Michaelova náhradníka). Finále dojme. Výborný seriál, leč s vlažným dojezdem. A jedna z mála show, ve které se můj oblíbenec James Spader herecky vážně nenašel. 80% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Po velmi chladné úvodní první sérii přichází seriálový skvost, který se slovy těžko dá nějak shrnout, to se musí zažít. Steve Carell si mé srdce získal velmi brzy a sledování osudů zdejších postav se vám bude těžko opouštět. Samozřejmě, jak to u nekonečných seriálů bývá, každý díl nemůže být dokonalý a od určitého momentu se kvalita dílů v některých sériích mění a kolísá. Velmi zamrzel hlavně odchod Michaela Scotta a devátá série se se mnou občas dost táhla. Na škodu byla i proměna charakteru Andyho, se kterým jsem několikrát těžce nesympatizovala. Každopádně na závěr padlo i pár neuvěřitelných životních, filozofických citátů a poslední dva, tři díly jsem téměř probrečela jak želva. Řekla bych, že tohle je můj životní seriálový milník společně s Peep Show, ale tohle za mě mělo větší hloubku. Navíc ten humor zde obsažený je něco, co se fakt nevidí, scénáristi The Office jsou fakt bozi. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Tak narozdíl od původního Kanclu je tenhle víc mainstreamovější. Situace tu nejsou vyhnány tak do extrému po té trapné stránce. Spíš pak vypadají nepřirozeně. I celkově to spíš už působí jako sitcom než dokument, který si s Gervaisovým geniálním výtvorem dalo na první pohled lehce splést. V něm byly postavy velmi autentické a člověk jim to věřil, tady už moc ne. Carell je dobrý, ale zase... Ricky je prostě bůh. Ostatní herci jsou taky dobří a je pěkné pozorovat vývoj více postav než v britské verzi. První série mi přišla trošku slabá (obzvášt hned první zkopírovaný díl), ale druhá a třetí mě bavila víc. Ve stejném tempu pokračuje čtvrtá a teď pátá. PS: Kevin a Creed rulez! ()

Galerie (1 719)

Zajímavosti (138)

  • Čtyři členové štábu jsou původem z Massachusetts: Steve Carell, John Krasinski, BJ Novak a Mindy Kaling. Nancy Walls, která hrála Carol v několika epizodách, je také z tohoto města. (don corleone)
  • Greg Daniels dříve uvažoval o použití zápletky z této epizody pro pilotní díl, ale rozhodl se, že je to „velmi riskantní věc“, a tak vytvořil pilotní díl přímou adaptací první epizody britské verze. (LUKICKK)
  • V Michaelově monologu na Dundies vypráví vymyšlený příběh o vztahu se ženou z HR. Michaelova budoucí manželka Holly Flax (Amy Ryan) byla žena z HR. (LUKICKK)

Související novinky

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Nový film Johna Krasinskiho nabírá obsazení

Nový film Johna Krasinskiho nabírá obsazení

26.01.2022

Tak to vypadá, se si hvězdy seriálu Kancl dají menší reunion. Režisér a herec John Krasinski (Tiché místo, Tiché místo: Část II) totiž do své novinky IF čerstvě obsadil Stevea Carella (Sázka na… (více)

Battlestar Galactica dostane pokračování

Battlestar Galactica dostane pokračování

18.09.2019

Kultovní sci-fi seriál Battlestar Galactica se dočká pokračování. Oznámili to zástupci stanice NBC, kteří zároveň veřejnosti odhalili svoji novou chystanou streamovací službu nazvanou Peacock. Jak… (více)

Reklama

Reklama