Reklama

Reklama

Kancl - Série 9

(série)
USA, (2012–2013), 9 h 59 min (Minutáž: 22–51 min)

Kamera:

Matt Sohn

Hrají:

Rainn Wilson, John Krasinski, Jenna Fischer, Ed Helms, Catherine Tate, Leslie David Baker, Brian Baumgartner, Creed Bratton, Clark Duke, Kate Flannery (více)
(další profese)

Epizody(23)

Obsahy(1)

Zaměstnanci papírenské společnosti Dunder Mifflin spolu dál soupeří, utahují si ze sebe, nudí se a vůbec se chovají naprosto nepřijatelně. (Netflix)

Recenze (11)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pôvodne som chcel poslednú sériu zdrbať. Osadenstvo sa chová stále viac nekonzistentne. Najväčším sklamaním bol pre mňa Andy. Na začiatku seriálu možno vedľajšie postavy dostávali príliš málo priestoru. Keď ale dostali poriadny priestor Oscar a Darryl, napriek tomu, že sú zo všetkých najnormálnejší, chýbala im potrebná charizma. A tú doniesol až Andy. Vedľajšia postava, ktorá dokáže byť rovnako výrazná ako Jim a Dwight. No v poslednej sérii sa jeho nestabilný charakter ustálil na negatívnom konci spektra, čo sa mi zdalo prehnané. Ale záver všetko napravil. Romantika a nostalgia sa dali čakať. Že si však tvorcovia trúfnu v prípade Creeda a Kevina, napriek happyendu, na to, čo si netrúfli urobiť s Michaelom, ktorý sa v slabých chvíľach choval ako Phoebe s Joeym dokopy, a ešte k tomu na pozícii manažéra, je obdivuhodné. Keď ho už spomínam, doplním menší spoiler. Michael sa nám veľmi vkusne zjavil na záver. Už mi ten jeho veľký rypák chýbal. That's what she said! ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napokon si banda z Kancelárie udržala akú takú dôstojnosť, potom čo sa tvorcovia rozhodli natočiť skutočne zbytočnú deviatu sériu. Nie že by sa na tom človek už vôbec nebavil, ale skrátka v posledných dvoch sériách rozhodne chýbal Michael Scott. Bizarný bol hlavne spôsob, akým sa tvorcovia snažili oživiť celú poslednú sériu a to pridaním nesympatických postáv a rýpaním do vzťahu Pam a Jima. Realy? Finále nám však vynahradilo všetko to, čo nám v celej deviatej sérii chýbalo. Nostalgia zaúčinkovala perfektne a objavenie sa Michaela Scotta na Dwightovej svadbe bolo úžasné. Len škoda, že sa nezdržal až do konca. Napokon to skončilo veľmi pekne a určite je to jeden z tých sitkomov, na ktoré sa oplatí celé tie roky pozerať. Pri niektorých epizódach som sa bavil priam kráľovsky! ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední série fungovala vcelku dobře. Hezky to utíkalo, místy to bylo vtipné, něco se uzavřelo a snažili se to do konce seriálu příběhově popohnat. Líbily se mi hlavně záverečné epizody, které jsou věnované zakončení natáčení dokumentu, jsem ráda, že i tohle dohnali do konce. A samozřejmě svatba, na které se objevil Michael, to bylo prostě top. ()

Nin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S velkým přehldem nejhorší řada Office. Bylo by lepší, kdyby nevznikla. Velice často jsou tam hrozné příběhy, které nejsou vůbec vtipné a ty dramatické nejsou moc promyšlené. Především tu máme "krizi" mezi hlavním párem seriálu Jimem a Pam. Což chápu, že po tolika letech to nemůže být jen samá pohodička, ale to, s čím přišli scenáristi, je neskutečně otravný sledovat. A to se mi všechen jejich předchozí vývoj líbil a fandil jsem jim. Nejhorší je, že několik skvělých postav je pryč (hlavně Michael, ale i ten Ryan, kterého jsem zase tolik nemusel, tam chybí), zatímco přibyla spousta postav, která většinou není až tak strašná... jen ale nejsou ani zajímaví, ani vtipní. Je docela smutný, když nejsympatičtější nová postava je mladej buclatej stážista, který byl předtím spíš jen takový otravný slizoun. Postava Andyho už je tam nějakou tu sezónu. Nikdy nebyla dobrá (a to jinak mám toho herce rád), ale teď je jen horší a horší, a samozřejmě v nejhorší 9. řadě musí být nejhorší. Zajímavý je, že když vypadne z Kanclu, tak se mu dá ještě fandit, ale jinak mi nic nepřijde vtipné na postavě, která jen neustále všechno kazí a ztrapňuje se. Ano, to vlastně dělal i původní šéf Michael, ale ten měl v sobě i něco, co ho činilo zábavným, sympatickým a dokonce i dojemným. To Andy fakt nemá. Nejlepší postavou je teď nyní tlustý Kevin. Je na pozadí, neřeší žádný pitomý příběhy a sem tam přijde s vynikajícím fórem nebo i nějakou tou chytrou (na jeho poměry) hláškou. V poslední řadě je asi taky nejvíc cameí. Nejsou to až tak velká jména, ale já spoustu těch komiků znám a mám je rád. Tady však nejsou ničím zajímaví, takže pokud je neznáte, určitě vás nenadchnou. Prostě tam jen tak nějak jsou. Abych nebyl jen negativní, tak britka v podání Catherine Tate byla předtím strašná, ale nyní není na manažérské pozici, její postava se teď uklidnila a je poměrně OK. V poslední řadě je taky velkolepé finále, které se snaží nějak uceleně a dojemně vše ukončit. Vzhledem k tomu, kolik ale už udělali změn a kolik postav odešlo a přišlo, je ta představa o tom, jak se vše hezky uzavře, dost falešná. I ten pěkný vztah Jima a Pam stačili zkazit (už to nejsou takoví sympaťáci, už se chovají příliš divně). Několik postav se najednou pro účely zakončení rychle povahově změní, aby to mělo šťastný konec. Působí to dost křečovitě. To, že se Andy s Jimem skámošili (svým vtipným, ujetým způsobem), funguje slušně, ale to jsem si říkal, že už měli udělat před lety, ne takhle na několik posledních dílů. Finále tedy nefunguje jako epické zakončení, spíš na mě působilo jako určité vysvobození. Poslední sezónu tedy dost kritizuju, ale není to odpad. A to kvůli jedné věci - pořád se tam najdou super vtipy. Není jich tolik, ale málo taky ne. Prostě je to pořád slušný sitcom, který není úplně hloupej a u kterýho se dá dobře pobavit. A některé postavy jsou fajn a dá se jim fandit. Škoda, že se Office propadl až sem. Z téměř legendárního seriálu na průměr. (6/10) ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takmer o dve triedy lepšie ako nepodarená ôsma séria. Veľa vecí opäť prepísknutých, snaha o návrat k téme Jim & Pam je navyše príliš okatá. Ale je to téma Jim & Pam. Funguje dokonca aj keď cítite, že je to umelé. Celá S09 je jak keby veľmi podarený pokus napodobniť série 01-07. Neni to už ono, ale je to veľmi fajn. ()

Galerie (368)

Zajímavosti (4)

  • Většina extras, kteří se v epizodě objeví (tazatelé na závěrečném panelu, účastníci oslavy ve skladu), jsou členové štábu, např. scenáristé, producenti, apod. Muž, kterému Pam během fotografování říká, že fotit se mají jen zaměstnanci „Kanclu“, je showrunner seriálu Greg Daniels. (DaUr)
  • Tato epizoda měla být pilotní epizodou spin-offu o Dwightovy (Rainn Wilson) a jeho sourozencích (Majandra Delfino a Thomas Middleditch) s názvem The Farm. Tento spin-off byl zrušen měsíc před odvysíláním epizody. Kdyby spin-off nebyl zrušen, Dwight by se objevil pouze ve 13 epizodách 9. série a poté by odešel ze seriálu, což by pravděpodobně změnilo celý konec seriálu. (Mirdasirda)
  • V návaznosti na Black Lives Matter protesty a vraždu George Floyda v roce 2020 tvůrce seriálu Greg Daniels odstranil ve všech verzích z této epizody scénu, v níž na sobě Nick Nickerson (Mark Proksch) má blackface. (hansel97)

Reklama

Reklama