Reklama

Reklama

Obsahy(1)

...jeden muž, jedno auto, krádež která dokáže naštvat až příliš policistů. Kaskadér H.B. Halicki si vytvořil roli přímo na tělo a napsal scénář k jednomu z nezapomenutelných automobilových hitů. Skvělý zloděj a řidic čtyřkolových miláčků si musí poradit nejen s hordou policistů, ale hlavně s neutěšitelným motorem Eleanor (Mustang Mach 1). Eleanor má také hlavní roli v tomto skvělém, dnes již kultovním automobilovém filmu z let osmdesátých. Tento film skýtá nejlepší a nezapomenutelnou 40-ti minutovou automobilovou honičku, při které nejeden policista přijde o dobré jméno... přeji vám skvělou jízdu která vás zaručeně nenechá chladnými! (Tony.cs)

(více)

Recenze (89)

Gothar 

všechny recenze uživatele

Prva polovica filmu je dost velka nuda, druha zacina slubne, ale ta nahanacka je prilis monotonna. Nekamenujte ma, ale myslim, ze remake s Cageom je lepsi. Ma viac vtipu, lepsi scenar a lepsie natocenu finalnu nahanacku. A nie je to len tym, ze by mali lepsiu techniku, pretoze aj finalna nahanacka vo filme Bullit (1968) je zaujimavejsia. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha pseudo kultovních filmů,který má nadsazené hodnocení. Oproti novější verzi s Cagem se nedočkáme tolika krádeží,jen si ty auta prohlídneme. Zarážející jsou zloději se svědomím,nebudu krást auta,co nejsou pojištěný,no to je mazec. Téměř půlhodinová honička s Mustangem sice nebyla vůbec špatná,ale byla až moc dlouhá a vlastně stále to samé dokola. Kdyby byli hlavní postavy aspon trochu sympatický,tak by to bylo mnohem lepší,ale tady šlo jen o to nějak se dopracovat k finální honičce. ()

Reklama

mikulem 

všechny recenze uživatele

Prvních 20 minut je trochu nuda. Jakmile se začnou krást auta, je o podívanou postaráno. Nikdo třeba nezmiňuje honičku s autojeřábem - nádhera a nepamatuji, že bych něco takového viděl jinde. Závěrečná 40 minutová honička na Mustanga, to jsou automobilové orgie. Podle mě je to vedle GRAND PRIX a LE MANS nejlepší film o autech. Smekám. Zlatá 70. léta. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Jsem trošku na rozpacích...na film jsem se těšil, ale následně jsem trošku musel své nadšení utlumit. První část byla nic moc...moc jmen a chaos, kdy nebylo jasné o čem se pořádně mluví. Druhá půlka již byla lepší i když...koukat cca půl hodiny na to, jak jedno auto donekonečna ujíždí policistům mne po čase začalo nudit. Takže největší pozitivum vidím v té hromadě nádherných aut, které se ve filmu objeví... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Konečně se mi podařilo sehnat kompletní film, takže s klidem už můžu napsat, že tahle originální verze je opravdu mnohem lepší, než ta sračka s Nicolasem Cagem. První polovina filmu je sice trochu slabší. Hrubě se seznámíme s jednotlivými postavami a dozvíme se, o co ve filmu jde. Nečekejte ovšem žádný výrazný herecký výkony nebo snad zajímavý dialogy. Herci v tomhle filmu opravdu nejsou to nejdůležitější. Navíc to ani nejsou herci, ale kaskadéři. Druhá polovina nám pak nabídne závěrečnou honičku (i když těžko se to dá nazvat závěrěčná honička, když trvá skoro 3/4 hodiny), která se nedá vůbec srovnávat s ničim, co jsem viděl v jinejch filmech a během který se zničí opravdu hodně aut. Kam se hrabou počítačový efekty. Tady se prostě mačkaj skutečný plechy a auta řídí skutečný lidi. Tohle se snad dá srovnávat jen se záběry opravdových honiček např. na Reality TV. Vadil mi snad akorát trochu zmatenej střih. Na závěr bych chtěl ještě dodat, že z tohoto filmu je sestříhanej videoklip Santos - Camels. __________ po několika zhlédnutích filmu: Postupně sem došel k názoru, že úvodních 60 minut klidně můžete vynechat a dívejte se jen na tu závěrečnou honičku... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Skok s "Eleanor" byl dlouhý 39 metrů. Byl natočen (stejně jako celá honička) bez triků a Halicki si při něm pohmoždil páteř. (Tony.cs)
  • Scéna, kdy Maindrian Pace (H.B. Halicki) narazí do sloupu veřejného osvětlení, nebyla ve scénáři. Tato nehoda byla skutečná. (Tony.cs)
  • V roku 1989 chcel pôvodný režisér H. B. Halicki natočiť aj pokračovanie s názvom "Gone In 60 Seconds 2". Film dostal megalomanský rozpočet a automobilové búračky mali byť ešte veľkolepejšie a film sa dokonca aj začal nakrúcať, dokončiť sa ho nepodarilo. Počas príprav jednej z najnáročnejších scén filmu totiž na pľaci došlo k tragédii. V spomínanej scéne sa mala dramaticky zrútiť vodárenská veža. Avšak lano, ktoré vežu držalo, sa náhle pretrhlo, veža narazila do telefónneho stĺpu, ktorý padol na režiséra a zabil ho. Produkcia filmu bola po tejto nešťastnej udalosti stopnutá a zrušená. Niektoré zo scén ale boli neskôr zostrihané do krátkeho filmu a vydané na DVD. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama