Reklama

Reklama

Obsahy(1)

...jeden muž, jedno auto, krádež která dokáže naštvat až příliš policistů. Kaskadér H.B. Halicki si vytvořil roli přímo na tělo a napsal scénář k jednomu z nezapomenutelných automobilových hitů. Skvělý zloděj a řidic čtyřkolových miláčků si musí poradit nejen s hordou policistů, ale hlavně s neutěšitelným motorem Eleanor (Mustang Mach 1). Eleanor má také hlavní roli v tomto skvělém, dnes již kultovním automobilovém filmu z let osmdesátých. Tento film skýtá nejlepší a nezapomenutelnou 40-ti minutovou automobilovou honičku, při které nejeden policista přijde o dobré jméno... přeji vám skvělou jízdu která vás zaručeně nenechá chladnými! (Tony.cs)

(více)

Recenze (89)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jo, první půlka napůl bez scénáře, postavy máte šumák a filmově vzato to moc nedrží, ta druhá je pak ale totál - honička trvá 40 minut, zboří dopravu a půlku policejních vozů v L.A. :D Hodně cool 1970’s, sympatický jako Halickiho snový projekt, ten dobový carsploitation trůn však pevně drží Vanishing Point. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Konečně se mi podařilo sehnat kompletní film, takže s klidem už můžu napsat, že tahle originální verze je opravdu mnohem lepší, než ta sračka s Nicolasem Cagem. První polovina filmu je sice trochu slabší. Hrubě se seznámíme s jednotlivými postavami a dozvíme se, o co ve filmu jde. Nečekejte ovšem žádný výrazný herecký výkony nebo snad zajímavý dialogy. Herci v tomhle filmu opravdu nejsou to nejdůležitější. Navíc to ani nejsou herci, ale kaskadéři. Druhá polovina nám pak nabídne závěrečnou honičku (i když těžko se to dá nazvat závěrěčná honička, když trvá skoro 3/4 hodiny), která se nedá vůbec srovnávat s ničim, co jsem viděl v jinejch filmech a během který se zničí opravdu hodně aut. Kam se hrabou počítačový efekty. Tady se prostě mačkaj skutečný plechy a auta řídí skutečný lidi. Tohle se snad dá srovnávat jen se záběry opravdových honiček např. na Reality TV. Vadil mi snad akorát trochu zmatenej střih. Na závěr bych chtěl ještě dodat, že z tohoto filmu je sestříhanej videoklip Santos - Camels. __________ po několika zhlédnutích filmu: Postupně sem došel k názoru, že úvodních 60 minut klidně můžete vynechat a dívejte se jen na tu závěrečnou honičku... ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

První polovina je vinou neherců v podstatě o ničem, druhá je naopak zásluhou jejich řidičského umu pastvou pro oči. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, ale především dost nápaditě režírovaný! A také dílo, kterým se bezesporu inspiroval Tarantino. Zřejmě jsem ve znatelné menšině, ale velmi se mi líbila i první část, ve které se rozvíjí "příběh". Žádný příběh tu vlastně ani není, jedná se prostě jen o scény kradení aut. V tomhle ohledu film působí jako kniha Fredericka Forsytha: žádné emoce, ale zato do detailů přesné líčení (zdánlivě nedůležitých) maličkostí. A ty maličkosti zde tvoří celý film. Z toho také vyplývá, že se snímek může kdykoliv vydat nečekanou cestou, třeba rozjet neuvěřitelně dlouhou, 40!!! minutovou honičku, která vypadá, že do děje vůbec nezapadá. Divák si řiká: kdy už asi tak skončí, a kdy se konečně vrátí film k hlavní dějové linii? Jenže to je ono, tady žádný příběh není, takže se není k čemu vrátit. Honička může pokračovat nekonečně dlouho. Především tou honičkou mi film připomínal také výborný Vanishing Point, ale tam je mnohem víc kladen důraz na řidiče a jeho psychiku. Zde je záběrů na řidiče minimálně, režisér se spíš soustředí na scény havárií, toho jak se mačká plech všech těch hranatejch americkejch bouráků, čirá destrukce... PS: Tak jako byl Vanishing point dvouhodinovou reklamou na 1970 Dodge Challengera, tohle je 100 minutová reklama na 1973 Ford Mustang. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Obrovská kultovka.Prvá hodina je filmársky dosť peklíčko.Pri každom dialógu a po každom hereckom geste som sa skrýval hanbou, že na to pozerám pod vankúš rovnako ako keď omylom zahliadnem Búrlivé víno alebo Panelák. Lenže potom nastúpi takmer 40 (!!!) minútová záverečná naháňačka, kvôli ktorej film vznikol a všetko je zachránené. Zrkadlový obraz remaku - ten bol remeselne parádny s dobrými hercami, občasnou vypečenou hláškou ale úplne bez srdca vyrobený na továrenskej linke. Tento originál je strašné B - čko urobené s hroznou chuťou a pre radosť . Bodovo to vychádza síce narovnako ale tento originál víťazí kvôli sympatiám. 7/10 P.S. videl už niekto film, kde je jediným hercom v titulkoch uvedené auto? ten film je proste cool ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"WHAT'S YOUR NEW GIRLFIEND'S NAME? I'M GOING TO NAME THIS CAR AFTER HER BECAUSE SHE IS A WRECK TOO." ------------ Takmer 40 minútová naháňačka je už filmovou legendou, rovnako ako aj žltý Mach 1 a meno Eleanor. Halicki si splnil sen a nepotreboval na to ani Shelby GT500. Oba filmy verne zachytávajú svoju príslušnú atmosféru. Tu sú to 70. roky a v Senovom počine prístavné LA na začiatku nového milénia. Druhý film dominuje v dialógoch a príbehu, viac menej sa aj snaží vykresliť postavy, tu sa nič z toho nedeje. Nechcem tvrdiť, že o nič iné, ako tú opojnú naháňačku nejde, no nič viac v tom nevidím. A vôbec mi to nevadí. ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Ty zvonáče a boty na podpatku a kníry a kotlety jsou hroznej kult. Příběh se točí kolem nějaký pojišťovací společnosti ale jinak je to v podstatě stejnej koncept jako novější remake, který přímo cituje některý scény (rozfoukání koksu, tygr / hadi atd). Nakonec tam to auto skočí a rozbije se. Heh ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Herecky i příběhově tupé až hanba, ale o to v tomhle filmu vůbec nejde. Proč? Protože auta, machos a honičky! ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Gone in 60 Seconds je diletantská filmová záležitost v režii kaskadéra, kterého nezajímá charakteristika postav, jejich pozadí, ani jakákoliv „klasicky“ pojatá zápletka, ale čistě jen akce a znovu jen akce. Proto se v první půli dočkáme jen stylového slepence scén krádeží desítek aut a poté v druhé půli přichází zřejmě nejlepší honička, kterou kdy filmový pás zachytil. Neuvěřitelných téměř 40 minut nepřetržité akce přebíjí veškeré rozpačité dojmy z předchozího dění a celé té jalové zápletky. Filmy nemusí mít vždy tradiční formát, občas filmař dokáže divákům vytřít zrak jen syrovým, avšak poctivým a propracovaným provedením. A tohle je ten případ. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Asi budu hodnotit spíš kvalitu automobilové honičky a výkon auta, protože hodnotit film by působilo možná až nepatřičně. Dle mého názoru se vyskytují ve filmu jen samí neherci, kámoši hlavního kápa filmu H.B. Halickiho. Děj tvoří z jedné poloviny jakýsi příběh o velké krádeži aut, kterou se posléze více zabýval remake s Cagem. V remaku se tvůrci pokusili dodat postavám charaktery, motivaci a já nevím co všechno ještě, ale trochu vojebali závěrečnou honičku, která v remaku z roku 2000 při svých 10ti minutách vyzní oproti původnímu skvostu jako tichý psí pšouk. 30ti minutová honička je naprostým unikátem. Bohužel ji trochu degraduje místy nesnesitelný soundtrack let sedmdesátých, občas také zmatený střih. Moc se mi ale líbilo, jak Halicki během honičky zdůrazňuje, že ve všech autech sedí lidé - zranitelné bytosti. Během akčních scén zobrazuje i úrazy a neštěstí, ke kterým by taková nebezpečná honička v ulicích města vedla ve skutečnosti. Vůbec celý film má takový zvláštní dokumentární nádech. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Zatím, co já už to s filmem pomalu ale jistě vzdával, jelikož mě to nudilo jak prase, příběh mě moc nebavil o nějakých zlodějích co nudně kradou auta.. ale najednou prostě obrat jak kretén, týpek čornul žlutýho mustanga a už se jelo! Honička libová jak debil, nemohl jsem z toho spustit oči a taky jsem nemohl uvěřit svejm vlastním očím, že ten film se vyvinul v něco takovýho. Pro milovníky honiček jak dělané.. prostě me to dostalo. Bohužel ta hodina předtim to prostě dosrává. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jako film to je sice průměr, avšak vše vynahrazuje cca 40 minutová (skoro půlka filmu) automobilová honička, která se nese v klasickém duchu filmů 70. let a je při ní zničeno několik desítek aut. Pro milovníky automobilových honiček rozhodně povinnost. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Halicki nie je režisér, scenárista ani herec, len kaskadér, ktorý mal veľkú túžbu natočiť film s veľkou automobilovou naháňačkou. Tak aj vyzerá celý projekt. Otrasný film bez hlavy a päty, bez štipky nápaditosti a umu, z hereckými vstupmi akoby zo starého porna, musí byť útrpný pre každého diváka. Keď však príde na očakávanú naháňačku, konečne nastane parádna jazda. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Herecky nic moc, filmařsky taky žádný zázrak, ale ta honička s Mustangem v celé druhé polovině filmu je prostě parádní. Žádné stojící auta před předtočeným pozadím nebo snad zelené plátno. Tohle je čistá kaskadéřina. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Asi jsem do filmu vsadil víc úspor, než je zdrávo. Víte, vždycky když vsadíte vysokou částku např. do loterie, či na dostihy, nevyhrajete nic. Bůh, nebo spíše život vám to nedopřeje a přesně tohle je můj případ, akorát, že v jiném slova smyslu. // Na tu dobu však chci pochválit tu "nekonečnou" honičku, Mustang byl k sežrání, kamera je úplně v pohodě, všecko stabilní a to je jenom dobře a hlášky jsou taky super, dokonce postavy se chovají opravdově a realisticky, jak poldové, tak zbytek. // Zbytek jsem ignoroval. A co zbytek, vlastně aj celou honičku. Navíc, ta první polovina je otřesná, má to úplně odfláknutý děj a herecké obsazení prostě nemá charizma a je nesympatické, navíc tady není žádná atmosféra a honička na mně působila naprosto obyčejně a byla až moc zdlouhavá, jako tenhle film a tolik zbytečných scén, co tu bylo. Např. sleduji honičku a asi 500x mi do toho naskočí nějaká buchta z novin, chudé dialogy mezi civilisty, achjo a do toho úplný zmatek v postavách. // Bohužel, zklamání na celé čáře. Obdivuji hlavního hrdinu, nemá sice charizma, ale nenechal se zaskakovat kaskadérem a to je co říct, ale co z toho když film je natahován, jako nit?! Nebavilo mně to, škoda, dvojku asi vynechám. 2/10 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

´´Úvodná´´ hodinka filmu je dosť nudná a ani samotné krádeže áut nemajú spád či nápad. Najväčším lákadlom sú automobilové naháňačky, lepšie povedané záverečná ultranaháňačka, ktorá je naozaj slušne zrežírovaná a ´´zahraná´´. ()

Torision 

všechny recenze uživatele

První hodina byla skutečně utrápená. Nebyla nijak dobře napsaná a už vůbec ne zahraná a ani se v ní toho moc neděje. Řeší se tam něčí svatba, nějaký ptákoviny s pojišťovnama a občas se tam ukradne nějaký auto. Vlastně jediná zajímavější část tam byla, když se ukradne auto, o kterým se pak zjistí, že je plný heroinu a rozhoduje se, co s ním. Posledních zhruba 35 minut je ovšem solidní zábava a perfektní naháněčka, na který se režisér fakt vyřádil. Žádný speciální efekty, jenom adrenalin a kaskadéřina, při který se rozbije víc aut, než za 8 sérií Kobry 11. Takže jestli kvůli něčemu stojí tuhle původní verzi vidět, tak jen kvůli tomuhle, ale jako film to žádná pecka není. ()

Reklama

Reklama