Reklama

Reklama

Obsahy(1)

...jeden muž, jedno auto, krádež která dokáže naštvat až příliš policistů. Kaskadér H.B. Halicki si vytvořil roli přímo na tělo a napsal scénář k jednomu z nezapomenutelných automobilových hitů. Skvělý zloděj a řidic čtyřkolových miláčků si musí poradit nejen s hordou policistů, ale hlavně s neutěšitelným motorem Eleanor (Mustang Mach 1). Eleanor má také hlavní roli v tomto skvělém, dnes již kultovním automobilovém filmu z let osmdesátých. Tento film skýtá nejlepší a nezapomenutelnou 40-ti minutovou automobilovou honičku, při které nejeden policista přijde o dobré jméno... přeji vám skvělou jízdu která vás zaručeně nenechá chladnými! (Tony.cs)

(více)

Recenze (89)

Wally 

všechny recenze uživatele

Jsem trošku na rozpacích...na film jsem se těšil, ale následně jsem trošku musel své nadšení utlumit. První část byla nic moc...moc jmen a chaos, kdy nebylo jasné o čem se pořádně mluví. Druhá půlka již byla lepší i když...koukat cca půl hodiny na to, jak jedno auto donekonečna ujíždí policistům mne po čase začalo nudit. Takže největší pozitivum vidím v té hromadě nádherných aut, které se ve filmu objeví... ()

Mol 

všechny recenze uživatele

I SHOULD HAVE READ MY HOROSCOPE THIS MORNING! Těmito slovy začíná zřejmě největší filmová automobilová honička EVER! Začátek filmu je přeci jenom trošku nuda a postavy se mi celkem pletly. Navíc scéna, kde jde Maindriane kolem řady všech těch nablýskanejch kradenejch aut, je podle mě zbytečně prostříhána záběry na Pumkin a navíc do toho hraje příšerná hudba. Myslím, že stačilo jen kdyby kolem těch aut šel v jednom dlouhém záběru a bez hudby. Prostě jen klapot bot. Bylo by to stylovější. Když ale začne ta slavná honička, tak to je o něčem jiném. Bohužel tu hraje taky ta příšerná hudba, až na pár záběrů. Mohli se inspirovat Bullitem a nechat jen burácet motory. Přesto vás to strhne a tu hudbu ani nevnímáte. Záběr na kopec z poza kterého jsou slyšet jen motory, se za chvíli vynoří Mustang Eleanor s tuctem policejních aut za zády. Nepopsatelná záležitost. To se musí vidět. Přišlo mi to jako když lovci honí divokou šelmu. Snaží se jí uštvat. Další pamětihodný záběr je rozhodně skok přes vrak auta. Hodně savage záležitost. Mno a konec je fantasticky úsměvný. Dnes už se nic takového nenatočí. Ty sedmdesátá léta a koráby, které ztrácely disky kol v každé zatáčce už prostě zmizely. It's gone, but not in 60 seconds, but over 40 years. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

60 sekund s Cagem jsem kdysi viděl v roce 2000 ještě na videu a od té doby ani jednou. Celkem fajn film, ale radši jsem měl akční filmy se střílením a souboji než s honičkama a to platí v podstatě dodnes. O originálu jsem neměl tušení než jsem začal projíždět retro filmy. A je to v podstatě amatérská verze téhož - partička dobře organizovaných a krytých zlodějů musí ukrást v šibeničním termínu 50 drahých aut. V podstatě je to 55 minut mizerného, amatérského filmu s neherci, ovšem poté vypukne 40minutová!!! finální honička a je to masakr. Záběry ze všech úhlů, tuny zničených aut, reakce lidí, záchranářských složek, novinářů, zranění, měnící se prostředí. Zpočátku po hrdinovi jde jedno auto, na konci jich jsou desítky. A světe div, jak to dopadlo mě příjemně překvapilo. Takže ač nejsem fanda do auťáků a honiček a předchozí děj stál za prd, musím uznat že něco podobného jsem snad v životě neviděl a to si zaslouží 4* respekt. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Kam se na tohle hrabe Nicolas Cage, tenhle klenot ani po 35 letech neztratil nic ze svého lesku. Sice první polovina působí lehce nudně, občas komicky, a víceméně spíš jako návštěva nějakého drahého autosalonu, ale když se spustí zdánlivě nevinná honička, je fakt nářez v co všechno se to vyvine. Klasika, kterou je nutno vidět, ať už máte rádi jakákoliv auta. ()

Gothar 

všechny recenze uživatele

Prva polovica filmu je dost velka nuda, druha zacina slubne, ale ta nahanacka je prilis monotonna. Nekamenujte ma, ale myslim, ze remake s Cageom je lepsi. Ma viac vtipu, lepsi scenar a lepsie natocenu finalnu nahanacku. A nie je to len tym, ze by mali lepsiu techniku, pretoze aj finalna nahanacka vo filme Bullit (1968) je zaujimavejsia. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Kaskadér H.B. Halicki napsal scénář, chopil se režie, film produkoval a zahrál si hlavní roli. (Tony.cs)
  • Scéna, kdy Maindrian Pace (H.B. Halicki) narazí do sloupu veřejného osvětlení, nebyla ve scénáři. Tato nehoda byla skutečná. (Tony.cs)
  • Filmová honička trvá téměř 40 minut, díky čemuž je i 4 dekády po vzniku filmu považována nejdelší automobilovou honičku ve filmové historii. (Tony.cs)

Reklama

Reklama