Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film pojednává o životě slavného rapera Tupaca Amaru Shakura, který se i přes těžké rány osudu stal doslova rapovou legendou a zanechal po sobě obrovský odkaz, který i v současnosti stále rezonuje a hýbe dnešním světem. Film tak zachycuje Tupacovo dětství, dále jeho rychlý úspěch a rivalitu v hudebním průmyslu a v neposlední řadě i jeho tragickou smrt. Ale především je to příběh muže a básníka, který chtěl žít jako anděl i navzdory tomu, že jeho život byl obestřen mnoha démony. (Makaveli92)

(více)

Recenze (28)

verbal 

všechny recenze uživatele

Válka o planetu opic je dokonalým popřením všeho, co dosud o tomto tématu bylo … Ups, tak pardon, to jsem si jen nedopatřením spletl film! Tohle je naprosto, ale naprosto přesný a ani trochu nezkreslený životopis nekulturního agresivního hovada a čokorecitátora dementních, polomongoloidních a arytmických básniček do stále stejného duc duc duc s příznačným jménem Tupák. Negrorasistická agitka, ve které je vyrachtaný animální dobytek vylíčen jako zádumčivý yntelechtuán, citlivý altruista a Luther Kong ryloudyt, jenž svým semidebilním přednášením glorygloryalelujá hrdinně vzdoruje bitchi otrokáře a který „ve skutečnosti“ ani trochu netípnul šestiletého černouška (nedal bych moc za to, že to bylo právě ono inkriminované Brendino dítě), v životě nikoho neznásilnil, ani náhodou nikoho nepostřelil či neohrožoval zbraní a nikdy!!! nepřechovával ani menší množství než malé. To si totiž všechno jen vymyslely ty bílé kurvy, co ghettech schválně nechávají množit štětky s dýlerama, a pak se o jejich potraty odmítají sociálně starat a sveřepě jim upírají vzdělání, ač ty by určitě nejradši chodily na vysoké, makaly jak barevné a byly by s chutí nesporným přínosem a pilíři pro celou společnost. Kvůli těm lhostejným sviním skončily veškeré asimilační pokusy zase ghettem, protože z mírumilovných, čistých a spořádaných integračních čtvrtí ti zasraní nepřizpůsobiví rasisti sprostě zdrhli jen a jen proto, že sousedé překročili povolenou dávku pigmentu (a to si vedle Asiatů klidně dál bydlí), tudíž těm chudákům nezbývá nic jiného, něž zase šlapat, dýlovat, gangstovat, střílet se mezi sebou padni komu padni a sociálně tklivě přednášet lingvistické a gramatické paskvily. A když si ostatní čokobratři a pár mozkově deficitních bílých socek u té nesmírně sofistikované recitace začne podupávat do rytmu, z necivilizovaného vymaštěnce Tupáka je rázem bojovník za svobodu a práva všech negroameričanů, kulturně sociální fenomén a jeho nejlepší kámoška, snad nejslizštější, nejhloupější a nehysteričtější ebenová příšera evrmejd - Džáda Pičr, toho času Kovářová (chudák Wilík), může pořádat všechny ty antirasistické tryzny a bojkotovat Osraly, páč jsou málo černé. K totálnímu vytunění celé té frašky by se mohla příště angažovat v Hnutí za odrasističtění pohádek a pro vlastní zviditelnění s vervou prosazovat ústavní změnu lidové slovesnosti, neboť Ježíš, Pítr Pan, Fazolový Džek, Lesní víly, Medvídek Pů, Sněhurka, trpajzlíci a Superman byli ve skutečnosti negři. No, jen jsem čekal, jestli to ta tendenčně demagogická černoprodukce dotáhne k dokonalosti a ruka s kvérem, co zrušila chudákovi Tupákovi recitační kroužek, bude Čárltna Hestna. Nestalo se tak, tudíž tomu nasolím dvě krásně hnědé (abych náhodou nestranil Indiánům) hvězdy, protože ta komická Bajka o kultivovaném Tupákovi vcelku odsejpala. Ale příště chci tu o Černé Karkulce. S bílým vlkem! ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Vyborny kasting na hlavnu ulohu. Clovek by aj vazne uveril, ze Tupac je furt medzi nami ;) velmi slusne podany pribeh s "nadychom neutrality" vo vztahu k pricine Shakurovej smrti. Chcem pokracovanie... ;-/. P.S. Verbal, vopicu mas medzi nohami a hlavne v hlave... ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Rap mám ráda, ale Tupaca jsem nikdy moc nemusela. Nicméně film je to povedený. Tedy až na hodně nepovedený výběr herce ztělesňujícího Snoop Dogga, podobnost nulová. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý mal byť oveľa oveľa viac. Výsledne je to podľa mňa celkom okey, no jednoznačne nezanechá film ten wow efekt, v ktorý som veril. Ako sa tu už spomenulo, tak nedá sa neporovnať s filmom "Straight Outta Compton", ktorý je o niekoľko levelov vyššie. Výber hercov je dosť dobrý a Demetrius Shipp Jr. pôsobí na mňa ako skutočný Tupac. To je veľké plus. No súčasne má film obrovské problémy so svojim tempom. Trvá viac ako dve hodiny a je natočený veľmi pomalým štýlom, kde sa veľa vecí stihne udiať v prvej polke a veľa období jeho života viac menej preletíme. A potom sa divíme, prečo sme skončili sotva 30 minút ďaleko, keď to pôsobí už minimálne ako keby sme boli v polovici filmu. A je to veľmi rozsypané. Keď sa to v druhej polke trošku ustáli, tak sa to zlepší, no reálne to neprichádza dostatočne včas na to, aby som film ohodnotil pozitívne. Hudba je dobrá a trošku nám miestami aj dotvára pozadie jednotlivých songov, čo skutočne dáva tomu dobrý dojem, no mám pocit, že z flmu sa dalo vyťažiť oveľa oveľa viac. Neviem koho je to chyba, no jediné čo viem je, že je to tohto roku druhý film od Bennyho Booma, a ani "48 Hours To Live" neurobil dobre. Tento film je síce na lepšej úrovni, no to o ňom moc nehovorí. Ak ste fanúšikom Tupaca a jeho hudby, myslím, že v tom niečo nájdete. Ak nie, tak sa tomu vyhnite. A ak máte otvorenú myseľ, možno vám to príde pozerateľné, ale nie moc zaujímavé, ako napríklad aj mne. Hodnotenie: C ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Jestli máte rádi hudební životopisná dramata, tak se to líbit bude. Pokud do toho máte rádii Hip Hop nebo vyloženě 2Paca, tak budete doma. Já dvěPacky nějak nemusím, ale celkově jde o fajn informační film pro ty, kteří tuhle rapovou legendu neznají. Já jeho story neznal a užil jsem si to. Bohužel to ale ani z daleka nemá na Straight Outta Compton. 4* a.k.a 85% ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Najslabšie spracovanie oproti iným filmom o raperoch. Všetko je na priemernej úrovni a zaostáva to hlavne v emočnej stránke. Často film pôsobí lacno a nemá ani jednu údernú scénu. Koniec pôsobil chladne a to mali v rukách veľmi silnú vec ktorá mohla zachrániť dojem. Ako diváka a fanúšika ma All Eyez on Me nevedelo vtiahnúť a jedine čo fakt vyšlo bolo obsadenie hlavnej postavy. Tá podoba je neuveriteľná. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Určitě nejhůř zpracovaný film o zahraničním raperovi, co jsem viděl. I když tuhle hudbu poslouchám, tak mě mrzelo, že se ta hudba zase tolik neřešila než jsem myslel a 2PAC tam neměl moc prostoru na pódium. Je to legenda, tak jak jeho tracky. Dávám 40% ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale filmy s Tupacem a okolo něj mě prostě zajímají. Nezdálo se mi to navíc špatné jako hodnocení, takže plná. ()

filokk 

všechny recenze uživatele

Verbal je dilina a asi fanoušek Pepíka Zímy, ta jeho sračka se nedá ani dočíst do endu blbeček. Konečně film o Legendě rapu Tupacovi, toto ale trvalo ,až je to neuvěřitelné cca 20 let po smrti. Jasně mohlo to bejt natočené s trochu větším rozpočtem za mě ,ale very good PACK FOREVER ()

Gore 

všechny recenze uživatele

Mám rád životopisné hudby a nesnáším rap. To na úvod. Proto hudební složka se mi nelíbila, ale vzhledem k tomu, že film je o rapujícím zpěvákovi, tak je nezbytná a musím ji akceptovat. Film sice nedosahuje kvalit jako např. Straight Outta Compton, který mě filmařsky bavil mnohem více, ale na druhou stranu průser to taky není. Je skvěle obsazený, hlavně ústřední postava 2Paca je stejná jako originál (z dob MTV, kdy to ještě byla hudební stanice, si pravého 2Paca pamatuju), ale i menší role jsou dobře obsazené. Příběh se místy vleče, ale pár silných momentů obsahuje. Prospělo by mu menší zkrácení, hlavně v těch nudnějších pasážích a i songy bych pokrátil. Adekvátní hodnocení je mezi 3 a 4 *, ale kvůli pár drobnostem (jako že z 2Paca nedělali žádného svatouška, ale pořádného přitroublého MTF) se přikloním k příznivějšímu hodnocení. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Životopisné filmy mám ráda, jen bych potřebovala pořádnou záruku toho, že jsou zcela a naprosto pravdivé. Vykreslení Tupaca pomalu jako svatého mi úplně nesedělo, ale budiž. Přesto jsem si i jeho příběh, stejně jako mnoha jeho "kolegů", dost užila, protože je to pro mě velmi silný příběh. Oceňuji nejednoznačnost Tupacova konce; nějaké indicie ve filmu sice předhozeny byly, ale to, jaký závěr si z nich udělá, je jen na divákovi. Nemyslím si, že by snímek All Eyez on Me měl co říct i těm, kteří americkému (ani jinému) hip hopu a jeho představitelům neholdují, a to je z mého pohledu škoda. Ti, kteří mají o podobná témata zájem, by ale mohli být docela solidně uspokojeni. Mě film dostával i podobností hlavního představitele s jeho reálným předobrazem. ()

BuchtiCZ 

všechny recenze uživatele

Určitě nezbytnost pro fanoušky hip hopu, ale ve srovnání s filmem Notorious o Biggie Smallsovi nebo Straight Outta Compton o NWA je to filmařsky hodně podprůměrné a vizuálně to většinou působí jako tv produkce. Pozitivum je, že Shipp hraje dobře a muzika je výborná, ta ovšem není zásluhou tvůrců. ()

MAAUZ 

všechny recenze uživatele

Všichni, co posloucháme hip-hop a rap, bychom měli vědět, že Tupac Shakur byl revolucionářem a průkopníkem rapu v 90. letech. Stihl toho fakt mraky do svejch nedožitejch 26 let, takže se před nim hluboce klanim. Tupac mě tu bavil, ale film o něm mi nepřinesl moc užitku a nových faktů. Třeba například oproti Notorious byl slabší, ačkoliv ho Demetrius ztvárnil reálně. Díky filmu jsem si rád zavzpomínal na střední školu, kdy jsem ještě nosil široký kalhoty Makaveli s portrétem 2Paca na nohavici. Bohužel mi ale nesedlo provedení filmu. Na jeho tour/koncertech mi neladila hudba spolu s kamerou a střihem. Prostě to nemělo JUICE, takže mi to bylo všechno tak nějak šumák.. Filmu by rozhodně prospělo, kdyby ho režíroval George Tillman Jr.. ()

Dudackoo 

všechny recenze uživatele

Film o 2pacovi. Je to pre mna legenda rapovej hudby a tento film z mojho pohladu nemal chybu.Skvele zahrané, skvele obsadené, hudba to bez debaty (odporucam pozriet na 5.1). Túto vyše dvojhodinovu jazdu som si užil aj napriek tomu že mi vela faktov o jeho živote boli zname už vopred.Tak isto ako film o Biggiem dostal odomna plne hodnotenie tak aj All Eyez on Me berie 5*. Legends are gonna live forever. ()

petrsponar 

všechny recenze uživatele

Ano kurva!!2pac, film o velké Legendě která toho za svůj krátký život stihla ale tolik..film All Eyez on Me nese ducha Tupaca během celého filmu..aspon já jsem to tak cítil.. Demetrius Shipp Jr./Tupac Shakur byl velice skvělý měl charizma fakt jsem věřil že to je skutečný Tupac..hudba skvělá hity od Tupaca co neomrzí..to jsou však velké plusy..má to i své mínusy tak třeba hodně málo prostoru Jamal Woolard/Notorious B.I.G ..první polovina byla právě i uspěchaná. a byla i taková bez nádechu a to byla škoda bylo tam spousta nejasností...ale od půlky filmu se to rozjelo a šlapalo jak mělo....a to byla záchrana..celkem je to i zklamání..velké zklamání čekal jsem mnohem víc od tohodle filmu hlavně když to je o takovéto legendě...i poto dávám zbytečných 6.9/7z10. R.I.P. TUPAC AMARU SHAKUR.... 4 hvězdy za skvělí výkon co předvedl Demetrius Shipp Jr.Jakožto opravdu velký fanoušek Tupaca o kterém toho vím všechno je toho tady dost špatně.. ()

Panther49 

všechny recenze uživatele

Bohužel tohle se nepovedlo. Ve dvou hodinách dát celej Pacovo příběh je nemožný, scénář lítá od jednoho k druhýmu, je tam spousta nesmyslů, nejvíc mě bavila muzika, za kterou ale filmaři nemůžou... Čekal sem podobnou kvalitu jako u Notoriouse nebo SOC, ale té se tahle slátanina ani trochu nepřibližuje. Pac by si zasloužil skvělej film, tak snad někdy jindy, kdy se toho zhostí lidi, který nebudou chtít znásilňovat odkaz legendy. RIP. ()

K1NGSLAYER 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se jakožto velký fanoušek gangsta rapu těšil už od jeho oznámení. Trailer mě pěkně navnadil na to, že to bude pořádná pecka. Kvalitně to sice nemá na Straight Outta Compton, ale je to opravdu blízko. Strašně se mi líbí jak jsou určité snímky doprovázené Pacovou hudbou. Demetrius Shipp Jr. na mě působí jako skutečný Tupac. Lepšího herce snad ani vybrat nemohli. Co mě ale trochu zaráží je tempo filmu. Hodně se toho událo v první půlce, a druhá půlka byla vlastně jenom o Death Row a o jeho (nepovažuji to jako spoiler, protože kdo zná Paca tak ví) smrti. Věřím, že když si to pustím víckrát jako Straight Outta Compton, dám tomu vyšší hodnocení. Ta pátá hvězdička tam není skrz to, že při jeho smrti dali naprosto nehodící se hudbu. Teď vám napíšu, proč má tento film tak "nízké" hodnocení. Je to z toho důvodu, že to hodnotí přesně takoví šašci jako je verbal, kteří o rapu slyšeli možná tak z rádia, a absolutně neznají rapovou historii a film zhlédli "na silu", aby měli co hodnotit. Chápu, že sis musel zase napsat pár slovíček, kterým ani ty sám nerozumíš, ale nepiš to k filmům, u kterých nevíš o jejich tématice ani sebemenší hovno. Děkuji. ()

pollstro 

všechny recenze uživatele

Během prvního traileru na All Eyez on Me jsem nevěřícně seděl a nemohl jsem uvěřit tomu, že bych se konečně dočkal kvalitního ztvárnění života Tupaca Shakura, který je dle mého názoru nejvýznamnější postava rapu, která dokázala zahýbat celou Amerikou a poukázala na opravdové problémy tehdejší společnosti. Na úvod chci říct, že jsem obrovský obdivovatel a fanoušek 2Paca a jeho život je vskutku neuvěřitelný a opravdu zajímavý. Je to osobnost, která si prošla opravdu těžkým životem a navzdory všem překážkám dokázal svoje zážitky a své pohledy na svět přenést do hudby, kterou poslouchali neskutečné množství lidí a dokázala jim otevřít mysl a zamyslet se nad jeho texty. Je pravda, že pro někoho je to osobnost vskutku kontroverzní, jelikož jeho hudba probouzela v lidech jistou anarchii vůči společnosti. Dle mého názoru to byl především člověk, který se nebál poukázat na opravdové problémy společnosti o kterých se takřka na veřejnosti vůbec nemluvilo a on byl jediný, kdo šel s pravdou ven a ukázal světu, jaký skutečný život se skrývá v ulicích USA. Doufal jsem, že se konečně dočkám filmu, který bude schopen zachytit určitou část jeho života. Bohužel jsem se dočkal filmu, který mnohdy chaoticky zobrazuje jeho celý život a to se stává důvodem toho, že mnoho těch scén je zbytečných, nudných a nezáživných. Dle mého názoru stačilo vybrat tu nejdůležitější část v jeho životě a zaměřit se především na ní. Nechápu, z jakého důvodu musí divák vidět úplné dětství 2Paca, které zabralo přinejmenším půl hodiny z celého filmu. Nebo také příběh jeho matky, který byl také místy až moc do detailu podrobný. Tyto věci, když se všechny sečtou, tvoří opravdu velké mínus na tomhle filmu. Již od samotného začátku měl film jisté předpoklady k tomu, že nebude tak úspěšný. Aby se takřka neznámý režisér zhostil takhle složitého životního příběhu může být jedině známkou toho, že to nemůže dopadnout dobře, což se nakonec tak opravdu stalo. Herecké obsazení dle mého názoru skvělé, Demetrius Shipp Jr. v některých scénách vypadá opravdu jako sám 2Pac, což mě neustále překvapovalo. Snímek samozřejmě obsahoval hudbu 2Paca a líbilo se mi, že pokaždé bylo vysvětleno, jak daný song vznikl a co bylo tím důvodem, což je podle mě skvělé, protože rap je především o textech a když film divákovi vysvětlí, co bylo příčinou vzniku oné písničky, tak můžu jedině chválit. All Eyez on Me rozhodně není špatným filmem, to opravdu ne. Fanoušek 2Paca si snímek užije, užije si skvělý soundtrack a dozví se mnoho dalších zajímavostí z jeho života. Na druhou stranu člověk, který se absolutně nezajímá o rap by se měl tomuto filmu vyhnout opravdu velkým obloukem. Za mě mírné zklamání, ale přesto hodnotím film kladně. Bohužel si budu muset na opravdu kvalitní film ze života 2Paca ještě pár let počkat. "The first time we talked on the phone and you agreed to these interviews, you said, and I quote, “If they kill me, I want the people to have every drop. I want them to know the real story.” All I’m trying to do is tell your real story." () (méně) (více)

Reklama

Reklama