Reklama

Reklama

Šílenec

(neoficiální název)
  • USA Madman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dětský tábor, skupinka lidí kolem ohně si vypráví strašidelné historky na dobrou noc. Když tu jeden drzý mládežník zvolá jméno místního masového vraha. Podle legendy se totiž traduje, že onen „Madman Marz“ kdysi pozabíjel celou svoji rodinu a byl oběšen, jenže jeho tělo do rána zmizelo z oprátky. A tak běda tomu, kdo ho přivolá… A také že ano, naši hrdinové začnou být jeden po druhém masakrováni. (ČSFD.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Tak tu mame dalsiu taborovu vyvrazdovacku na lesnej chate a opat s nulovym dejom a postavami. To by este tak velmi nevadilo ale samotna atmosfera a napatie fungovali len na pol plynu. Skratka cele to je az prilis priamociare- za kazdou vrazdou nasleduje zopar tupych dialogov a tym sa vcelku slusne budovana atmosfera nici. Herci-amateri nemaju co hrat, divak s nimi nema moznost sympatizovat (bolo mi suma fuk koho ta vlasata yetiovska "opica" odrovna co by sa stavat nemalo) a nizkorozpoctovost z tohoto becka citit na mile daleko. Co sa mi vsak paci velmi je sposob akym v 80. rokoch osvetlovali scenu. Na tie modre svetla sa strasne dobre pozera. Iste, dnes sa takto neosvetluje z dovodu ze to posobi neprirodzene ale z vizualneho hladiska je to rozhodne plus. K dalsim kladom si treba priratat zopar krvavych zaberov a syntakovu hudbu. 45% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Klasická vyvražďovačka, kde skupina lidí se chová jako banda hovad (scénárista musel být padlý na hlavu) a chodí po jednom na porážku. Divák si celou dobu vpodstatě tipuje, kdo zařve jako další. Některé postavy jsou tak vyděšené, že jsem měl pocit, jako by je režisér nechal opravdu vylekat k smrti. Tematicky velmi blízké Pátku 13., z jehož úspěchu chtěl Madman určitě těžit. Dokonce i hudební doprovod (Stephen Horelick) si z Pátku vybral zlověstný šepot, byť mírně elektronicky upravený. Gore efekty jsou vcelku vydařené, vraždící monstrum již tolik ne. Bosá chodidla jsou evidentně z gumy a nazouvací, nestvůrné ruce pak dotváří viditelné rukavice, které mají představovat kůži...škoda. Kromě masakru nabízí snímek několik vydařených scén navozujících správnou atmosféru strachu (bloudění některých postav v lese a úprk před monstrem). Neštěstím je, že hlavní hrdinka se na poslední chvíli zachová jako blbá blondýna (autor scénáře by zasloužil zmrskat kovovými pruty). Režisér obsadil film nepříliš pohlednými ženami, a tak se více přiblížil realitě. Na druhou stranu v tomhle typu filmů nejsou krásné ženy vůbec na škodu. ()

Reklama

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Stále skvelý 80s slasher, ten druh, na ktorý slasher fans spomínajú s nostalgickou slzou v oku, a stále si ho radi pustia. Cheesy chovanie postáv, to k tomu patrí, ale aj nádherná jesenná lesná atmosféra, skvelý killer zo sekerou, jednoduchý, ale výborný príbeh a gore a masky, ktoré dajú spoľahlivo dole všetko dnešné CGI. Výborne natočené, hlavne nočné zábery v tmavej a modrej farbe, starý dom v lesoch, tábor neďaleko. Balzám na dušu pre old school horor fans! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Slušnej slasher, zaměnitelnej s téměř jakýmkoli jiným kempovým slasherem (proto ten subžánr nemám moc rád), jehož velikou výhodou je to, že vraždí takovej mohutnej znetvořenej týpek se sekerou a celej se odehrává v noci v lese. Takže o atmosféru je postaráno - a je opravdu docela povedená. Na druhou stranu děj a postavy jsou tak neskutečně debilní, že se divák až zdráhá uvěřit, že ho nešálí zrak. Dneska už by naštěstí demenci takovejch rozměrů snad žádnej tvůrce nedovolil. V podobných exkurzích do let minulých se to však zkousnout dá. Takže 3 hvězdy. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Značne jednotvárny slasher ozvláštnený úvodným predslovom pri ohníku, z ktorého sa divák čo to dozvie, bol dobrý hneď na dve veci. Jednak Joe Giannone v celku hravej forme predstavil svoju postavu Madmana Marza, tým pádom je všetko jasné hneď už na začiatku a rozum v ďalšom priebehu len odpočíva. Súčasne táto historka poslúži ako dobrý spôsob nahnania strachu malým, lesným táborníkom, ktorých dostať do postele bez pípnutia nie je žiaden problém, čo samozrejme hlavne ocenia ich opatrovníci (avšak nijak šťavnato :/). V lese tej noci začne úradovať Madman a maratón o najväčšiu nelogickosť sa začína. Nutno povedať, že v tomto smere si tieto dva súperiace tábory nič nedarujú. To, čo by som pochválil je napríklad ten úvod spolu s originálnou hudobnou témou (Madman song), a pár mord efektov. Podpriemer. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Původně se počítalo s natočením pokračování, ale nakonec se od dalšího filmu upustilo. (JasonIX)
  • Počas natáčania sa narodil Paulovi Ehlersovi syn Jonathan. Ten obdržal správu o narodení počas natáčania jednej scény a naplnený radosťou a vzrušením sa rozbehol ísť do nemocnice za svojim potomkom. Nevadil mu ani fakt, že bol celý od falošnej krvi. (beso74)
  • Původně měl být film založen na legendě zvané Cropsy Killer Legend, ale tato legenda byla již dříve zfilmována ve filmu . (Chatterer)

Reklama

Reklama