Reklama

Reklama

Ercole contro i figli del sole

  • Španělsko Hércules contra los hijos del sol (více)

Herkules (Mark Forest) tentokrát paradoxně v dobrodružném filmu žánru peplum nebojuje na evropském kontinentu, ale mezi indiány v Jižní Americe. Vyplaven na neznámém břehu je zajat divokými bojovníky a následně osvobozen Inky, dětmi Slunce. Říše je rozložena neustálými boji o trůn, na který se dělá nárok krutý Athahualpa. Ten chce obětovat pro svůj úspěch svou dceru Yamiru bohu Slunce. Herkules se postaví na stranu legitimního dědice trůnu Maythu (Giuliano Gemma) a válečnou převahu nepřítele vyrovná stavbou válečných strojů známých z Evropy. Bájný hrdina osvobodí Yamiru a zachrání ji před smrtí. Po válčení přijde na řadu i láska mezi Yamirou a Herkulem. (curil)

(více)

Recenze (4)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Chcete vidět asi nejpitomější a zároveň nejpodivnější sandál, tedy alespoň z těch Forestových? Kindar l'invulnerabile je výborným kandidátem. Herkules se jednoho dne probudí na neznámém pobřeží poté, co pravděpodobně ztroskotal. Hned se na něj vrhnou jacísi indiáni (!), před nimiž ho zachrání až "Synové slunce", kteří jsou pravé incké krve. Úplný konec, ale na druhou stranu jsem se zase opět zasmál. Z úcty k mému nejoblíbenějšímu neherci Marku Forestovi odpad nedám. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak plane papundeklove kulisy som uz dlho nevidel, skaly, obydlia ...... proste hroza, Gemma tiu bol zbytocna, sa cudujem, ze do toho vobec liezol    : 20 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Moje druhé peplum s Markom Forestom, ktorý je tu síce len o tri roky starší, ale zo svalovej hmoty ako by mu ubudlo - hlavne ruky a prsia má také slabé, že aj nekulturista Gemma sa mu v týchto partiách vyrovná. Samozrejme, v chrbtových partiách ho stále hockto netriumfne. A nielen Forest vyzerá málo namakane, ale aj samotná postava Herkula pôsobí, ako keby to ani Herkules nebol - pri väčšej skale musí napnúť všetky svaly, s bežnými protivníkmi v súbojoch sa zapotí a nemá výraznejšiu prevahu. Peplum odohravajúce sa na americkom kontinentne je síce podivné, ale inak sa nesie presne v typickom duchu tohoto žánru - hrdina sa pridá na stranu skrývajúceho sa korunného princa v snahe premôcť nelegitímneho a tyranského kráľa a dosadiť princa na trón. Spracovanie je však veľakrát údesné, počnúc hereckými výkonmi a končiac papundeklovými skalami a šípami, pri ktorých protagonisti vyzerajú veľmi nevieryhodne - prosto veľmi veľa scén vyzerá, že ich točili na prvú ostrú. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý příběh v jednoduchém filmu o zbavení se tyrana a získání trůnu, do kterého se díky okolnostem zaplete i slavný Herkules. Tedy nic jiného než další jednoduchý příběh o Herkulovi, tentokrát z říše Inků, který mnohým divákům tematicky připomene dnes již zapomenutou filmovou mayovku ´Poklad Inků´ (1966). A pokud vezmeme v úvahu pojetí Herkulova příběhu, zdá se, že má mnoho společného s dílem Karla Maye. Evropan mezi indiány. Jak to vypadá? No, nic. Film je nízkorozpočtový na výpravu a kostýmy, ale snaha vytvořit další „sandálový“ žánrový film, jakkoli to zní u indiánů podivně, je zřejmá. Krátké bojové scény jsou takové, jaké jsou, příběh je nekomplikovaný a nedramatizovaný, sem tam nějaký vtip a dlouhé scény tanečních kreací, jako by šlo o varieté. Vše, co o Herkulovi víme, zde není využito. Žádná monstrózní síla, žádné boje s nestvůrami, žádná božská magie, prostě nic. Italští tvůrci natočili docela dost filmů o Herkulovi, ale tohle je docela propadák. Ale zábavný propadák, protože jinak se to brát nedá. ()

Reklama

Reklama