Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravěký lenochod Sid zaspal migraci a snaží se ostatní dohonit. Cestou potká nosorožce Franka s Carlem, kteří se rozplývají nad zřejmě poslední pampeliškou, ale jakmile ji Sid uvidí, sní ji. Tím ovšem nosorožce naštve a ti ho začnou honit. Na útěku potká Sid mamuta Manfreda, díky němuž ho nosorožci nerozsápou. Sid se rozhodne jít s Manfredem, i když ten nejde na jih jako všichni ostatní... Smečka tygrů šavlozubých také neodtáhla na jih – chtějí se pomstít lidem. Šéf smečky Soto se rozhodl ukrást lidem mimino. Časně zrána zahájí útok na osadu, při kterém má dítě ukrást tygr Diego. Matka se dá s miminkem na útěk a Diega setřese až skokem do vodopádu. Soto je s Diegem nespokojen a Diego musí jít dítě hledat. Vyčerpaná matka však mezitím předala syna z posledních sil do opatrování Manfredovi se Sidem... Sid chce jít za lidmi a dítě vrátit, s čímž souhlasí i Manfred, ale navštíví je Diego, který je chce o mimino připravit. Manfred však rozhodne, že Diego jakožto stopař  bude užitečný k nalezení lidí, a nakonec se všichni vydávají i s miminem na cestu... V noci přijdou za Diegem šavlozubí tygři ze smečky. Diego jim vysvětlí, že kromě dítěte jim přivede do průsmyku i mamuta, a řekne, ať je celá smečka připravena zaútočit. Manfred se Sidem se po cestě starají o dítě a Diego je vede. Když má mimino hlad, musejí ukrást blbounům nejapným meloun, aby je nakrmili. Další cesta je zavede do průsmyku, kde jsou kvůli lavině donuceni vlézt do skály. alJenže tam na ně čeká veliká ledová sjezdovka, takže téměř celou cestu skálou projedou velmi rychle. Diegovi postupně začíná stále víc záležet na Manfredovi, Sidovi i miminu. Když ho navíc Manfred zachrání před smrtí, Diego se postaví i proti tygrům z vlastní smečky, aby chránil své nové přátele... (TV Prima)

(více)

Recenze (642)

Patrik256 

všechny recenze uživatele

Tržby v USA za první víkend: 46 312 454 $ (3316 kin) Náklady na výrobu: 59 mil. $ Náklady na reklamu: 35 mil. $ Ocenění: Oscar '02 - nominace: animovaný film Kansas City Film Critics Circle Awards - animovaný film ()

listr 

všechny recenze uživatele

Je to krátké, ale je to rostomilé dílko u kterého sem se sice zas tak nebavil, ale dokažu si představit jak jsou s toho uvytržení malé děti. Pár pasáží mě opravdu potěšilo, jako třeba ty blbouni, a pár mi přišlo opravdu smutných. Ta veverka by si zasloužila vlastní serii grotesek :) ()

willis 

všechny recenze uživatele

Klasická zábava pro celou rodinu, není to dlouhé a vtipy jsou tady jak pro děti tak pro jejich rodiče. I když počítačová animace se mi líbí spíše od Pixaru. Pravde je, že u Toy Story nebo Monstrers INC jsem se bavil o něco víc. ()

Macik 

všechny recenze uživatele

Pokud se u tohohle filmu, podle většiny vás zde píšících, měly bavit spíše děti.Tak se hrdě hlasím k tomu,že někde hluboko ve mě je ještě malej kluk, kterej šílí radostí když může vidět takovej film jakým je Doba Ledová.... ()

M.I.K.E. 

všechny recenze uživatele

Zklamaní a to nemalé,když jsem v kině viděl upoutávku na tento snímek tak jsem okamžitě nezaváhal a zhlédl Ice Age - ale byl jsem zklamán vůbec jsem nenasmál bylo je a bude mnoho lepších animovaných snímků po všech stránkách než je tenhle ()

Oyer 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem měl možnost znovu shlédnout tento film. Bohužel mi nic nepředal. Chybí vtipnost (srovnejme například s filmem Příšerky s.r.o. , které jsou na podobné bázi). Mamut, tygr a lenochod ve mně nevzbudili vůbec žádný dojem. Nikterak nezapůsobili. Dvě hvězdičky asi jen protože věřím, že pro pár dětí mohl být tento film zážitkem. Technické, grafické zpracování filmů není nejhorší, ale podobných filmů již dnes je… Veverka s oříškem trošku pozvedla úroveň filmu. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Možná zbytečně dětinské, ale i tak pobavilo moc dobře. A ta veverka rozhodně není jedinou postavičkou, kterou je třeba vyzdvihnout- patří k nim rozhodně i Sid a Diego. Pro mě možná lepší animák než tolik oblíbený Shrek. ()

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších animáků od dob Toy Story až po dnešek vyprávějící příhody a putování mamuta, lenochoda a šavlozuba je vynikající komediální pohádkou pro děti i dospělé! Je-li venku psí počasí a za dlouhých deštivých podvečerů se nudíte a hledáte něco u čeho vypnete a budete se smát, vřele doporučuji! Pobaví a potěší. ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Doba ledová patří k nejlepším animákům a stojí za to ji vidět, protože ve většině případů Vás bude bavit. Verdikt: 4* - 5* a 80 - 90 %. PS. Legendární je především "veverkokrysa" Scrat ve své neustálé honbě za nedosažitelným cílem - žaludem blíže nespecifikovaného druhu dubu. (Někteří jej pokládají za oříšek :-)) ()

Aerine 

všechny recenze uživatele

Putování mamuta, lenochoda a šavlozubáka má něco do sebe. Sice je to strašlivě předevídatelné, ale bavím se dobře pokaždé. Dobře za 3* a jednu navrch za veveřáka :D Co se mi na Době ledové moc nelíbí, je zpracování lidí. Chápu, že neandrtálci (nebo kdo to má být) nebyli žádní krasavci, ale že by museli být tak hranatí? ()

Mafiapau 

všechny recenze uživatele

Po zhruba asi 10-ti letech jsem se koukl na film "ice Age" Alias "Doba Ledová". Musím říct že jsem z toho byl na 99,9% udělanej. (a to jsem si myslel že už jsem viděl sakra dobrý filmy..) Není to tím že jsem tento film viděl po sakra dlouhé době protože v mích dětských letech to pro mě byl jen průměrně zábavný film. Ovšem už mám nějaký ten věk a zkušenosti s tímto tématem, ale to co jsem viděl,byl naprostý nadprůměr vší tvorby kinematografie co jsem za svůj život viděl. Vezmu to ale od začátku... Byl to snad jeden z prvních filmů co jsem viděl na VHS (ti kdo už dnes neví co to je,googlujte) a stejně tak první animovaný film. A i tak jsem si říkal,jo,dobrý příběh na zabavení,jde se na další.. a tak nějak jsem se nad tím nepozastavil. NYNÍ O 13 LET POZDĚJI: Každá minuta filmu mi ubíhala jako sekunda a když jsem si myslel že koukám 5 minut už jsem byl na minutě 40-té. Příběh každé postavy je tam podán tak vyjímečně až jsem si chvilkami myslel že koukám na arcidílo (pokud mám říct kvalitu filmu méně slovy než celou biblí,tak jen Spectacular Grande). Nedokážu ani slovy popsat co ve mě tento filmy vyvolat jen proto protože film takových kvalit už dnes nikdo nevyplodí,což mě až rve srdce (pokud nějaké mám). Teď si asi říkáte: co to meleš sakra za kraviny,vždyť je to zábava pro děti se sem-tam emoční scénkou. Samozřejmě,je to spíše pro publikum náctiletých,a jsou tam nesrovnalosti a chyby za které bych si nejradši urval kus mozku. Je to několik scén u kterých jsem si říkal: dobře tohle už je na tu dobu moc nebo tohle by se nestalo,jasně že jo,zrovna tak náhodou a podobně.. Ale i tak mě hned další věc co přišla zase tuhle myšlenku smazala a já hltal tu 100% přírodní přesnídávku bez konzervantů dál. Ale co se týče příběhu samotného se zakomponováním do doby více než 22 000 let před "tímto okamžikem" tak jsem ke konci skoro až řval brekem,ne proto,protože bych byl měkké srdce co brečí nad love story,ale protože tak propracovaný film co se týče dějové linky a vůbec záběry hudba atd.. nikdo už nikdy nevytvoří..asi..ale silně doufám že ano. [Proto když si teď vzpomenu když jsem poprvé viděl začátek Far Cry: Primal,zamrazilo mě v zádech a uvědomil jsem si,tohle prostě tak bylo..mamuti,potravní řetězec,téměř nekomunikující lidé,nevyspělé nástroje a největším objevem byl oheň.] Nevěděl jsem to,ale teď už vím že to nejspíš bylo díky prvnímu dílu Doby Ledové. Tehdy pro lidi a celkově tvory byla přítomnost mnohem jinou definicí než je teď (a to ne proto protože jsme se posunuly technologiemi a komunikací mnohem dál,ale právě naopak). ()

H4ku11 

všechny recenze uživatele

O akú zábavnú partičku by bol svet ukrátený, keby nebolo praveveričiakovej vášne pre oriešky a jedného strateného pračloviečika. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Tohle zvířátkovské putování v době ledové spolu se Shrekem (2001) prolomily tabu, že animovaný film je jen pro děcka. Za mne to o třídu výš posouvá akční honba za tím oříškem. ()

hacho 

všechny recenze uživatele

Ta savlozuba potvurka milujici zaludy me proste dostala. A nektere sceny (hlavne ty s veverkou) mi poradne potrapily branici. Urcite to stoji za shlednuti, dokonala podivana i pro dospele. ()

El Loco 

všechny recenze uživatele

Ďalšia z výborných animovaných rozprávok pochádzajúcich z digitálneho sveta. Digitálna animácia je samozrejme na perfektnej úrovni. Nechýba ani zábava, o ktorú sa starajú leňochod a hlavne nezabudnuteľná-už takmer legendárna veverička so „žaluďom“. Čo sa týka príbehu – klasika, všetko zlé sa na dobré obráti + záverečný happyend (s obživlým tigrom). Keby nešlo o rozprávku, tak by mi to asi prekážalo. ()

Související novinky

Herní Stray se dočká filmu

Herní Stray se dočká filmu

06.09.2023

Pokud jsou v otázce domácích mazlíčků kočky vaší preferovanou volbou a sem tam doma sáhnete po nějaké videohře, jistě vám neušel chválený loňský titul Stray od herní divize studia Annapurna Pictures.… (více)

Hugo Cabret není Harry Potter

Hugo Cabret není Harry Potter

10.05.2008

Ačkoli to je to první, co vás napadne, když se dočtete o adaptaci dalšího dětského fantasy bestselleru o dvanáctiletém chlapci, který se připlete do věcí magických. Stačí ale dodat, že o režii se… (více)

Po Době ledové přijde Obleva

Po Době ledové přijde Obleva

24.10.2005

Studio Fox si prvním dílem Doby ledové přišlo na vcelku slušný peníz. Práce na jejím pokračování jsou v plném proudu, i když nad celým projektem bdí pouze polovina původní režisérské dvojice Carlos… (více)

Reklama

Reklama