Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravěký lenochod Sid zaspal migraci a snaží se ostatní dohonit. Cestou potká nosorožce Franka s Carlem, kteří se rozplývají nad zřejmě poslední pampeliškou, ale jakmile ji Sid uvidí, sní ji. Tím ovšem nosorožce naštve a ti ho začnou honit. Na útěku potká Sid mamuta Manfreda, díky němuž ho nosorožci nerozsápou. Sid se rozhodne jít s Manfredem, i když ten nejde na jih jako všichni ostatní... Smečka tygrů šavlozubých také neodtáhla na jih – chtějí se pomstít lidem. Šéf smečky Soto se rozhodl ukrást lidem mimino. Časně zrána zahájí útok na osadu, při kterém má dítě ukrást tygr Diego. Matka se dá s miminkem na útěk a Diega setřese až skokem do vodopádu. Soto je s Diegem nespokojen a Diego musí jít dítě hledat. Vyčerpaná matka však mezitím předala syna z posledních sil do opatrování Manfredovi se Sidem... Sid chce jít za lidmi a dítě vrátit, s čímž souhlasí i Manfred, ale navštíví je Diego, který je chce o mimino připravit. Manfred však rozhodne, že Diego jakožto stopař  bude užitečný k nalezení lidí, a nakonec se všichni vydávají i s miminem na cestu... V noci přijdou za Diegem šavlozubí tygři ze smečky. Diego jim vysvětlí, že kromě dítěte jim přivede do průsmyku i mamuta, a řekne, ať je celá smečka připravena zaútočit. Manfred se Sidem se po cestě starají o dítě a Diego je vede. Když má mimino hlad, musejí ukrást blbounům nejapným meloun, aby je nakrmili. Další cesta je zavede do průsmyku, kde jsou kvůli lavině donuceni vlézt do skály. alJenže tam na ně čeká veliká ledová sjezdovka, takže téměř celou cestu skálou projedou velmi rychle. Diegovi postupně začíná stále víc záležet na Manfredovi, Sidovi i miminu. Když ho navíc Manfred zachrání před smrtí, Diego se postaví i proti tygrům z vlastní smečky, aby chránil své nové přátele... (TV Prima)

(více)

Recenze (642)

kubilov 

všechny recenze uživatele

K výpisu žánrů by se hodilo připsat snad ještě Road movie, protože právě tím Doba ledová je. Nehraje si na nic s extra dějem, ale servíruje spoustu povedených vtipů a zábavných scén většinou s lenochodem Sidem v hlavní roli. K jednotlivým postavičkám není co vytknout, nesourodá trojice a jedno lidské mládě se postarali o to, že už před více než dekádou vznikl jeden z těch nejkultovnějších a nejlepších animáků, kdo ví, možná i ten nejlepší. ()

Stejšn

všechny recenze uživatele

Pro mě nudný a místy až protivný film a ani po technické stránkce nic bombastického. Dabing je ovšem skvělý a to jak v originále, tak česky. ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Jedna z mojich najobľúbenejších animovaných rozprávok, ktorá je vhodná ako pre deti, tak i pre dospelých. Krásny a zároveň veľmi zábavný príbeh putovania mamuta Manfreda, leňochoda Sida a tigra Diega, ktorý chcú vrátiť malého chlapca jeho rodine. Výborná animácia a taktiež skvelé hlášky ozdobovali tento snímok. Film vďaka svojej krátkej dĺžke ma veľmi rýchli spád, čo beriem takisto ako veľké pozitívum. Na koniec vyzdvihnem výborný slovenský a takisto aj český dabing, ktorý sa dosť vydaril. /90%/ ()

Jereme 

všechny recenze uživatele

Už taková klasika mezi animáky, s madagaskarem patří k mým nejoblíbenějším. Dějová linka je příjemná a vzhledem k žánru v nadprůměrná. ()

UnholyEvil 

všechny recenze uživatele

Hromada hraní na city, zmenšenina Michaela McIntyrea, která je z nějakého důvodu velice důležitá pro skupinu zvířat v čele s mamutem, který má problém s potlačenými emocemi, přehnaná afektovanost, to všechno člověka u moderního animáku bohužel nepřekvapí. Tenhle je však ještě korunován neobyčejně špatným originálním dabingem. Tuším, že ten český byl kvalitní, takže pokud si to chcete pouštět, vsaďte raději na ten. Dvě hvězdy jsou za veverku. Obě dvě. ()

johnny01 

všechny recenze uživatele

Příběh je poněkud slabší a hlavní linie trpí nedostatkem originality. Ale co si budeme povídat – veverčák je prostě super! ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Doba Ledová patří společně se Shrekem a možná ještě něčím dalším, na co si teď nemůžu vzpomenout, k těm nejlepším animákům. Vynikající grafická práce se snoubí s brilantním scénářem. Vypracování třech prazvláštních postaviček a jedné veverky, co hledá ořech, která se mimochodem stala asi nejslavnější veverkou v dostupném vesmíru a nejspíš i nejoblíbenější postavou celé Doby Ledové, se také povedlo. Každý je charakterově jinde, ale splňuje nároky na svůj zvířecí druh a zároveň je to zajímavé a hlavně vtipné. Takový pohádkový příběh má všechno co by měl animák tohohle druhu mít. Stejně jako Shrek pobaví děti i dospělé, je dojemný a má zajímavý příběh s pěkně propracovanou pointou dovedenou až do konce. Vše doplňuje skvělá hudba. Nemám co bych vytknul. Snad jen...u tak skvělých filmů je nám divákům líto, že nejsou delší. Ale raději kratší kvalita než dlouhá nuda. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Naše DVDíčková klasika :-) své doby to byl (a stále je) jeden z naších nejlepších animaček. Ta povedená "partička" vždy potěší a my se vždy z celého srdce zasmějeme :) A ano, je to jeden z těch přelomových a nejvtipnějších animáků vůbec. Brzy si asi po několikáté z nostalgie tuto vynikající sérii připomeneme. Ale přece jenom to není žádné geniální dílo jako např: Shrek, Ratatouille nebo Toy story, ale stejně to potěší a pobaví. Bohužel časem MUSÍME ubrat, animace už není taková jako před lety a vlastně celé se to našima očima změnilo. 80% ()

OJan 

všechny recenze uživatele

Grafická stránka filmu je možná trochu horší, ale jinak to celkem ujde, příběh je celkem v pohodě, je celkem svižný, zábavný, vtipný. |85%| ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Na tehdejší dobu stále skvělá animace, fantastické postavy, zajímavý příběh a krásně vybrané hlasy postav. Tady je ukázka, jak by se měli animované filmy dělat a ukázka doby, kdy se nikdo nebál riskovat a přemýšlet. Jeden z nejlepších animáků, jaký se kdy na obrazovce objevil. ()

kadef 

všechny recenze uživatele

Takové počítačové animáky mám moc rád. Tady v tomto je navíc kouzlo a vtip na každém kroku. Nejlepší je zcela určitě praveverka, ale nakonci to s její smůlou přehnali. Poslední dojem je lepší než u Shreka, Toy Story, Mravenci Z. Asi můj nejlepší animák, možná proto, že jsem neviděl Nema. ()

ZajoMajo 

všechny recenze uživatele

Pekná rozprávka, pekné zpracovanie, kopec humoru - hlavne od najmenších tvorov :-). Len Škoda trochu nápadnejší dej ako: ideme, ideme, ideme, hľadáme, hľadáme, hľadáme. Preto za štyri. ()

jamoje 

všechny recenze uživatele

heh.... uplne suhlasim s uzivatelo Radyo.... ta vevericka bola nadherne vtipna.... ale ako mnohi uzivatelia pisu, Shrek bol lepsi teda aspon mne sa viac pacil.... aj ked scena s tymi vtakmi "Tohle byla nase posledni slepice" vtedy som padol zo stolicky.... 87% ()

Související novinky

Herní Stray se dočká filmu

Herní Stray se dočká filmu

06.09.2023

Pokud jsou v otázce domácích mazlíčků kočky vaší preferovanou volbou a sem tam doma sáhnete po nějaké videohře, jistě vám neušel chválený loňský titul Stray od herní divize studia Annapurna Pictures.… (více)

Hugo Cabret není Harry Potter

Hugo Cabret není Harry Potter

10.05.2008

Ačkoli to je to první, co vás napadne, když se dočtete o adaptaci dalšího dětského fantasy bestselleru o dvanáctiletém chlapci, který se připlete do věcí magických. Stačí ale dodat, že o režii se… (více)

Po Době ledové přijde Obleva

Po Době ledové přijde Obleva

24.10.2005

Studio Fox si prvním dílem Doby ledové přišlo na vcelku slušný peníz. Práce na jejím pokračování jsou v plném proudu, i když nad celým projektem bdí pouze polovina původní režisérské dvojice Carlos… (více)

Reklama

Reklama