Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravěký lenochod Sid zaspal migraci a snaží se ostatní dohonit. Cestou potká nosorožce Franka s Carlem, kteří se rozplývají nad zřejmě poslední pampeliškou, ale jakmile ji Sid uvidí, sní ji. Tím ovšem nosorožce naštve a ti ho začnou honit. Na útěku potká Sid mamuta Manfreda, díky němuž ho nosorožci nerozsápou. Sid se rozhodne jít s Manfredem, i když ten nejde na jih jako všichni ostatní... Smečka tygrů šavlozubých také neodtáhla na jih – chtějí se pomstít lidem. Šéf smečky Soto se rozhodl ukrást lidem mimino. Časně zrána zahájí útok na osadu, při kterém má dítě ukrást tygr Diego. Matka se dá s miminkem na útěk a Diega setřese až skokem do vodopádu. Soto je s Diegem nespokojen a Diego musí jít dítě hledat. Vyčerpaná matka však mezitím předala syna z posledních sil do opatrování Manfredovi se Sidem... Sid chce jít za lidmi a dítě vrátit, s čímž souhlasí i Manfred, ale navštíví je Diego, který je chce o mimino připravit. Manfred však rozhodne, že Diego jakožto stopař  bude užitečný k nalezení lidí, a nakonec se všichni vydávají i s miminem na cestu... V noci přijdou za Diegem šavlozubí tygři ze smečky. Diego jim vysvětlí, že kromě dítěte jim přivede do průsmyku i mamuta, a řekne, ať je celá smečka připravena zaútočit. Manfred se Sidem se po cestě starají o dítě a Diego je vede. Když má mimino hlad, musejí ukrást blbounům nejapným meloun, aby je nakrmili. Další cesta je zavede do průsmyku, kde jsou kvůli lavině donuceni vlézt do skály. alJenže tam na ně čeká veliká ledová sjezdovka, takže téměř celou cestu skálou projedou velmi rychle. Diegovi postupně začíná stále víc záležet na Manfredovi, Sidovi i miminu. Když ho navíc Manfred zachrání před smrtí, Diego se postaví i proti tygrům z vlastní smečky, aby chránil své nové přátele... (TV Prima)

(více)

Recenze (642)

genetique 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale podľa mňa sa to na dvojku len doťahuje, akési zahrievacie kolo. No, skvelá grafika, príbeh, hlody a zápoty, no v dvojke je toto všetko na druhú. Možno jej pomohla väčšie množstvo postavičiek, ktoré jednotka nevyužila. Ale inak super! 80%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Určitě tomuto filmu patří mých pět hvězdiček. Je to krásné ztvárnění přátelství mezi různými druhy zvířat. Líbí se mi vtipné dialogy, animace prostě všechno. Veverka a Sid jsou bezkonkurenčně nejlepší!!! :-) Nasmála jsem se dosytosti ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Moc hezké. Takové příjemné pokoukání, dalo by se říct :). Animace je na tehdejší dobu víc než slušná a na to že jde "jen" o pohádku má velice dobrý příběh z opravdu silnými momenty. Prehistorické potvůrky jsou všechny úžasné, čuníky počínaje, Scratem konče a opravdu si je všechny zamilujete. Hlavní trio je výborně vybrané a skvěle nás baví celou cestu za nemluvnými zástupci našeho druhu. No a i prcek byl k sežrání ;). Prostě, kdykoliv se na DOBU LEDOVOU rád podívám znovu. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

U mňa no.1 medzi animákmi. Neviem prečo, ale zobralo ma to viac ako Shrek, možno pre tu svoju jednoduchosť a že tlači aj tak trochu na city. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Jasně, že ta šavlozubá veverka přinesla filmu tak jednu hvězdičku navíc. Ale na rozdíl od ostatních se mi ta zjednodušená stylizace v animaci líbí, vůbec mi nevadí, že je to příběh více pro děti a nominaci na Oskara za scénář od podobných filmů většinou nečekám. Zkrátka skvělá zábava pro všechny. Pokud znáte jen otřesný český dabing tak si však nejspíš nějakou tu hvězdičku odškrtnete. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Zpětně dobrá součást série, samostatně ale o dost menší guilty pleasure, než všechny ty kraťasy se Scratem. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Film bol nominovany na Oscara za najlepsi animovany film, avsak zvitazil japonsky animovany film CESTA DO FANTAZIE (2002) od rezisera Hayao Miyazaki. _________ Ray Romano - (Manfred) +++ John Leguizamo - (Sid) +++ Denis Leary - (Diego) +++ Goran Visnjic - (Soto) +++ Jack Black - (Zeke) +++ Lorri Bagley - (Jennifer) +++ Jane Krakowski - (Rachel) +++ Chris Wedge - (Dodo / Scrat) +++ Produkcia: Lori Forte +++ ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Doba ledová je doba ledová. Jenže já nemám ráda zimu. Skoro až moc akční lenochod, kterého (SPOILER JAK HROM) ostatní lenochodi nechtějí, v divákovi probouzí soucit. Šavlozubá obluda (nééé, neříkejte tomu veverka, veverky jsou krásné!), probouzí v divákovi soucit. Mamut a jeho (HROME, DALŠÍ SPOILER) zabitá rodina, probouzí v divákovi soucit. Miminko, jemuž (ZAS MI SEM LEZE SPOILER) umře matička a siroty po ní zůstaly, tedy jedna syrová, k sežrání vhodná, sirota, probouzí v divákovi soucit. Divák vůbec tak soucítí, až je na rozpacích z toho, kde se v něm ta přehršel absurdních citů k animovaným postavičkám vzala a tiše doufá, že se opakovaně probouzenému soucitu podaří zas usnout. Na patře z toho zůstává hořká pachuť. Mohlo být hůř, ale mohlo být mnohem líp, kdyby se tvůrci nesnažili zalíbit tak moc a diváka citově nevydírali až na dřeň. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Ukecaný Sid, dobrácký Manny a nevyzpytatelný Diego na dlouhé cestě lemované sněhem, ledem a hlavně humorem! Jeden z nejlepších amerických animovaných filmů, který má vtip, příběh i hloubku. Letos jsem se na něj po mnoha letech podíval a bavil mě stejně, jako kdysi. Což myslím vypovídá o jeho kvalitách. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pri záchrane života malého pračloveka spojí svoje sily podivná zvieracia trojica. Mocný mamut Manny, nebezpečný šabľozubý tiger Diego a prostoreký prehistorický leňochod Sid. Rozhodnú sa, že ľudské mláďa privedú späť k jeho rodičom. Zažijú pri tom mnoho zábavy a rôzne dobrodružstvá. Animovaný film "Doba ľadová" vyprodukovala v roku 2002 americká filmová spoločnosť Blue Sky Studio. Vďaka jeho komerčnému úspechu, boli neskôr natočené ďalšie štyri diely. Tento prvý, pôvodný snímok, je z nich najlepší. *** ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie pro malé i velké. První animáčová liga(Toy story, Život brouka, Shrek) to sice neni. Ale na úrovni Příšerek je to určitě. Více takových filmů. Veverka je super, ale na konci už mi jí spíš bylo líto. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý animovaný film, který je, troufám si říci, velice vtipný a velmi nápaditý. Docela pěkně jsem se u této pohádky pobavil a taková veverka se svým žaludem mě dostávala naprosto do kolen a scénky s ní jsem si do syta užíval. Ale i lenochod byl docela dobrý a v dabingu Jiřího Lábuse také dosti zajímavý. Příběh byl triviální, ale to je samozřejmě dobře, díky tomu je to alespoň pro děti snadno srozumitelné. A když to tak vezmu, tak jsem se vlastně nebavil jen u malého množství scének. A z těch vtipnějších bych ještě vyzdvihl scénku s hejnem blbounů nejapných, která neměla chybu a byla naprosto dokonalá. Ale určitě vás tedy zajímá, proč nehodnotím maximálním počtem hvězdiček, když jsem tak nadšený. Na to je snadná odpověď. Je to díky tomu patosu, který jsem z tohoto filmu cítil cítil obzvláště na jeho konci. Ten patos mi zde tak vadil, že za to prostě musela hvězdička dolů, kdyby to skončilo nějak jinak, než jak jsem předvídal, tak bych i jinak hodnotil. Celkově je to ale dost pohodový, zajímavý, vtipný a originální animák, který si zaslouží uznání, pochvalu a nebojím si říci i uctivý potlesk. A za to pobavení, které mi film přichystal, uděluji krásné a nadprůměrné čtyři hvězdičky. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

95% - Bijte mě, mučte mě, ale nepolevím ve svém přehnaně vysokém hodnocení tohoto krásného kýče. Ze všech animovaných amerických blockbusterů poslední doby je pro mě Ice Age (dnes již s odstupem času) úplně nejlepší. Je originální nikoli svým dějem, ale svým zpracováním, perfektní dynamikou, atmosférou, vypracovaností postav -jak grafickým tak charakterovým... Co bych se rozepisoval... prostě jsem to sežral i s navijákem. Nejsou zde žádné rušivé elementy (jako např. laciný pop, či jeho ještě lacinější parodie), ani narážky na kohokoli, na cokoli... Vše je zkrátka úsměvné a milé SAMO O SOBĚ, a to v dnešním světě filmové tvorby není příliš častý jev. Proto dávám pět hvězdiček a třesu se strachy, aby druhé pokračování neshodilo tak vysoko nasazenou laťku. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si ze Shreka nic neprekona, ale Doba Ledova to dokazala. Je roztomilejsi a stejne vtipna, a i kdyz na konci scenar trosku vrze, porad se jedna o skvelou podivanou. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Super zábava a docela neokoukaný animovaný zážitek. Něco málo tomu ovšem do dokonalosti Shreka chybí. 90% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zvažuji, že přihodím i pátou hvězdičku. Doba ledová je úsměvná podívaná s lidskými hodnotami, což ji pozdvihuje minimálně k oněm čtyřem hvězdám. Pochválit mohu nejen příběh a zpracování, ale také český dabing, jenž se tentokrát vskutku povedl. ()

Související novinky

Herní Stray se dočká filmu

Herní Stray se dočká filmu

06.09.2023

Pokud jsou v otázce domácích mazlíčků kočky vaší preferovanou volbou a sem tam doma sáhnete po nějaké videohře, jistě vám neušel chválený loňský titul Stray od herní divize studia Annapurna Pictures.… (více)

Hugo Cabret není Harry Potter

Hugo Cabret není Harry Potter

10.05.2008

Ačkoli to je to první, co vás napadne, když se dočtete o adaptaci dalšího dětského fantasy bestselleru o dvanáctiletém chlapci, který se připlete do věcí magických. Stačí ale dodat, že o režii se… (více)

Po Době ledové přijde Obleva

Po Době ledové přijde Obleva

24.10.2005

Studio Fox si prvním dílem Doby ledové přišlo na vcelku slušný peníz. Práce na jejím pokračování jsou v plném proudu, i když nad celým projektem bdí pouze polovina původní režisérské dvojice Carlos… (více)

Reklama

Reklama