Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravěký lenochod Sid zaspal migraci a snaží se ostatní dohonit. Cestou potká nosorožce Franka s Carlem, kteří se rozplývají nad zřejmě poslední pampeliškou, ale jakmile ji Sid uvidí, sní ji. Tím ovšem nosorožce naštve a ti ho začnou honit. Na útěku potká Sid mamuta Manfreda, díky němuž ho nosorožci nerozsápou. Sid se rozhodne jít s Manfredem, i když ten nejde na jih jako všichni ostatní... Smečka tygrů šavlozubých také neodtáhla na jih – chtějí se pomstít lidem. Šéf smečky Soto se rozhodl ukrást lidem mimino. Časně zrána zahájí útok na osadu, při kterém má dítě ukrást tygr Diego. Matka se dá s miminkem na útěk a Diega setřese až skokem do vodopádu. Soto je s Diegem nespokojen a Diego musí jít dítě hledat. Vyčerpaná matka však mezitím předala syna z posledních sil do opatrování Manfredovi se Sidem... Sid chce jít za lidmi a dítě vrátit, s čímž souhlasí i Manfred, ale navštíví je Diego, který je chce o mimino připravit. Manfred však rozhodne, že Diego jakožto stopař  bude užitečný k nalezení lidí, a nakonec se všichni vydávají i s miminem na cestu... V noci přijdou za Diegem šavlozubí tygři ze smečky. Diego jim vysvětlí, že kromě dítěte jim přivede do průsmyku i mamuta, a řekne, ať je celá smečka připravena zaútočit. Manfred se Sidem se po cestě starají o dítě a Diego je vede. Když má mimino hlad, musejí ukrást blbounům nejapným meloun, aby je nakrmili. Další cesta je zavede do průsmyku, kde jsou kvůli lavině donuceni vlézt do skály. alJenže tam na ně čeká veliká ledová sjezdovka, takže téměř celou cestu skálou projedou velmi rychle. Diegovi postupně začíná stále víc záležet na Manfredovi, Sidovi i miminu. Když ho navíc Manfred zachrání před smrtí, Diego se postaví i proti tygrům z vlastní smečky, aby chránil své nové přátele... (TV Prima)

(více)

Recenze (643)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zvažuji, že přihodím i pátou hvězdičku. Doba ledová je úsměvná podívaná s lidskými hodnotami, což ji pozdvihuje minimálně k oněm čtyřem hvězdám. Pochválit mohu nejen příběh a zpracování, ale také český dabing, jenž se tentokrát vskutku povedl. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý animák, který má co nabídnout, i když jeho grafická stránka je ve srovnání s ostatními jednoduchá. Milý příběh plný sladkých momentů. Veverka s oříškem je bezvadná vsuvka. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vydarená rozprávka, naozaj sa veľmi vydarila. Nechýba tu vtip a neskutočné putovanie mamuta, tigra a leňochoda, spoločne s ľudským "mláďaťom" je vskutku nezabudnuteľné. Hoci vedľajšia, ale hlavne pre mnoho malých detí hlavná postava, je tu jedna z najvtipnejších postáv - šablozubá veverička, ktorá vlastne nevšedné putovanie troch priateľov spôsobí. Aj napriek chabému príbehu sa tento "animák" vyšvihol medzi digitálne klasiky. Nielen vďaka osobitým figúrkam, príjemnému sentimentu a všadeprítomnému a osviežujúcemu humoru, ale hlavne vďaka celkovej atmosfére. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Doba ľadová je jeden s tých animákov, ktorej nechýba skoro nič. Pekná a zaujímavá animácia nechýba, príjemný humor je naozaj príjemný a nie násilný, akcie, či hudba už len doplňujú zábavný dej a tiež nechýbajú emócie. Príjemná rodinná zábava zo skvelými postavami. Obľúbený soundtrack: Giving Back the Baby. 85% - 4* ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Společně se Shrekem vrcholná animovaná legenda z počátku tisíciletí, která definovala dětství jedné generace, a která v průběhu let zraje jak lahodný vínko. Českej dabing geniální. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

První Doba ledová je možná nejkvalitnějším rodinným filmem z celé série a disponuje krásným dojemným příběhem, který vedle ústředního putování za tlupou lidí, kterým je třeba vrátit jejich smradlavé mládě, nabízí perfektní seznámení s vesměs úžasnými postavami a jejich rozdílnými životními postoji, přičemž krátká stopáž mu sedí jako ulitá a nudit se nebude ani čtyřleté dítě, ani opatrující sedmdesátiletá babička. Ale aby tenhle veleslavný animák atakoval nejpřednější žánrové příčky, musel by jednak aplikovat méně vyloženě dětinského humoru (přestože některé dospělácké fóry jsou geniální - "Moderní architektura?.... Dlouho nevydrží"), a jednak by musel trochu ubrat na samoúčelnosti a sentimentu, který se poněkud bije s největším highlightem filmu, bláznivou veverkou snažící se najít nejvhodnější místo, kam strčit svůj žalud... ehm, opravdu je to film pro děti, nemusíte se bát žádných prasečinek ;) Z mého pohledu vyhrává odvázanější trojka, která je mnohem více nadupaná a příběhově zajímavější... 85% ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Šavlozubá veverka a její eskapády jsou sice brilantní, tato pravěká road movie by si ale vystačila i bez ní. Ač ústřední trojice nápadně připomíná skupinku kolem jednoho zeleného zlobra (ačkoli u Diega a Kocoura v botách je inspirace spíše otočená), nelze Době ledové upřít originalitu a zábavnost. To se už se ale nedá říct o druhém díle, kde všechno kouzlo vyprchalo. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Za Veveřici šavlozubohustoocasovřeštící plných 5*. Znáte nějaký jiný film, kde by se pohybovala protivnější postava, než je ten lenochod tady? (když nepočítám Jar-Jar Binkse ze SW I). Ale ta sporadicky se vyskytující veverka...IMHO když ji miluješ, není co řešit. Veverka, není co řešit. Konec reklamy. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

S animovanými filmami sa v poslednej dobe roztrhlo vrece. Pardon, chcel som povedať - v posledných rokoch. Ale skutočne dobrý animák aby človek pohľadal. Medzi tú menšinu môžme jednoznačne zaradiť Ice Age. Kratučká stopáž v kombinácii s krásnou animáciou a jednoduchým, no originálnym príbehom tvorí slasť pre oči (i uši), na ktorej si pochutia deti, dorast, dospelí, a dokonca aj seniori. Jednoducho zábava pre každú vekovú kategóriu. Vrelo odporúčam! ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Takhle nesympatické duo hlavních hrdinů v podobě mamuta a lenochoda se jen tak nevidí. Jediný, kdo ve mně vzbuzoval alespoň nějaké positivní pocity byl šavlozubka Diego (škoda, že časem nakonec dle očekávání taky zblbnul), jinak těžká bída s nouzí. O jejich questu "cesta s malým neandrtálcem tam a bez něj zase zpátky" ani nemluvě. Doba ledová trpí klasickou chorobou většiny moderních pohádek - postrádá jakoukoliv věc, která by mohla podle zhůvěřilých psychologů "otřást křehkou dětskou duší" takže je uslintaně dojemná a přecpaná trapnými rádobymorálními apely až hanba. Těch pár povedených vtípků a scén (líbila se mi např. ledová skluzavka) je na tu hromadu balastu žel dost málo. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejroztomilejších a nejpovedenějších animáků poslední doby, který se (narozdíl od vyloženě cool "Shreka") soustředí jak na malé děti, tak na jejich odrostlejší doprovod. A přesně tak to má u pohádek/animáků být - děti obdivují roztomilé postavičky a užívají si jejich dobrodružství a dospělí obdivují vizuální stránku a užívají si krásně dojemný příběh... "Aha, chápu. Vlastní mít nemůžete, tak chcete adoptovat." (I love you, Diego) ♥♥♥ ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je paráda. Ideální pobavení pro caparty, ale i pro jejich rodiče a starší diváky. Výborný nápad a skvělé zpracování, až se mi nechce věřit, že to není od Pixaru... ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Nebyť šabľozubej veveričky s extrémnou vôľovou potenciou (tomu hovorím Triumf vôle :-), no i ťažkou psychiatrickou diagnózou (pozri posledné dve sekundy filmu), kvalita filmu by šla nekompromisne dole. Asi prvý kinematografický počin, v ktorom je hlavnou hviezdou postava C kategórie. Ak ju niekde na pláži odchytíte, dajte mi, prosím, vedieť. Vymením za môjho Pikačua. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[60%] Oproti jiným známým animovaným značkám jako jsou např. Příšerky s.r.o., Toy Story apod. mi tohle nepřišlo až tak zábavné a zapamatovatelné. Ale nebudu to zde moc kritizovat. Po stránce animace je to určitě zdařilé, má to pěkné postavy, ale ne každá mě zabavila. Ani ta dobrodružná linie zde moc není. Ale na to 1 vidění to nebylo špatné. Jen jsem dle ohlasů čekal více. PS: Nejlepší byla ta veverka, škoda, že zde měla méně prostoru. ;) ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Ačkoli hlavně v závěru začal můj mozek proti šťastné rodince čítající šavlozubého tygra, lenochoda, mamuta a dítě poněkud protestovat a neustále mne obtěžoval cynickými upomínkami na Tennysona a jeho "nature red in tooth and claw", stejně jsem se bavila výborně. ...a ta scéna, kde Manny hledí na jeskynní malby, patří mezi nejpůsobivější filmové dojáky, co znám. Dobrý. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Pro animované taškařice mám slabost. Většinou jde o mnohem vtipnější, akčnější a chytřejší filmy než jsou jejich hraní kolegové (dnes již hlavně výkalový humor). Jedna věc mě ale u Doby ledové mrzí: šavlozubá veverka, která mohla dostat větší prostor. Já osobně bych jí věnoval celý film. ()

Související novinky

Herní Stray se dočká filmu

Herní Stray se dočká filmu

06.09.2023

Pokud jsou v otázce domácích mazlíčků kočky vaší preferovanou volbou a sem tam doma sáhnete po nějaké videohře, jistě vám neušel chválený loňský titul Stray od herní divize studia Annapurna Pictures.… (více)

Hugo Cabret není Harry Potter

Hugo Cabret není Harry Potter

10.05.2008

Ačkoli to je to první, co vás napadne, když se dočtete o adaptaci dalšího dětského fantasy bestselleru o dvanáctiletém chlapci, který se připlete do věcí magických. Stačí ale dodat, že o režii se… (více)

Po Době ledové přijde Obleva

Po Době ledové přijde Obleva

24.10.2005

Studio Fox si prvním dílem Doby ledové přišlo na vcelku slušný peníz. Práce na jejím pokračování jsou v plném proudu, i když nad celým projektem bdí pouze polovina původní režisérské dvojice Carlos… (více)

Reklama

Reklama