Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravěký lenochod Sid zaspal migraci a snaží se ostatní dohonit. Cestou potká nosorožce Franka s Carlem, kteří se rozplývají nad zřejmě poslední pampeliškou, ale jakmile ji Sid uvidí, sní ji. Tím ovšem nosorožce naštve a ti ho začnou honit. Na útěku potká Sid mamuta Manfreda, díky němuž ho nosorožci nerozsápou. Sid se rozhodne jít s Manfredem, i když ten nejde na jih jako všichni ostatní... Smečka tygrů šavlozubých také neodtáhla na jih – chtějí se pomstít lidem. Šéf smečky Soto se rozhodl ukrást lidem mimino. Časně zrána zahájí útok na osadu, při kterém má dítě ukrást tygr Diego. Matka se dá s miminkem na útěk a Diega setřese až skokem do vodopádu. Soto je s Diegem nespokojen a Diego musí jít dítě hledat. Vyčerpaná matka však mezitím předala syna z posledních sil do opatrování Manfredovi se Sidem... Sid chce jít za lidmi a dítě vrátit, s čímž souhlasí i Manfred, ale navštíví je Diego, který je chce o mimino připravit. Manfred však rozhodne, že Diego jakožto stopař  bude užitečný k nalezení lidí, a nakonec se všichni vydávají i s miminem na cestu... V noci přijdou za Diegem šavlozubí tygři ze smečky. Diego jim vysvětlí, že kromě dítěte jim přivede do průsmyku i mamuta, a řekne, ať je celá smečka připravena zaútočit. Manfred se Sidem se po cestě starají o dítě a Diego je vede. Když má mimino hlad, musejí ukrást blbounům nejapným meloun, aby je nakrmili. Další cesta je zavede do průsmyku, kde jsou kvůli lavině donuceni vlézt do skály. alJenže tam na ně čeká veliká ledová sjezdovka, takže téměř celou cestu skálou projedou velmi rychle. Diegovi postupně začíná stále víc záležet na Manfredovi, Sidovi i miminu. Když ho navíc Manfred zachrání před smrtí, Diego se postaví i proti tygrům z vlastní smečky, aby chránil své nové přátele... (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (642)

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Ačkoli hlavně v závěru začal můj mozek proti šťastné rodince čítající šavlozubého tygra, lenochoda, mamuta a dítě poněkud protestovat a neustále mne obtěžoval cynickými upomínkami na Tennysona a jeho "nature red in tooth and claw", stejně jsem se bavila výborně. ...a ta scéna, kde Manny hledí na jeskynní malby, patří mezi nejpůsobivější filmové dojáky, co znám. Dobrý. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Doba ledová je filmem, který se snaží tvářit jako skvělá komedie pro děti i dospělé, pro ženy a muže dokonce i pro zvířata. Ale je to opravdu tak? Je to spíše snímek, do kterého se tvůrci pokusili vtěsnat co nejvíce všeobecného humoru a pak ještě gagů adresovaným jen určitým skupinám lidí (většinou vtip pro starší a v zápětí vtip pro mladší), to vše svázáno jednoduchým příběhem o partě více či méně zábavných zvířat, která se pokouší zachránit malé dítko a donést ho rodičům. Ačkoli je to velice slabá podívaná, u které bych se bez té rozkošné veverky unudil k smrti, musím zmínit, že obsahuje i několik silných momentů, které mě dohnaly k slzám (!), zvláště pak ta smutná historka s tygrem. Škoda jen, že nebylo více prostoru věnováno veverce a jejímu oříšku, pak by si možná film vysloužil i větší hodnocení. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Já nevím...lze dát jiné hodnocení? Smál jsem se z plna hrdla a i když mi některé scény připomněly jiné animáky, byl jsem na výsost spokojen. Ona vychvalovaná šavlozubá veverka mě nechytla tak, jako Sid. Viděl jsem na DVD pár cén v původním znění, ale celý film jsem shlédl s dabingem a Lábusova interpretace je naprosto fantastická. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Doba ledová je doba ledová. Jenže já nemám ráda zimu. Skoro až moc akční lenochod, kterého (SPOILER JAK HROM) ostatní lenochodi nechtějí, v divákovi probouzí soucit. Šavlozubá obluda (nééé, neříkejte tomu veverka, veverky jsou krásné!), probouzí v divákovi soucit. Mamut a jeho (HROME, DALŠÍ SPOILER) zabitá rodina, probouzí v divákovi soucit. Miminko, jemuž (ZAS MI SEM LEZE SPOILER) umře matička a siroty po ní zůstaly, tedy jedna syrová, k sežrání vhodná, sirota, probouzí v divákovi soucit. Divák vůbec tak soucítí, až je na rozpacích z toho, kde se v něm ta přehršel absurdních citů k animovaným postavičkám vzala a tiše doufá, že se opakovaně probouzenému soucitu podaří zas usnout. Na patře z toho zůstává hořká pachuť. Mohlo být hůř, ale mohlo být mnohem líp, kdyby se tvůrci nesnažili zalíbit tak moc a diváka citově nevydírali až na dřeň. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jak říká Mr. Fookah, má to vtip, je to hezké, ale dospělí se u toho nepobaví tak jako u Shreka, humor je spíš určený dětem. Nechybí pár srdceryvných scén, a že jsou natočeny vážně dobře;) Ale Scrat by si zasloužil vlastní film, to je bez diskuse. A nezapomínejme na vzdělání - konečně zjistíte jak vymřel Dodo:) ()

Galerie (119)

Zajímavosti (35)

  • Když Sid, Manny a Diego procházejí kolem zamrzlé jeskyně, jdou kolem UFO talíře. Pozdrav, který udělá malé dítě, je ze seriálu Star Trek. (don corleone)
  • Film měl být původně spíše drama, ale studio Fox chtělo komedii pro děti. (don corleone)
  • Keď Scrat spadne z ľadovca dole na zem, môžeme vidieť, ako ho zašliapávajú zvieracie nohy, medzi nimi i mamutia. Pri ďalšom pohľade z vyššej pozície mamut ale v zábere nie je. (Kejo)

Související novinky

Herní Stray se dočká filmu

Herní Stray se dočká filmu

06.09.2023

Pokud jsou v otázce domácích mazlíčků kočky vaší preferovanou volbou a sem tam doma sáhnete po nějaké videohře, jistě vám neušel chválený loňský titul Stray od herní divize studia Annapurna Pictures.… (více)

Hugo Cabret není Harry Potter

Hugo Cabret není Harry Potter

10.05.2008

Ačkoli to je to první, co vás napadne, když se dočtete o adaptaci dalšího dětského fantasy bestselleru o dvanáctiletém chlapci, který se připlete do věcí magických. Stačí ale dodat, že o režii se… (více)

Po Době ledové přijde Obleva

Po Době ledové přijde Obleva

24.10.2005

Studio Fox si prvním dílem Doby ledové přišlo na vcelku slušný peníz. Práce na jejím pokračování jsou v plném proudu, i když nad celým projektem bdí pouze polovina původní režisérské dvojice Carlos… (více)

Reklama

Reklama