Reklama

Reklama

Archiv smrti

(seriál)
všechny plakáty
Východní Německo, 1980, 12 h 27 min (Minutáž: 56–59 min)

Režie:

Rudi Kurz

Scénář:

Rudi Kurz

Kamera:

Günter Heimann

Hrají:

Jürgen Zartmann, Gojko Mitić, Leon Niemczyk, Krzysztof Stroiński, Alfred Struwe, Gerd Blahuschek, Heidemarie Wenzel, Renate Blume, Barbara Brylska (více)
(další profese)

Epizody(13)

Seriál televízie NDR z obdobia druhej svetovej vojny. (oficiální text distributora)

Recenze (3)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Archív smrti byl ve své době velmi populární. Možná je to i tím, že se jedná o nejzdařilejší filmařinu z NDR. Příběh pětice parašutistů nepostrádá jistou dávku akčnosti i dobrodružnosti. Vytkla bych některé scénáristické kiksy, nějak si neumím představit, že by RA do svého desantu zařadila přeběhlého kapitána Wehrmachtu a mládence z HJ. Tuto otázku ponechme historikům. Archiv smrti se dopouští jisté klišovitosti, každý nácek je tak trochu truhlík, dá se snadno zastrašit, raději se dobrovolně vzdá, odbojáři nad ním vítězí pouhým vtipem. A to je právě to. Archiv smrti má i po těch letech ohromný náboj. Bojím se dívat na staré seriály, abych si z nich nezkazila dojem. Obávám se, že nostalgie jim připisuje mnohem vyšší hodnocení. A kvalita současných nováckoprimáckých lejnovin ho jen zvyšuje. Ale Archiv smrti mě nezklamal ani po letech a velmi dobře jsem se u něj bavila. Krom zpracování války z pohledu netradičních odbojářů má všechny tradiční prvky seriálu, postupně rozvíjí jednotlivé postavy, představuje jejich pohnutky a hlavně si stále udržuje vtip. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 2 = 4.9.1982, réžia slovenského znenia (ČST Bratislava) = EDUARD GREČNER (3.4.2009) ()

pipapa 

všechny recenze uživatele

Těžkopádný, nezábavný, zdlouhavý a téměř napětí postrádající seriál z DEFA produkce. Gojko Mitič a polská BB mi v této NDR produkci opět vůbec nesedí. Plytký scénář , omílající stále dokola to samé, nahrazuje většinu filmu konkrétní akce, které, když už se poskrovnu objeví, jsou nelogické, pohádkové, zprstuvycucané. Ačkoli vždycky upřednostńuji tzv.socialistickou kinematografii, tak tohle mě opravdu nebere. Alfred Struwe, neuvedený na ČSFD i jinde mezi účinkujícími, ač hraje jednu z hlavních rolí, je zde veden režisérem a autorem seriálu (Rudi Kurz) nevýrazně, nemastně, neslaně. Jinak je tomu ale ve volném pokračování Archivu smrti, v seriálu Nemilosrdná fronta od stejného režiséra i autora, kde dostal Alfred Struwe příležitost předvést své excelentní a jedinečné herecké umění v plné míře. ()

Reklama

Reklama