Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Séria mestských legiend sa odohráva okolo života problémového muža, ktorý v New Yorku hľadá záhadného cudzinca. (dwdb)

Recenze (7)

Lubos N. 

všechny recenze uživatele

První čtvrtina filmu byla trochu zmatená, psychedelická a velmi težko jsem se orientoval v "historkách" i lidech. Pak, když už mi bylo trochu jasné, o co tam jde, mě to začalo hodně bavit. O to více jsem byl překvapen nečekaným závěrem. Pěkný, trochu složitý film, u které se nejde nudit. ()

Plangi 

všechny recenze uživatele

V první řadě bych chtěl podotknout, že zdejší obsah je mírně řečeno zavádějící. K filmu: Tedy musím uznat, že jsem měl ve své filmotéce utajený poklad, na který se prášilo dobrý rok. Urbania je zpočátku velice těžko uchopitelná, mně samotnému neprůhlednost té vší symboliky trochu vadila. Možná to bylo tím, že jsem byl rozčarován už z mnoha titulů, které se tvářily podobně a ve výsledku se jednalo pouze o zastírací manévr vratkého scénáře. Ale i tak jsem si nechal se zaujetím dál vyprávět příběh jedné noci o hledání „pana neznámého“, plné zvláštních příhod, vidin, dialogů. A dočkal jsem se. Tedy, vše docvaklo a já smekám před scénáristou za správně načasované rozuzlení, které mě fakt položilo. Neméně chvály si zaslouží velice osobitá režie Jona Matthewse (zde pod pseudonymem Jon Shear) a představitel hlavní role Dan Futterman. V průběhu filmu se mnohokrát objevuje motiv historek…Urbania o jedné takové historce vlastně je a právem si zaslouží být zhlédnuta. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Složitý snímek, který mi zpočátku vadil a nevyznal jsem se v něm, protože jsem si před zhlédnutím o něm nic nepřečetl, všechno spěje a rozplétá se až na konci filmu, ale i tak jsem se musel na tento film podívat dvakrát, abych vše zkousl. Jistě, doporučuji všem, co ještě neviděli, na můj vkus ale až moc překombinovaný … 6766 ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Film o gayích v N.Y., natočený na Super 16, schválně komplikovaný, trochu surreálný, americkými novináři většinou ceněný, ale poněkud přechválený. ()

Mr.Shock 

všechny recenze uživatele

WITTYS si myslím vzal trošku velké sousto.... Jak tedy film vidím já. Dean (potetovaný bad boy z baru) a jeho banda několik měsíců předtím, než se film odehrává přepadli Chrise a Charlieho na ulici. Dean Chrise ponižoval a nakonec zavraždil. Charlie je od té doby mimo, nespí, má deprese a trpí halucinacemi. Na konci filmu nachází rozhřešení a (snad) dochází k vnitřnímu klidu. Mně Urbania přišla lehce překombinovaná, nicméně myšlenka, kterou nese, je podle mě hodně zajímavá. ()

Reklama

Reklama