Reklama

Reklama

Kouzelný most

(studentský film)
všechny plakáty
Celý film

Obsahy(1)

Co všechno se může stát v průběhu cesty přes most? Honza (Milan Hajn) miluje Hanku (Hana Baroňová), Hanka miluje Davida (David Borozidis). Spěchá za ním na rande, čeká ji před Národním divadelm, a Honza ji doprovází. Uprostřed mostu je náhoda spojí s kouzelným slepým harmonikáře (Radomil Uhlíř). Harmonikář ucítí jejich lásku a přiměje Honzu, aby se Hance svěřil. Poté jsou přímo na místě oddáni. Jenže všechno je jinak, než se na první pohled zdá. Tento krátký černobílý film je Chramostův první "nestudentský" projekt, pod vedením dramaturga Tomáše Kepky. Kombinuje prvky romantické komedie a fantasy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Celý film

Recenze (65)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Odehrávající se na mostě, po kterém jsem šla, s různými chlapci, více než tisíckrát, připadala mi tahle hravá poetika s kunderovskou atmosférou /hlavní hrdinka je femme fatale ze šedesátých let podobna hereckým projevem i zjevem/ naprosto nečeská, teskná, humorná, civilní a přitom bytostně univerzální, nevyhýbající se ani oněm trapným momentům. Rozverné využití památníku na Újezdu, sekvence na mostě jak z kostela v Lásce nebeské, batohová symbolika nerovného vztahu. Doporučuji především těm, kteří v českou tvorbu ztratili naději a spřízněným duším, jimž se líbí linklaterovské combo Before S/S. 12 minut, dvanáctistrunná emoční kytara.Nadějné. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vtipná, herecky, scénáristicky i režijně jímavá povídka o zdánlivě obyčejné cestě přes zdánlivě obyčejný most. Černobílá tomu sluší, poetika se line celou stopáží, výpovědní hodnotu to má taktéž a civilní zamilovanosti mladého Honzy nechybí rozvernost a nejistota!! Btw. líbí se mi příměr s Paris, je t'aime!! Tohle mělo nápad.. a i JINÁ látka v rukou STEJNÝCH filmových nadšenců má budoucnost!! ()

Reklama

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Kratká úvodní scéna je milou expresionistickou vzpomínkou na starší české filmy, ale především zbytek je neotřelou kouzelně působící romancí. Živí a bezprotřední herci, detailní a osobní kamera jsou příčinou, že té lásce uvěříte. Stejně jako začnete věřit, že ona svatba se zázračným způsobem děje. Film nechybí smutné zakončení, které vrací do reality bez kouzel, a hořké rozuzlení vztahu hlavních protagonistů. Za vším hledej batoh. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné. Může se zdát, že černobílá kamera je výhrou sama o sobě, ale ne, když s ní neumíte „malovat“, což tvůrci tohoto snímku zvládají. Umí zachytit magii místa i okamžiku s takovou nenuceností, že mi ani moc nevadila nesehranost sympatické ústřední dvojky (jednoduše jsem mezi nimi cítil obrovskou propast ještě před odhalením pointy). Jestli by časem měl vzniknout povídkový film po vzoru Paříži, miluji tě, věnovaný Praze, jeden zcela regulérní příspěvek do něj již existuje. (Svou "poetikou" mi to připomnělo některé rané krátké filmy Divadla Sklep.) ()

R.Drson 

všechny recenze uživatele

Dílo těžící z originálního nápadu u diváků vyvolá spoustu různých asociací, především díky černobílému ladění, které skrývá výhody a nevýhody HD kamery. Atmosféru divadla Sklep zde zmíněnou bych sem nezatahoval, i když jisté postupy (přehrávání herců, slyšitelné ale zároveň nerušící postsynchrony) jsou zde ať chtěně či nechtěně patrné. Jedná se tedy o příjemný kompromis mezi řemeslem a příběhem s pokusem o přesah. Zdejší zmínka o možném kandidátovi do //Prague, I love you// je rozhodně namístě. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Film získal hlavní cenu na festivalu Ostrava Picture 2008. (hippyman)

Reklama

Reklama