Reklama

Reklama

S vyznamenáním

Trailer

Obsahy(1)

Montymu Kesslerovi (Brendan Fraser) sa pokazil počítač a tak uteká nechať si okopírovať jediný exemplár napísanej diplomovky. No pošmykne sa na snehu a vzácny náklad mu okienkom spadne priamo do pivnice univerzitnej knižnice. Premrznutý bezdomovec Simon (Joe Pesci) privíta ďalší materiál na podpal a začne diplomovku list po liste prihadzovať do pece. Zúfalý Monty sľúbi Simonovi čokoľvek, len aby výsledky ročnej práce dostal späť. To znamená ubytovanie, stravu a všetko potrebné k tomu. Simon samozrejme nehodlá vrátiť prácu po týždni pohodlia. Za každý deň - jedna stránka... (Rex Mundi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"YOU KNOW WHY YOU HATE ME SO MUCH? BECAUSE I LOOK THE WAY YOU FEEL." ----------- Toto je 12 podmienok dedičstva, len oveľa lepšie, s lepším obsadením, prostredím, atmosférou, scenárom a aby toho všetkého nebolo málo, je tu Joe Pesci!!!!!! Dôvod sám o sebe. K filmu som sa dostal včera náhodou, keď som hľadal niečo z Harvardu, účel splnený viac než dostatočne. Dal by som aj štyri. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

V první polovině filmu je Brendan Fraser jako Montgomery 'Monty' Kessler naprosto (a klasicky) úplně a totálně prkenný .. aby se za veliké pomoci: Simon Wilder / Joe Pesci (v této roli výborný, hodně lidský a lehce uvěřitelný) poměrně velmi slušně rozehrál k dobrému a hlavně opravdu silnému závěru .. a nesmím zapomenout ani na svého oblíbeného miláčka, který přitom také zdatně pomáhá - mému srdci moc, moc milá .. oblíbená (... "zoubky .. zoubky" ...) Courtney Blumenthal / Moira Kelly … pro mě je to naprosto jasné : I Love You, Moira Kelly … ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele

Celkem pohodový film. Myslím, že mohl obsahovat více vtipu. Na druhou stranu tadle jakoby vážná póza nebyla špatná. Bylo celkem dobře vidět, jak povrchně se díváme na druhé lidi a jak se postupně mění názor a chování k lidem, které více poznáme. Vynikající byl výkon Joe Pesciho, byla radost se na něj dívat. Prostě takový pohodový film, který nebyl vyloženě komedií, ale ani vyloženě dramatem. Nic proti ničemu a bylo to příjemné. Howgh! ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Lahke, americke, vesele, trochu aj na zamyslenie. Zbytocne sprasena atmosfera vyjavmi, ako ze Moira Kelly beha s prezervativom a vyklada o stale o sexe; naco, vobec to tam nepasovalo - a dali jej debilny uces a hrala taku akoze-pretahovacku; po "Ostri na lede" to bolo asi 5 tried horsie. No a cele dost americke. Ale na pohodickovy vecer to vytiahli, takze 3*. ()

Střelec17 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy z 90. let mají zajímavou atmosféru, které novějším filmům chybí. I když to není úplně nějaké závratné dílo, herci hrají celkem slušně a musím přiznat, že Brendna jsem v podobné roli ještě neviděl a zahrál to skvěle. Plus je taky, že tu uvidím i další z hereckého obsazení jako například Moiru Kelly, kterou moc nevídám. Celý film jede v pohodovém duchu, kdy se začne hlavní postava Monty sbližovat s bezdomovcem Simonem, ze kterého se vyklube celkem chytrý a charizmatický chlápek. Ale pak to bohužel, alespoň pro mě poté sklouzne do dramatičtější roviny, kterou jsem mohl očekávat, ale i tak jsem byl do jisté míry zaskočen. I tak si film drží kvalitu, bohužel mě zas tak Simon neokouzlil svou výřečností jako ostatní, tak musím jít s hodnocením trochu níže. Pozitiva: Rád se dívám na studentský život na Harvardu. Negativa: Menší citové vydíraní na konci. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Konkurzu na jednu z rolí se zůčastnil Edward Norton, ale neuspěl. (ČSFD)
  • Ve scéně, kdy jde Monty (Brendan Fraser) se Simonem (Joe Pesci) po ulici poté, co si u řeky hrají se sněhem, má sádru na opačné noze, než kterou si zranil a na které má sádru celý film, tedy na levé. V dalším záběru, kdy Monty nese Simonovi jídlo k autu, má již sádru opět na správné noze, a sice na pravé. (SFalconJ)

Reklama

Reklama