Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodina Matyase Schneidera získala peníze a majetek, ale k tomu, aby se zařadili mezi místní smetánku jim přece jenom ještě něco chybí. Na doporučení svých přátel proto do svých služeb přijmou zkušeného lokaje, který by jim dodal větší prestiž. Od té chvíle se jejich život nadobro změní. (topr harley)

Recenze (2)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Na moje prekvapenie, neuveriteľne vtipný, nápaditý, na dialógy rozhodne nie skúpy, film, ktorý musí klamať vekom, lebo obsahovo nezostárol. 1931 je rok ktorému ťažko verím. Tým, že pochádzam z rodiny ktorá má korene v Česku aj Maďarsku, dokážem celkom osobitne zachytiť a vcítiť sa do ich kultúr a chápať ich osobitý humor. Kým ten Český ma viac-menej....... absolútne míňa. Sú samozrejme výnimky, Burian atď, ten Maďarský je mi bližší. Prečo, to už nebudem rozoberať, no pri tejto snímke som sa zasmial pravdepodobne najviac za posledné roky. Bláznivých momentov, dialógov, scénok, vtipov (Vtipy o Mórickovi už poznali v roku 1931 ľudia!) je tu viac ako húb po daždi. Príde mi, že scenár písali týpci, niekde v krčme, kde sa inšpirovali príhodami štamgastov. Vymyslieť toľko možných variácií na tému sedliaci a stolová etika, chce ozaj kreatívnu hlavu. 4,5. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Společenská komedie pro maďarskou mentalitu a jejich styl humoru, Slovákům je to asi bližší. (50%.) ()

Reklama

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Jeden z mála medzivojnových maďarských filmov, u ktorého sa zachoval pôvodný kamerový negatív. Ten sa v roku 2012 digitálne zreštauroval a film vyšiel na Blu-ray. (BlueNeon81)

Reklama

Reklama