Reklama

Reklama

Výtah do pekla

  • Japonsko Gusha no bindume (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Ve zničeném světě se pod povrchem rozkládají města spojená výtahy. Přísné zákony dohlížejí na pořádek, a tudíž je všude klid. Avšak jedna dívka s telepatickými dovednostmi svou tvrdohlavostí spustí děj několika fatálních situací. Poté při cestě potkává ve výtahu nemilé hosty... (gruvacek)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

HAL 

všechny recenze uživatele

Prostředí podzemního světa lehce evokuje postapokalyptickou uzavřenost 12ti opic, ale na rozdíl od nich vás nečekají fantastické výlety v čase, ale psychodrama několika lidí zavřených v zaseklém výtahu. Že nejde o lidi obyčejné je jasné od prvního pohledu, a právě v odhalování jejich traumat a úchylek projevujících se právě v tomto uzavřeném prostoru tkví největší část kouzla filmu. Vytknout bych mu mohl jen pár věcí, z nichž nejvýznamější je od počátku malá uvěřitelnost některých postav u kterých si nebudete jistí jestli je autoři opravdu mysleli vážně, a pak také to že jsem měl neodbytný pocit že jsem něco podobného už dřív viděl - ať už ve výše zmíněných 12ti opicích, v Kostce, a v samotném závěru zase v jedno nejmenovaném polském filmu. I přes tyto výtky se ale jedná o velmi dobrý film. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

HELLEVATOR - minimalisticky laděný trip "pekelným výtahem". Ale buďme konkrétní: Příběh nás zavádí do teritoria civilizace, kterou si můžeme pracovně nazvat retro-futuristicky-technicko-industriální; alespoň se tak minimálně jeví. ;o) Civilizace (ten termín používám záměrně) používá techniku, která chvílemi vypadá jak z roku nula, chvílemi však překvapí svou důmyslností a sofistikovaností. Právě v takových podmínkách se začíná odvíjet příběh mladé dívky Luchino Fujisaki; problémové dívky, která mění jeden problém za druhý. Společně s dalšími lidmi nastupuje do výtahu, kde se postupně začíná odvíjet jejich... peklo. Co říci k filmu? Industriální interiéry + jejich střídmost až strohost, minimalistické ladění příběhu. Příběh završený velmi zajímavou a chytrou (myšleno ani né tak šokující jako důmyslnou a k zamyšlení) pointou. Než se však člověk k této pointě dobere musí si projít více než hodinou velké nudy. Ta sice skýtá fůru času k přesmýšlení, ale svou holou podstatou tak nějak nehorázně nudí. ;o) Shrnuto a podtrženo: Minimalistické, industruální, brutální, kostkoidní, béčkové, nudné, se skvělou pointou načrtávající řadu otázek o té jejich, ale potažmo i naší civilizaci. ()

Reklama

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Nuda k uzoufání už od začátku. Proč mám fandit nějaké holce, která fetuje a porušuje zákaz kouření? Protože je tak moderní porušovat příkazy? Proč mám sledovat nervní kameru a depresivní výpravu, která vypadá, jako že to dělali někde na japonské střední škole v rámci divadelního představení? Nulová atmosféra, ze sci-fi to vlastně nic nepobralo, a vybíječky už mne delší dobu nebaví, co se z toho stal laciný mainstream. Možná, kdyby to natočili Francouzi, mělo by to nějaké grády navíc. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý snímek... Jak již někdo psal, tak po prvních 10ti minutách jsem čekal kravinu, nicméně to co přišlo mě přinejmenších příjemně překvapilo a dějově upoutalo... Nejprve tím, že zde nejsou přítomni duchové apod. jako ve většině Asijských hororů (ne, že bych je neměl rád, naopak, ale změna není k zahození)... Za druhé atmosférou, leč se děj odehrává víceméně jen na dvou místech (výtah a u výslechu)... Bylo to celé stísněné, pochmurné, s dobrými zvuky například když zhasínalo a rosvícelo se světlo atd... Podle popisu asi nic moc, ale celé to bylo podané dobře... Nakonec hereckými výkony... Vězni byli dokonalý... Perfekně zahrané role vzbuzující smích, nepříjemný pocit a strach... Obsluhovatelka výtahu svým na začátku až "robotickým" výstupem si také upoutala mojí pozornost... I zapisovatelka výslechu se mi líbila... Zvuky psaní na psacím stroji někdy dobře doplnili atmosféru... Ostatní postavy jakoby byly pro mě v pozadí... Hlavní aktérka až na její telepatické schopnosti nějak moc nezaujala a ostatní víceméně totéž... Samotné telepatické schopnosti byli znázorněni v mých očích na jedničku... Když to celé tak shrnu, tak slabších 4,5 hvězdičky, nicméně k tomuto filmu se rád někdy opět vrátím.... ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Výborná japonská šílenost... Ze začátku jsem byl docela zmatený (tipuji asi jako všichni), ale po nějakých desíti, patnácti minutách mě film neuvěřitelně vtáhl, nemohl jsem skoro odtrhnout oči od obrazovky... Skvěle natočené, skvěle zahrané, proto je obrovská škoda, že tomuhle kusu ke konci citelně dochází dech a tempo opadá... Ale i tak, tenhle kus musím každému rozhodně doporučit... ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama