Reklama

Reklama

Do hlavní dějové linie jsou zasazeni tři profesionální odstřelovači. Hartman – odstřelovač policejní jednotky. Ching – bývalý policista uvězněn za nešťastné zabití rukojmí při akci. A poslední je nováček u policejních sborů OJ. Ching dává za vinu Hartmanovi, že byl uvězněn a jakmile ho propustí z vězení pokouší sabotovat Hartmanovu práci a hlavně chce nasimulovat událost, kvůli které byl uvězněn. Aby získal Hartmanovu pozornost jako rukojmí použije jeho dceru. Do toho se přídává OJ, jehož vzorem je právě Hartman, a tak se všichni tři pouští do strhujícího souboje odstřelovačů v hongkongských ulicích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Macho HKG grande...Film, ktory mal byt uvedeny do kin este na jar 2008, ale vdaka sexualnemu skandalu Edisona Chena bol nasledne producentami prestrihnay, postava Edisona co najviac redukovana (a je to miestami citit) a premiera rok pozdrzana. Vysledny produkt je fancy akcia, kde Dante Lam hodne odkukuje od svojich (zapadnych) kolegov (Misa Bay, Martin Campbell a spol) a pribeh, ktory je vacsinou usmevny, ked sa snazi byt vazny. Popova, nenarocna jednohubka ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Diky znacnemu vystrihani Edisona Chena z filmu doslo k bizarnimu ukazu - ve filmu neni vlastne zadny kladny hrdina, ktery by tahnul dej. Vetsinu filmu si tak pro sebe krade zaporak, coz sice neni na skodu, ale je to nezvykle a je poznat, ze puvodne to tak byt nemelo. Dante Lam si opet hraje se zajimavymi vizualy, kterymi me okouzlil uz u predchoziho pocinu The Beast Stalker, film odsypa a nenudi, takze Shit keca a pointa je docela prekvapiva. Ale stejne bych rad videl tu puvodni verzi... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Souboj elitních sniperů ve městě, jo zní to moc pěkně, ale konečný zpracování už je horší, příběh je neucelenej a tim pádem roztahanej a nudnej a postavy se mi celkem silně pletly, takže sem většinou nevěděl kdo kde co zrovna dělá a navíc ani sniperská akce neni kdovíjak hustá a to je to to nejlepší, co se tady dá sledovat. 2,5* ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Lincolna prostě nejde nemít rád. Nesporné ale je, že výraznější tahoun na straně "těch našich" chybí a filmu to dost ubírá grády. (Docela by bodl nějaký ten spešl release pro zápaďáky, kterým je srdečně jedno, s kolika řoštěnkama Edison Chen spal, a co ve volném čase fotí.) ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Nenáročný snímek o jednom sniperovi, který se dal na šikmou plochu díky chybě kterou udělal. Na straně dobra stojí druhý sniper a ten se ho pokusí dostat.... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nezaujimave postavy, ktore sa mi naviac neustale plietli nezachrani ani priemerna akcia. Jediny kto ma zaujal bol Liu Kai Chi, ktory je skvely v kazdom filme. Jednohubka, ktora mna nenasytila. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Ako je už v komentároch uvedené, problémom Odstrelovača je množstvo podobných postáv, z čoho môže mať neznalec takýchto filmov rozhodne veľký guláš...ale na druhú stranu je to aj vynikajúco zvládnutý film, či už po technickej stránke - konečne sa naučili používať americký štýl kamery, aj dejovo, aj akčne...oplatí sa vidieť, len treba pristúpiť na pravidlá hry filmu ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Snajperská akcička made in Hong Kong, vynikající parádním vizuálem. Hustá je bitka ve výtahu, to je nářez. Jinak ale film za čas z paměti vyšumí. Budu si pamatovat výtah, a taky, že s těmahle švihákama na šipky nepudu :-))) ()

m@rz 

všechny recenze uživatele

Docela dost střílení, ale přece jen taková nuda. A navíc se mi všichni ti herci pletli - jeden stejnější než druhý. A až za půlkou filmu jsem pochopil, že ten jeden je cvok a o co tam vlastně jde. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený film, jehož délka 80 minut ovšem nedává divákovi moc čas se rozkoukat, nebo se identifikovat s postavami. Celkově se mi postavy dvou mladých sniperů dost pletly, i když pak pomohlo, že postava toho kladného není skoro celý film k zahlédnutí. Jinak pod touhle 80ti minutovou zkratkou, kterou producenti sestříhali kvůli jednomu nezbednému herci, je pohřbený skutečně parádní, nejméně 120ti minutový příběh, který bohužel zůstal na podlaze střižny. Škoda. Doufejme, že někdo časem udělá director's cut . ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Pekne sme si zasnajperovali v Hongu Kongu a môžeme rekapitulovať. V prvom rade zamrzí, že projekt nezobrala do papŕč Južná Kórea, ktorá dnes točí určite lepšie a obsadzuje filmy hercami, z ktorých nie je človek dopletený ako chrbtový kôš. V druhom rade snímok poškodil likvidačný zostrih na hoďku a pol a tak pri tejto stopáži a tej ich hatlanine s titulkami o nejakom hlbšom vykreslení postáv môžete akurát tak snívať. Neuveril som nikomu ani nos medzi očami. Hudobný doprovod tomu tiež vtisol pár faciek a celé to drží pokope asi ako pes ježa. No nebudem trhať kolektív, veď do trojky sa to určite zmestí. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dante Lam ma z reziserskej kariery klasicku sinusoidu, po fakt genialnom filme Beast Stalker 2008 som ocakaval dalsiu pecku od Lama ako rezisera. No a velke sklamanie, traja sniperi, jeden chce nasimulovat podmienky, za akych ho strcili do basy. Nuda, nuda, púlane tempo, zas nuda a do toho vatovo plane kokoti plky. Ze sa parkrat vystrelilo je mi u prdele - to sa bezne dialo aj u Dudikoffa a ake srance v 90. rokoch tocil, jedna hruza vedla druhej. Tu to vidim rovnako  : 6 % ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Osobními vazbami a pohnutkami poháněná rivalita trojice elitních policejních odstřelovačů (ambiciózní žák, zkušený učitel a psychopatické bývalé eso, akorát propuštěné z vězení) vizuálně napodobuje "bayovskou" videoklipovou efektnost, ve vyprávění příběhu či v zobrazení motivací však zkratkovitě a zmatečně selhává (holt se hodně vystříhávalo). Závěrečná přestřelka ve skladišti se ale povedla, proto skoro 3*. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Celkem pěkný odstřelovaský film, kde jsou akce sniperů a jejich výcvik moc pěkně natočeny. Bohužel ten děj je jako obvykle o ničem. Pouze efektní zábava,nic víc. ()

yoshua87 

všechny recenze uživatele

Co se týče zápletky tak nic uhrančivého to není, i efekty na rok 2009 mě přijdou slabší... ale co mě chytlo tak to byla závěrečná scéna v hangáru a líbilo se mi i poznávání hlavních postav... ()

Skalda_2 

všechny recenze uživatele

Neadekvátní 4 kusy. Kdo by neměl rád snipery? Filmu dost ublížilo ono profláknuté "vystřihování", ale zase to má příjemnou hodinku a půl. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Akční? To ano. Nápadité? Ne. Zábavné? Ani ne. K zamyšlení - jak to většinou šikmáčí na konci filmů dělaj? No, zkoušej to, ale je to spíš voser. Na zabití času - ne na pobavení, ne na potěšení a ani ne na zklamání. "Odstřelovače" s M. Wahlbergem v hlavní roli si už nepamatuji, ale pamatuji si, že byl pro mě záživnější. ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Vizuálne zaujímavá honkogská akcia o súťaživých chlapcoch, ktoríí sú náhodou elitní policajní odstrelovači. Škoda producentského zostrihania filmu kvôli škandálu Edisona Chena. Takto film v podstate nemá hlavnú postavu a nejakého kladného hrdinu už nenájdeme vôbec. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Pozor na sniperov, hlavne na sikmookych, ktory su fakt skveli vo svojej praci:) Film na moj vkus vyzeral tak nejak chaoticky a vobec sa nevedel poriadne sustredit na jednu vec a pripadalo mi to ako preskakovanie z jedneho miesta na druhe a bolo to take rozkuskovane. Zaver filmu bol najviac akcny a zbesile prestrelky akoze sniperov nemali dlhu zivotnost voci tomu jednemu, ktory ich bez problemov likvidoval bez mrknutia oka:) ()

Reklama

Reklama