Reklama

Reklama

Do hlavní dějové linie jsou zasazeni tři profesionální odstřelovači. Hartman – odstřelovač policejní jednotky. Ching – bývalý policista uvězněn za nešťastné zabití rukojmí při akci. A poslední je nováček u policejních sborů OJ. Ching dává za vinu Hartmanovi, že byl uvězněn a jakmile ho propustí z vězení pokouší sabotovat Hartmanovu práci a hlavně chce nasimulovat událost, kvůli které byl uvězněn. Aby získal Hartmanovu pozornost jako rukojmí použije jeho dceru. Do toho se přídává OJ, jehož vzorem je právě Hartman, a tak se všichni tři pouští do strhujícího souboje odstřelovačů v hongkongských ulicích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to velice nadějně, ale nakonec z toho byla podivná směs flashbacků okořeněná vynikajícími akčními scénami. Nebylo vůbec poznat, co že je hlavní dějová linka a o co tu vlastně jde. Což mne dosti u současného hongkongského filmu překvapilo. Až jsem se dozvěděl, že hlavní postava, kterou zahrál Edison Chen, byla vystřižena kvůli nějakému hercova skandálu. Tak to tedy měli zahodit celý film. Zrušit kladnou postavu a ponechat zápornou, který nakonec zmatečně táhne celý film, snad ještě nikoho nenapadlo. Škoda, souboje odstřelovačů ještě pořád přitahují. ()

Krysap 

všechny recenze uživatele

Kupodivu docela nuda, ačkoliv akce tam bylo víc než dost. Fandila jsem samozřejmě Lincolnovi, protože mezi policajtama nebyla ani jedna postava, o který by člověk měl šanci se dozvědět něco víc. Docela mi vadila i ta rádoby cool kamera, protože velká část filmu vypadala spíš jako náborový video nebo reklamní klip. Vtáhla mě až závěrečná přestřelka, ale nějak nechápu, proč se nechala půlka policie vystřílet schovaným sniperem, když by stačilo použít třeba nějakou infračervenou kravinu nebo tak něco.. No, ale to by asi nebylo tak napínavý. :-) ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Těžkej úder americkým snajprům. Je to jiný, povedený, dějově nápaditý, postavičky příjemný, lez jsem do toho s obavou, a vylez s dobrou náladou. ()

Marcus.das 

všechny recenze uživatele

Filmy z tohohle prostredi primo miluju, ale tohle bylo prste o nicem. Totalni beckovy film, ktery nicim nenadchne. Nektere sceny a hlasky v nich byly maximalne trapne, tak jedine, na co se dalo aspon trochu divat, byla vyzbroj. Pribeh tezce o nicem, rezie...ona tam naka snad byla?:D 30%! ()

Romeroo 

všechny recenze uživatele

Tak asi určitě nejslabší snímek co jsem viděl, který má v názvu „odstřelovač“ ! Větší slátaninu plnou střihů a primitivních dialogů jsem delší dobu neviděl…z totálního propadu se film zachránil až poslední akcí na vrakovišti…k opakované projekci by mě nedostali ani buldozerem…fuj 21%... ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Dá sa na to pozerať. Súboje sú pekne pojaté a niekedy cítiť akciu priamo v rukách. Film o tom, ako sa može všetko pokaziť jedným okamihom. ()

kenny79 

všechny recenze uživatele

Sniperský film o dvou rivalech, kde jeden zaučuje mladou krev a druhý je uvězněn za zabití nevinného člověka při přepadení. Můj celkový dojem z filmu kazí počáteční chaoz a rozpoznání hlavních postav. ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

S asijskými filmy mám jeden zásadní problém. Pokud se tam nevyskytují pouze dvě postavy, přičemž jedna je plešatý tlustý chlap a druhá štíhlá mladá dlouhovlasá ženská, tak se přestávám orientovat v tom, kdo je kdo, co dělá, proč to dělá a proč sakra hraje desetiroli. Tady konkrétně mi to chlapci z Řitního videa s.r.o. ještě zamotali tím, že v popisu na DVD užívají úplně jiná jména postav, než jsou ve filmu. Nicméně pochopil jsem asi toto. Policejní odstřelovač sejme při akci rukojmí a jde sedět. Podle něj neprávem, podle mě zcela zaslouženě. Za katrem zcela obrátí své životní postoje a po propuštění začne pomáhat zločincům a to aniž by o to ti zloduši vůbec stáli. Takže střílí po poldech, poldové střílejí po něm, zločinci střílejí po všech a střílí se a střílí až do konce. A ta akce je celkem slušná, to se musí nechat. Když si nebudete lámat hlavu tím, kdo je vlastně kdo, nebo máte vrozenou schopnost rozeznávat asiaty, pak si užijete slušnou zábavu. ()

jopal 

všechny recenze uživatele

Nemozem za to, ale ja som tomu veril. Taketo filmy mam rad. Zarazila ma kratsia stopaz filmu (moj trval asi 80 min.) Vadilo mi, ze som nevedel rozoznat kto je kto a priznam sa, drzal som palce "zaporakovi", ktory bol v skutocnosti kladas. ()

HAUY 

všechny recenze uživatele

Na to ze je to bohvie skade je to celkom slusne teda :D aspon mne sa to pacilo ale do 5 to nestacilo :P :D v 2009 najlepsi film o Odstřelovači ()

ludovit14 

všechny recenze uživatele

HONG KONG odstrelovači nesie pútavý názov,ale bohužiaľ to je všetko čo tento Céčkový film ponúkol.Na filme je strašne badať,že nikto s TVORCOV nemal záujem film urobiť niečím zaujímavým-nič tu nefunguje.HOD:20,01%.Film,nemá žiadny dôvod vidieť!PS:stavil by som sa,že scenár bol napísaný vo vlaku:smer(Hong Kong-Peking).Dôvod,prečo som nedal ODPAD je:že som to vôbec dokázal dopozerať! ()

PatrikP4 

všechny recenze uživatele

Popravdě mám filmy o snajprech rád... A tady je škoda že se mi pletly postavy dohromady, je docela těžké je rozeznat. Rozhodně si to zaslouží tři hvězdy ale ne za herecké výkony a dobrej příběh, ale za snajperské dovednosti. ()

karnifex 

všechny recenze uživatele

Nejdřív pozitiva: akční scény jsou opravdu skvělé! To ostatní bohužel nestojí za moc - příběh je plytký a plný sentimentu, hudba patetičtější než v Rockym, všichni drsní jako šmirgl (ale působí to samozřejmě spíš legračně), do toho nadužívání zpomalovaček.. Ale ty akční scény jsou tak dobré, že to i tak stojí za vidění.. ()

svist10 

všechny recenze uživatele

Filmy o sniperech mám rád, přestože poslední výživný kousek byl nepřítel před branami a ty ostatní byly spíše zklamáním. Stejně jako tento. Příběh o zdivočelém ostřelovači není sice zrovna objevný, ale ve šťastných rukách z toho mohlo vzniknout výborné akční drama. Nevím, jestli je to zde několikrát zmiňovaným přestříháním, ale tohle je katastrofa. Akce je fajn, ale když se neorientujete kdo je kdo, tak je to dost naprd. Struktura vyprávění se režisérovi potažmo střihači kompletně rozpadla pod rukama a zůstala jen relativně koukatelná akce. Tedy, kromě té poslední. Logika v ní vzala za své, koho napadlo poslat jednotku ostřelovačů do úzkého prostoru v budově(!)? Proč aspoň nekryjí jeden druhého? Je fajn, když tvůrci respektují účinky jednotlivých kalibrů při zásahu (Barrett rulez!), všechno ostatní to ale táhne k šípku. Za dva s povzdechem: kde jsou časy Hard boiled a Killera? ()

Reklama

Reklama