Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Paříži roku 1939 se novinář Jaques (Jiří Vršťala) dostane na stopu tajné organizace, která chce svými vražednými činy připravit cestu německým a italským fašistům k převzetí moci. Teprve po válce může dokončit svá vyšetřování a pohnat pachatele k odpovědnosti. Vícedílný kriminální film pro televizi NDR podle historických událostí, který se netají svými propagandistickými záměry a udivuje svou politickou naivitou. (sator)

(více)

Recenze (8)

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Stíny nad Notre Dame , tak se i u nás ten detektivní seriál jmenoval. Tehdy co by dítě jsem z něj byl unešen dobrodružným příběhem. Možná si vzpomenete, že to bylo o cagoulardech v těch kápích, kteří své schůze zahajpvali hlasitým pozdravem salut!. Hlavní roli Batissiera hrál náš Jiří Vršťala. Z postav mi utkvěl ještě prefekt Blanchard a komisař Rochambeaux. ()

sator

všechny recenze uživatele

V Paříži roku 1939 se novinář Jaques (Jiří Vršťala) dostane na stopu tajné organizace, která chce svými vražednými činy připravit cestu německým a italským fašistům k převzetí moci. Teprve po válce může dokončit svá vyšetřování a pohnat pachatele k odpovědnosti. Vícedílný kriminální film pro televizi NDR podle historických událostí, který se netají svými propagandistickými záměry a udivuje svou politickou naivitou. ()

Reklama

fragre 

všechny recenze uživatele

Viděno poprvé od dětství. Pamatoval jsem si hlavně scény z podzemních chodeb a z kostela se zakuklenými cagoulardy, kteří náramně připomínají zakuklence z Ku-Klux-Klanu. Tehdy mi ten seriál připadal děsně napínavý a akční. Nyní jeden vidí všechny ty trapnosti, když soudruzi z NDR vyráběli náladu kosmopolitní Paříže, a taky vnímá tu ideologickou masáž, která mu tehdy unikala, a nakonec vidí, že i ty střílečky a akční scény vyhlíží dosti neuměle. Ale ty scény, které našinci v paměti přežívaly, byly opravdu nejpůsobivější. Celkově, zub času zahlodal, a z akčního dramatu udělal spíše nechtěnou parodii. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Jojo, napínavé to bylo, Vršťala charismatický, dneska bych se nad tím ale asi pousmála. Mohli by to někdy zopáknout místo majora Zemana. ()

jarous 

všechny recenze uživatele

Věrně zpracovaný film podle knihy. A velmi charismatický Jiří Vršťal, v hlavní roli. Dobrodružné, napínavé, prostě, fajn. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama