Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kalifornskému obhájci McBrideovi se podaří poznat fungování justičního systému i z druhé strany. Je totiž pověřen, aby rozsoudil kauzu pokusu o vraždu, ve které má za protihráče jako žalobce svého starého a zkušeného rivala, Breda Leytona. Obětí ležící v komatu je milionář Craig Harriman, který byl otráven ve svém bytě v Pacific Palisades, a sám tedy nemůže svědčit. Z pokusu o vraždu je obžalována mladá a krásná milionářova manželka Claire, neboť ta může smrtí starého muže nejvíce získat. Hovoří proti ní svědecká výpověď služky Marty, která Claire viděla, jak se v noci, kdy ke zločinu došlo, vkrádá do manželova pokoje se sklenicí mléka. McBride dobře ví, že Claire, pokud jí bude přidělen obhájce ex offo, nemá u soudu ani tu nejmenší šanci. V soudní síni McBride, aniž by hnul prstem, sleduje, jak se ve věci přitažlivé a bizarně okouzlující obžalované rodí mylný rozsudek. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (6)

WoWoW 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že tomuhle dílu chybí něco originálního, prostě to bylo jen další krimi ze soudní síně. ()

BluT 

všechny recenze uživatele

Film jsem dokoukal jen díky hlavní postavě advokáta McBridea. Žádný jiný film s ním jsem neviděl, ale jeho postava byla rozhodně zajímavá a rozhodně vybočovala z plejády špatných herců, kteří s ním hráli. Samotný případ je od začátku předvídatelný a jde jen o to, jak se k rozuzlení dostaneme. Sice se to vleče, ale celkově koukatelný to je. Býval bych tomu dal i tři hvězdy, ale finále je velmi vzdáleno přívlastku "grandiózní", takže za mě jsou to nakonec slušný dvě hvězdy. P.S. hodně mě taky mrzelo, že režisér moc nedbal na detaily a tak jsou např. na obrazovce počítače jen zkopírované totožné odstavce a třeba komparz hraje extrémně prkenně. Jsou to právě nedotažené detaily, které ruší vtáhnutí do děje, ale víc jsem asi ani nemohl čekat... ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Klasická běžná tv produkce. Díl neobsahuje vyloženě nějaké stupidity či nelogičnosti. Ale také nic co by diváka nadchlo. Průměrný příběh advokáta, který vyšetřuje průměrný případ. Jakmile film skončí tak za hodinu už nebudu vědět o čem děj byl. ()

Reklama

Reklama