Reklama

Reklama

Recenze (9)

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Na Redeye jsem se těšil z důvodu, že měl spojit asijskou duchařinu a atraktivní prostředí vlaku. V první třetině sice dochází k nějakému budování napětí, ale když se vlak rozjede a dojde k několika prvním zabitím, celek se začíná rozmělňovat v korejském mainstreamu. Korejská multižánrovost má v tomto případě katastrofální dopad na kvalitu a bohužel ani děj v druhé části filmu se tento neduh nesnaží ani trochu napravit. Redeye je bohužel velmi nekonzistentní film, který nemůžu nikomu doporučit. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Částečně nesouhlasím s obitovým názorem, že Korejci pořádný horror nenatočí a nenatočí (nadprůměrné Ryeong, Pon a děsivé scény s duchem v Peiseu a skvostném dramatu Janghwa, Hongryeon jasně ukazují, že na natočení pořádné čistě horrorové pecky potenciál mají). Pokud bych měl soudit korejskou horrorovou tvorbu jen podle Redeu ai (a několika vposledy viděných bratříčků), zřejmě bych mluvil v podobném duchu. Námět filmu je velmi slibný a do první lekačky s vlasaticí funguje vše jak má. Bohužel od této chvíle snímek začne stále více zabředávat do bahna podprůměru a celý se tam utopí díky zdlouhavému a nechutně očistnému finále. Vedle pár atmosférických scén mě na filmu potěšil hudební doprovod. Ale mohlo toho být daleko více... ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

. „„Když je duše ztracená, nikdy nevíme co se může stát“. Poslední cesta vlaku (strojvedoucí i vlak odcházejí do důchodu) ve kterém před 15 lety zahynulo 250 lidí a několik vagónů z katastrofy je v právě v soupravě. Duchařský horor, kde se nejdřív kdekdo z legrace straší a potom už se jenom všichni bojí, protože od okamžiku, kdy vlak vjede do tunelu se začínají dít divné věci..„možná je to vlak duchů a my jsme ztraceni v čase.“ Působivě natočený, průměrný horor se strašidelně vlezlou hudbou. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Jestlize v prvni tretine jde jeste narazit na nejakou tu astmosferu, zbytek filmu je peklena, stokrat videna, nuda. Vpodstate zadny originalni napad, pomale tempo a neuveritelne natahovany konec delaji z tohohle korejskeho horroru ztratu dvou hodin zivota. Kdyby to byla jedna povidka horroroveho serialu, mozna by to bylo i koukatelne. Korejci proste poradny horror nenatoci a nenatoci.... ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Juhokórejské horory sú podľa mňa ešte o triedu slabšie než japonské a to už je čo povedať. Pri duchársky ladenom Redeu ai, ktorý je evidentne inšpirovaný práve podobnými japonskými subžánrovými kúskami je fakt ťažké niečo konkrétne pochváliť či vyzdvihnúť. V zásade je to pozerateľné, ale vo viacerých ohľadoch strašne obkukané a klišéovité. Niekedy začiatkom tisícročia som tieto ázijské, na ľakačky, desivé bledé tváre a dlhé čierne vlasy bohaté bubárne chvíľu žral, no posledných pár rokov mi už lezú hore krkom. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama