Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Parta mladých mužů, kteří spolu kdysi sloužili v armádě, se znovu sejde na cvičení. Celá akce se ale hodně rychle zvrtne. (Netflix)

Recenze (3)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Hmm, tak ve Švédsku prý kult, za mě nudná slabota. Možná to bude zčásti mým mladším rokem narození, díky čemuž mi chybí zkušenosti s vojenským výcvikem a pod., ale mě prostě tyhle komedie o dobrodružstvích vojáků v akci povětšinou nebaví. Napětí menších či větších akcí začíná u samotných postav vojáků a končí hned u jejich hereckých představitelů, o humoru v podobě vtipkování mezi vojáky lze říci prakticky totéž. Velmi chabý děj vyplňují další situace, které celistvější zajímavý příběh dohromady nevytvoří, a doplňují je dialogy na nejrůznější témata, jež na roztříštěnosti teprve přidávají... občas mi to připomínalo ten strašně nezáživný první díl Sedmé roty. Ani tady mi nepřišlo nijak zvlášť zábavné sledovat třeba jak se vojáci ve stanu pár minut nacpávají jídlem, vínem a rozplývají se nad tou baštou. Po tomhle skvostu a Dovolené na písku začínám tušit, že Lasse Åberg nebude režisér pro mě a že příště mám raději dát přednost jiným tvůrcům. 40% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, tiez som pocul o  tom, ze vo Svedsku  je toto doposial kult - hlavne u obycajnych Svedov. Ked som to pozeral, tak ma napadlo, ze ta udajna kultovost bude len svedska ludova - asi ako u  nas je dodnes vychvalovana trilogia Slunce, seno. Prototryp svedskej ludovej komedie, bez pridanej hodnoty  a bez vyssich umeleckych ambicii   : 40 % ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Byvali kamaradi, nejspis z vojny, se znovu potkaji na vojenskem cviceni.Rozhodne si chteji cviceni uzit a nechteji se podvolit vojenskemu radu. A tak to taky tak vypada - spousta srandy, alkoholu a veselych rozhodnuti. Ovsem panove se pri nataceni asi kralovsky bavili, ale divak z toho ma fakt jen desatek. Ta sranda na vas proleze jen chvilkama. Dost dobre je mozne, ze se toho hodne ztratilo v prekladu. Tento film byl digitalne vycisten a zrestaurovan a to se nedela u filmu, co nic moc neznamenaji. Takze asi pro Svedy poklad, pro nas film z filmografie evropskeho statu, ktery dost dobre neumime ohodnotit. ()

Reklama

Reklama